به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، دکتر حمیدرضا دهقانی رئیس اداره اول خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در همایش «تحلیل کنشگری رژیم صهیونیستی در محیط راهبردی جمهوری اسلامی ایران» که در مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی برگزار شد، درباره دیدگاههای راهبردی رژیم صهیونیستی نسبت به تحولات سوریه و تهدیدهای متصور برای محور مقاومت، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی قبل از بحران سوریه چالشهایی داشت، که عبارتند از نحوه مقابله با جمهوری اسلامی ایران، که یکی از اهداف خود را مقابله با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین قرار داده است، مقاومت مردم لبنان به رهبری حزبالله، انتقاضه و مقاومت مردم فلسطین، فشار غرب و عربها بر این رژیم برای انجام مذاکره با فلسطینیها، فشار ناشی از افکار عمومی و همچنین سوریه بهعنوان تثبیتکننده تمام این چالشها.
وی در ادامه به جایگاه سوریه اشاره و عنوان کرد: همپیمانی با انقلاب اسلامی، همپیمانی با مقامت مردم لبنان و فلسطین، پلی برای مقاومت و مذاکرهکننده سرسخت با اسرائیل، را میتوان بهعنوان بخشی از جایگاه سوریه در مقابل اسرائیل دانست.
دهقانی ادامه داد: البته علیرغم موضوعات مورد اشاره، سوریه یک جایگاه دیگر نیز در برابر این رژیم داشت و آن این بود که حکومت سوریه، یک حکومت علوی بود؛ که از مرزهایش یک گلوله هم به سمت اسرائیل شلیک نشده بود؛ لذا این امر برای رژیم صهیونیستی، وضعیتی مطلوب به شمار میآمد.
وی سیاستهای اسرائیل در طول بحران سوریه را در نوع خود قابل تأمل دانست و گفت: رژیم صهیونیستی در طول بحران سوریه تلاش کرده تا تهدیدات و چالشهای مورد اشاره را برطرف یا تضعیف کند؛ بهعنوان مثال این رژیم در صدد بوده تا ارتش سوریه را به یک ارتش خسته تبدیل کند و به جای اینکه گلولههای ارتش سوریه به سمت آنها شلیک شود، در داخل کشور سوریه و در درگیری با تکفیریها شلیک شود. صهیونیستها حتی در صدد این بودهاند که دولت سوریه را نیز دچار فرسایش سازند؛ تا دیگر سوریه «پل مقاومت» نباشد.
رئیس اداره اول خاورمیانه وزارت امور خارجه ادامه داد: فرسایش مقاومت؛ به نحوی که بالاجبار اولویت مقاومت از توجه به رژیم صهیونیستی تغییر یابد، و به گونهای که عنوان شود راه قدس از سوریه میگذرد، نیز یکی دیگر از اقدامات این رژیم در طول بحران سوریه است.
وی اضافه کرد: فرسایش جمهوری اسلامی ایران، تغییر اولویت عربها از عبری-عربی به عرب و عجم، ممانعت از شکلگیری هرگونه معادله جدید در جنوب سوریه و در کنار مرزهای این کشور با سرزمینهای اشغالی فلسطین و تجزیه عراق و سوریه با طرح تشکیل حکومت کُردی در منطقه را میتوان بهعنوان بخش دیگری از اقدامات رژیم صهیونیستی در طول بحران سوریه برشمرد.
دهقانی با اشاره به اینکه اسرائیل در دو پرونده "هستهای ایران" و "سوریه" به دنبال آن بوده که از ایران گروگانی داشته باشد؛ تا به ایرانهراسی خود دامن بزند، تصریح کرد: در چنین شرایطی ضرورت دارد هر چه سریعتر پرونده سوریه به نفع جریان مقاومت به اتمام برسد؛ تا مانع از سودبخشی پرونده سوریه به نفع رژیم صهیونیستی شود.