به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، حجتالاسلام و المسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی در امور حج و زیارت که امروز (دوشنبه، ۲۹ مرداد) در همایش اربعین و همگرایی اسلامی در سالن خاتمالانبیاء (ص) عتبه حسینی سخن میگفت، با اشاره به اینکه در صدر اسلام یهود و در حال حاضر صهیونیستها مهمترین عامل افتراق در جهان اسلام بوده و هستند، اظهار داشت: صهیونیستها امروزه بهخاطر مقاومت جانانه مردم غزه خوار و ناتوان شدهاند.
وی تصریح کرد: مردم غزه، دشمن را به روزی انداختهاند که برای برونرفت از شرایط پیش آمده، هر روز به کشورهای دیگر واسطه میفرستند.
حجتالاسلام و المسلمین نواب با اشاره به اینکه احترام به مقدسات مورد تاکید همه ادیان و رهبران دینی بوده است، گفت: اگر احترام به مقدسات مورد توجه قرار نگیرد، دشمن از آن علیه جهان اسلام استفاده میکند.
وی با تاکید بر اینکه در جهان اسلام باید جهات مشترک تقویت شود و نکات افتراق کاهش یابد، یادآور شد: برای دشمن فرقی نمیکند نیروهای حماس و مردم غزه را که از برادران اهل سنت هستند و یا مراکز شیعیان جنوب لبنان را بمباران کند، برای آنها فرقی ندارد انصارالله یمن را هدف قرار دهد یا برادران ما را در شامات.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه دشمن بهدنبال اسلامهراسی و از بین بردن اسلام است، تصریح کرد: دشمن از اسلام و گروههای اسلامی سیلی خورده و به همین دلیل در صدد از بین بردن جهان اسلام است.
وی بر لزوم از بین بردن موانع وحدت تاکید کرد و یادآور شد: موانع وحدت عمدتا بروندینی است که یا بهدلیل امیال و یا به دست استکبار ایجاد میشود همچنانکه یهود در عهد نبوی و صهیونیسم و استکبار در دوران کنونی با سمپاشی به دنبال افتراق و اختلاف افکنی بودهاند.
حجتالاسلام و المسلمین نواب مسائل مادی همچون مزدوری، سلطهطلبی و رانتخواری را از جمله موانع وحدت دانست و گفت: ساختار فکری از دیگر موانع وحدت است و برخی فقط آنچه را خودشان میاندیشند اسلام و فقط خود را بر حق میدانند بر همین اساس عالمان دینی و عقلای قوم باید ساختارهای فکری را به هم نزدیک کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت موانع و ساختارهای رفتاری و عقدههای درونی را از دیگر موانع وحدت عنوان و اظهار داشت: عصبیت و گروهگرایی و خودخواهی، از دیگر موانع وحدت است و عصبیت در هر جایی باشد، وحدت از آن رخت بر میبندد.
حجتالاسلام و المسلمین نواب برداشتهای غیرواقعی از دین را از دیگر موانع وحدت خواند و با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه اگر جاهل اظهار نظر نکند اختلافی به وجود نمیآید، به بررسی راهکارهای جلوگیری از اختلاف پرداخت و گفت: تبیین سیره عملی پیامبر و آیات قرآن و تبیین سیره معصومین و گفتمان علما برای احیای دین سه راهکار اصلی برای جلوگیری از اختلاف به شمار میروند.
وی خاطرنشان کرد: امت اسلامی باید مودت و محبت در مسیر زندگی و مبارزه با ظلم، تبعیض و استکبار را مورد توجه قرار دهد، مسلمانان باید در رویکرد خود نسبت به دشمنان برائت داشته و به دوستان خدا عشق بورزند.
در ادامه این همایش سخنرانان از عراق، سوریه، فلسطین، تونس و ایران دیدگاه خود را در خصوص همگرایی اسلامی و راهکارهای تحقق آن بیان کردند و همایش با قرائت بیانیه پایانی ظهر امروز بکار خود خاتمه داد.
انتهای پیام/ 118