استاد دانشگاه تهران:

فتوای هسته ای مقام معظم رهبری بن بست ایجاد شده در مذاکرات ژنو را شکست

یک کارشناس مسایل سیاسی گفت: فتوای هسته ای مقام معظم رهبری زیربنای موفقیت توافق ژنو است.
کد خبر: ۶۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳ - 26November 2013

فتوای هسته ای مقام معظم رهبری بن بست ایجاد شده در مذاکرات ژنو را شکست

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، ابراهیم متقی مدیر گروه علوم سیاسی دانشکده ی حقوق دانشگاه تهران و کارشناس مسایل سیاسی در نشست آگاه سازی سیاسی که با حضور امیر سرتیپ خلبان علیرضا برخور جانشین فرمانده ی نیروی هوایی ارتش، امیر عزیز نصیرزاده معاون هماهنگ کننده ی نهاجا و دیگر فرماندهان عالی رتبه و مسئولان این نیرو برگزار شد، با اشاره به توافق اخیر ایران با کشورهای 1+5 بر سر برنامه ی انرژی هسته ای کشور عنوان کرد: موفقیت مذاکرات در ژنو سوییس ارتباط مستقیمی با ابتکار مقام معظم رهبری در صدور فتوای حرام بودن دست یابی به سلاح هسته ای دارد.

وی همچنین با اشاره به سیاست نرمش قهرمانانه که از سوی رهبری مطرح شد، بیان کرد: انتخاب عبارت "نرمش قهرمانانه" و برگزیدن آن به عنوان سیاست خارجی دولت باعث شد تا مخالفان داخلی نیز از این سیاست پیروی کرده، دست از تقابل بردارند و به تعامل روی آورند.
 
مدیر گروه علوم سیاسی دانشکده ی حقوق دانشگاه تهران در توضیح عبارت "نرمش قهرمانانه" نیز گفت: نرمش قهرمانانه به این معنی است که حوزه ی دیپلماسی باید از انعطاف بیش تری برخوردار باشد.  
 
وی در ادامه با اشاره به نشست پنج کشور عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان با ایران در حاشیه ی نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر شهریور ماه گذشته در نیویورک بیان کرد: ایران اقدامات اعتمادساز در مورد برنامه ی هسته ای خود را از همان جلسه شروع کرد به گونه ای که اورانیوم 20 درصد غنی سازی شده در تاسیسات هسته ای فردو را به اکسید اورانیوم 20 درصدی تبدیل کرد.  
 
این کارشناس مسایل سیاسی با تاکید بر اشتیاق کشورهای غربی برای دست یابی به توافق اولیه با ایران، خاطرنشان کرد: غرب تاکنون بر سر دوراهی بود، از یک سو می دانست که ایران توانایی دفاع از خود را دارد بنابراین گزینه ی نظامی را که بسیار پرمخاطره نیز بود، از دستور کار خارج کرد، از سوی دیگر آن ها نمی خواستند با ادامه ی این مناقشه نقش راهبردی و موازنه دهنده ی ایران در منطقه کاهش پیدا کند.
 
وی ادامه داد: در صورت کم رنگ شدن نقش منطقه ای ایران، عربستان سعودی و گروه های تکفیری به روی کار می آمدند و این چیزی نیست که مورد علاقه ی کشورهای غربی، به ویژه آمریکا، باشد.
 
ابراهیم متقی همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ زیرساخت های نظامی و اقتصادی کشور تصریح کرد: اگر به هر دلیلی توافق ژنو به نتیجه نرسد، آثارش فقط اقتصادی نخواهد بود و ضرورت دارد که با حفظ زیرساخت های کشور از جمله نظامی و اقتصادی قدرت راهبردی ایران را در سطح بالایی نگاه داریم.

 
نظر شما
پربیننده ها