اعتبارات برای اداره مدارس شبانه‌روزی کفایت نمی‌کند

پیشنهاد فانی برای هیات‌امنایی کردن مدارس شبانه‌روزی

بنابر اظهارات وزیر آموزش و پرورش، در دوره متوسطه اول 94 درصد دانش‌آموزان و در متوسطه دوم 82 درصد دانش‌آموزان تحت پوشش قرار دارند این در حالیست که در متوسطه اول و دوم نمی‌توان با تعداد کم دانش‌آموز در تمامی روستاها مدرسه تاسیس کرد چرا که دایر کردن یک کلاس متوسطه دوم 7 تا 8 دبیر تخصصی نیاز دارد اما تعلیم این تعداد معلم دشوار است.
کد خبر: ۶۹۳۰۱
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲ - 06February 2016

پیشنهاد فانی برای هیات‌امنایی کردن مدارس شبانه‌روزی

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، علیاصغر فانی در همایش حامیان مدارس شبانهروزی با اشاره به اینکه تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش 10 سال به طول انجامیده و امروز مبنای فعالیتهای ماست، اظهار کرد: سند تحول دو پیام اصلی دارد که ارتقای کیفیت آموزش و پرورش و عدالت آموزشی از جمله این پیامهاست.

وی ادامه داد: در حوزه عدالت آموزشی باید گفت که در دوره ابتدایی هیچ دانش آموز یا کودک لازم التعلیمی نداریم که امکانات آموزشی در اختیارش نباشد. سال گذشته 110 مدرسه تک دانشآموزی و 4800 مدرسه با کمتر از 5 دانشآموز دایر بودند. وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه عزم جمهوری اسلامی براین است که هیچ دانشآموزی محروم از درس نباشد، گفت: نزدیک به 99 درصد دانشآموزان در دوره ابتدایی تحت پوشش هستند و آن یک درصد باقیمانده به مشکلات اقتصادی خانوادهها و مشکلات فرهنگی برخی دیگر بازمیگردد. البته طی یکی، دو سال اخیر در قالب برنامه انسداد مبادی بیسوادی مدیران مدارس و مسوولان آموزش و پرورش به درب منازل مردم رفتند و خانوادهها را برای فرستادن فرزندشان به مدرسه تشویق و ترغیب کردند.

فانی ادامه داد: در دوره متوسطه اول 94 درصد دانشآموزان و در متوسطه دوم 82 درصد دانشآموزان تحت پوشش هستند و این یک آمار پرافتخار است. البته باید به پراکندگی جمعیت نیز توجه کرد. در متوسطه اول و دوم نمیتوانیم با تعداد کم دانشآموز در روستا مدرسه تاسیس کنیم زیرا یک کلاس متوسطه دوم 7 تا 8 دبیر تخصصی نیاز دارد و تعلیم این تعداد معلم دشوار است.

وی با بیان اینکه برای حل این مشکل راهکارهایی از جمله مدارس شبانهروزی و مدارس روستا مرکزی به کار گرفته شدهاند، گفت: در طرح روستا مرکزی، هر چند ده و دهستان یک مدرسه دارند و دانش آموزان با وسایل ایاب و ذهاب در نظر گرفته شده به مدرسه میروند اما در مناطق سردسیر یا جادههای کوهستانی که تردد مشکل است، مدارس شبانهروزی را دایر کردیم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: قبل از انقلاب مدرسه شبانهروزی دخترانه نداشتیم اما در سال 66 به صورت آزمایشی برای دختران راهنمایی دو مدرسه شبانهروزی در استانهای کرمان و مرکزی دایر شد؛ در آن زمان درباره تاثیر مشکلات عاطفی بر عملکرد تحصیلی دانشآموزان به علت دوری از خانوادهها نگرانیهایی داشتیم. به همین خاطر یک تیم پژوهشی عملکرد این دو مدرسه را پایش کردند و در نهایت به این جمعبندی رسیدیم که مدارس شبانهروزی دخترانه قابل تسری هستند.

فانی با بیان اینکه امروز بیش از 400 هزار دانشآموز در بیش از 3300 مدارس شبانهروزی مشغول تحصیل هستند و استعدادهای عجیبی در بین آنها وجود دارد، گفت: مدارس نمونه دولتی نیز بعد از انقلاب ایجاد شدند و در آن زمان معاون آموزشی آموزش و پرورش بودم و مدارس نمونه دولتی را برای رشد استعدادهای دانشآموزان راهاندازی کردم. استعدادهای فراوانی در روستاهاست که به علت عدم امکانات هرز میرود.

وی ادامه داد: چندین سال پیش در سمیناری با عنوان "لیزر" دانشآموزان ارائه کننده مقالات بودند و از دانشگاههای صنعتی شریف و علم و صنعت، اساتید به عنوان داور دعوت شده بودند. دانشآموزی در این سمینار مقالهای به مدت یک ساعت ارائه کرد که اساتید معتقد بودند در حد یک دانشجوی دکتراست. وقتی از او سوال کردیم که اگر مدرسه نمونه دولتی نبود، به کجا میرفت؟ گفت که «اگر مدرسه نمونه دولتی نبود، چوپانی میکردم» این یعنی پیام امام و انقلاب و عدالت آموزشی به این معناست که این استعدادها شناخته شوند و رشد کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه اعتبارات آموزش و پرورش برای اداره مدارس شبانه روزی کفایت نمیکند گفت: سال گذشته هفت میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی به مدارس شبانه روزی تخصیص دادیم اما برای اداره مدارس شبانه روزی و هزینههای جاری کافی نیست و 40 میلیارد تومان برای آن نیاز است که امیدواریم خیران مدرسه ساز به سمت حمایت از مدارس شبانه روزی نیز سوق یابد. به تعبیر مقام معظم رهبری هرجا مردم وارد شدند، ضرر نکردیم.

فانی افزود: سال گذشته خیران 800 میلیارد تومان برای ساخت و ساز مدارس تعهد کردند که پیش بینی می کنیم سال آینده افزایش یابد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه پیشنهاد کرد که خیران عضو هیات امنای مدارس شبانه روزی شوند و از نزدیک در جریان امور قرار بگیرند.

فانی افزود: آمادگی را داریم تا در حوزه هیئت امنایی کردن مدارس شبانه روزی اقدام کنیم.

منبع:ایسنا

نظر شما
پربیننده ها