به گزارش گروه سیاسی دفاعپرس، نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اعضای انجمن شرکتهای فناوری هوش مصنوعی و انجمن ملی هوش مصنوعی، امروز در محل معاونت علمی برگزار شد تا فرصتی برای همافزایی دو انجمن و تعاملشان با بدنه حکمرانی باشد.
«حسین افشین» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در ابتدای این جلسه طی سخنانی اظهار داشت: هدف از برگزاری این جلسه، طرح مباحث و موضوعاتی است که انجمنها در اکوسیستم هوش مصنوعی میتوانند برعهده بگیرند و به تعبیری وظیفه ذاتی انجمنهاست و نکتهای که در میان نباید از نظر دور داشت، این است که انجمنهای علمی قرار نیست که جای دانشگاهها قرار بگیرند.
وی ادامه داد: نقش معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی، تصدیگری و ارائه یک نقشه راه کلان در این حوزه است و به همین دلیل میکوشیم در این مسیر، شناسایی محور حرکت کنیم و پیوسته در پی این هستیم که سیر تحولات را به شکل کامل ببینیم و به طور مستمر این نقشه راه را بهروز کنیم و خوشبختانه ناظر به این هدف، همبستگی بین بخشی دستگاههای اجرایی در حال تحقق است که خود امری مغتنم است.
معاون علمی رئیسجمهور با بیان اینکه مشکل ما جذب و استخدام نخبگان حوزه هوش مصنوعی در دستگاههای اجرایی نیست، گفت: مسئله ما نگهداشت نخبگان در این دستگاههاست؛ واقعیت این است که پتانسیل کاملی در دستگاههای اجرایی کشور برای جذب و استخدام در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی وجود دارد، اما یکی از مسائل در حوزه تربیت نیروی انسانی، گذر نیروی انسانی از بخش دولتی به خصوصی و از خصوصی به خارج از کشور است و این نکتهای است که در بدنه دولت باید به آن بیاندیشیم.
افشین بر اهمیت امنیت سایبری متمرکز شد و تاکید کرد: اهمیت مسائل امنیت سایبری برای کشور، باعث شد تا تشکیل ستاد امنیت سایبری به ریاست معاون اول رئیس جمهور در دستور کار قرار بگیرد و خوشبختانه، یکی از فرصتهای امروز ما در حوزه هوش مصنوعی، همراهی دولت با این فضا است و در بدنه دولت اهتمام بالایی برای ارتقای این فضا وجود دارد.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود در خصوص شیوه حمایت معاونت علمی از دو انجمن فعال در حوزه هوش مصنوعی خاظرنشان کرد: معمولاً ما در معاونت از کتابهای تألیفی حمایت میکنیم، اما در حوزههای نوظهور مثل هوش مصنوعی کتابهای ترجمهای هم از این حمایت برخوردار خواهند شد و شرط این برخورداری، انتشار این کتابها در انتشارات دانشگاهها است؛ چرا که معاونت در موضوع داوری ورودی نخواهد داشت. از این رو، حمایت از انتشار کتابهای این حوزه اعم از ترجمه و تألیف را متعهد خواهیم شد. دوم، حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد یا دکتری اساتیدی است که مقالات منتشرشده در مجله انجمن ملی هوش مصنوعی دارند، سوم حمایت از برگزاری کنفرانسهای بینالمللی و چهارم حمایت از طرح بررسی آکادمیسینهای عملیاتی است تا هر شش ماه یکبار این ارزیابی صورت بگیرد و به شناختی از آکادمیسینهای فعال این حوزه برسیم.
افشین همچنین حمایت ویژه از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی، تسهیل مسائل مرتبط با لایحه حفاظت داده و بررسی چالشها و مسائل مربوط به رمز ارزها و تنظیمگری در این مباحث را از دیگر برنامههای حمایتی معاونت علمی برشمرد.
انتهای پیام/ 271