به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، پنج مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت امروز (سهشنبه) با حضور دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور و سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افتتاح شد.
در این مراسم که همزمان بهصورت ویدئوکنفرانس مراکز استانهای سراسر کشور نیز مشارکت داشتند، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، معاونین و مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جمعی از مدیران و مسئولان لشکری و کشوری و خانوادههای معظم شهدا حضور یافتند.
پنج مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت مذکور در استانهای «قزوین»، «زنجان»، «گیلان»، «گلستان» و «لرستان» افتتاح و مورد بهرهبردای قرار گرفت.
رئیسجمهور: روحیهی رزمندگان دفاع مقدس باید به نسل جوان منتقل شود
در این مراسم، دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور با بیان اینکه رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس با باور، اعتقاد و ایمان در مقابل دشمن ایستادگی کردند، اظهار داشت: ما در طول هشت سال دفاع مقدس در حالی با رژیم بعث عراق در جنگ بودیم که از حمایت آمریکا، روسیه و بسیاری از کشورهای اروپایی برخوردار بود.
پزشکیان گفت: رزمندگان ما با ایمانی که داشتند اجازه ندادند یک وجب از خاک کشورمان جدا شود و امروز باید بتوانیم روحیهای را که رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس داشتند، به نسل جوان منتقل کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر باور، اعتقاد و ایمانی که رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس داشتند به جوانان امروز منتقل کنیم، قطعا دشمن جرات تعرض و نگاه به کشورمان را نخواهد داشت.
وی گفت: رزمندگان در دفاع مقدس نخبگان دانشگاهی بودند که خیلی بهتر از من بودند؛ اما جانشان را برای این انقلاب فدا کردند و شهید شدند، امروز باید بتوانیم راه آنها را ادامه دهیم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: این راه و جهادی که ما در آن قرار داریم خیلی سختتر از آن زمان است؛ چرا که هر روز باید با نفس اماره خودمان بجنگیم و هر روز باید این منیتها را مهار کنیم تا بتوانیم دست به دست هم دهیم و مشکلات را برطرف کنیم، باید دعواها را کنار بگذاریم و هر کسی که میتواند مشکلات مردم را حل کند وارد میدان شود.
رئیس جمهور گفت: ما موظف هستیم بهخاطر خون شهدا به مردم خدماتی ارائه دهیم که آنها احساس رضایت کنند و بدانند که ما با تمام وجود میخواهیم برای آنها کار کنیم.
رئیس جمهور افزود: اگر ما در رفتارمان گذشت، ایثار، فداکاری، صداقت و اخلاق را نشان دهیم، غیرممکن است مردم از ما فرار کنند، حضرت علی(ع) میفرمایند: اگر میخواهیم به کسی پیامی برسانیم و امر به معروف کنیم، باید پیش از دیگران ابتدا شروع به اصلاح خودمان کنیم و این اصلاح را قبل از زبان، باید در رفتار نشان دهیم.
وی گفت: ما باید تلاش کنیم رفتاری نکنیم که خدای ناکرده خون این عزیزان نادیده گرفته شود، از خداوند بزرگ مسئلت دارم ما را شرمنده خون شهدا نکند.
سردار کارگر: ۲۹ مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در سراسر کشور در دسترس مردم است
سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور نیز اظهار داشت: با افتتاح پنج مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت در استانهای زنجان، قزوین، گلستان، گیلان و لرستان، ۲۹ موزه در سراسر کشور در اختیار مردم عزیز قرار دارد.
سردار کارگر گفت: امیدواریم در دولت چهاردهم، بتوانیم هشت موزه باقیمانده و درحال ساخت در دیگر استانها را به بهرهبرداری برسانیم و مطالبه و انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی را برآورده کنیم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله شهید سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت، گفت: ضمن تقدیر و تشکر از رئیس جمهور محترم و دولت چهاردهم، وظیفه میدانم از همکاری دولت سیزدهم در ساخت و تکمیل پنج مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس که امروز به بهرهبرداری رسید، قدردانی کنم.
موزه دفاع مقدس سختافزاری برای نهادینه کردن فرهنگ ایثار است
«محسن افشارچی» استاندار زنجان در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای اخیر مقاومت اظهار داشت: دفاع مقدس جواهری در جیب مردم ایران است و افتتاح موزه ابزاری برای جلا دادن این جواهر است.
استاندار زنجان افزود: دفاع مقدس واسطه فیضی محسوب میشود که نتایج آن در روزهای اخیر نمایان شده است. موزه دفاع مقدس ابزار سختافزاری برای استفاده از نرمافزار نهادینه شده در آن است.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه دفاع مقدس واسطه فیض است، گفت: نتایج این فیض در حال حاضر در حال نمایان شدن است.
حجتالاسلام والمسلیمن «بهروز شمسیفر» امام جمعه لرستان نیز در این مراسم، با بیان اینکه استان لرستان بیش از شش هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و دفاع از حریم اسلام کرده است، اظهار داشت: مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت محلی برای نگهداری و گردآوری آثار فیزیکی، علمی و فرهنگی دفاع مقدس است. استفاده مطلوب از این سرمایه مطلوب میتواند در جهت تربیت نسلی و جریان ساز مثمرثمر باشد. تقاضا داریم با مساعدتهای لازم فازهای بعدی موزه دفاع مقدس و مقاومت لرستان راه اندازی شود.
«هادی حقشناس» استاندار گیلان نیز در این مراسم، با بیان اینکه رزمندگان گیلانی در طول دفاع مقدس خدمات شایسته و ماندگاری انجام دادند، گفت: رزمندگان گیلانی در مقاومت خرمشهر، در سرپل ذهاب، نبرد دریایی و هوایی و در پشتیبانی از جنگ نقش بیبدیلی داشتند و ۸ هزار شهید تقدیم نظام کرده است. طبق آمارها ۲۰ درصد جوانان گیلانی در دفاع مقدس مشارکت داشتند.
حق شناس با بیان اینکه موزه فرهنگی و دفاع مقدس و مقاومت در سه فاز آماده بهره برداري است، گفت: امیدواریم فاز سوم در سال آینده به اتمام برسد.
دوران دفاع مقدس بهار تولید میراث معنوی برای ما بود
آیتالله «عبدالکریم عابدینی» در مراسم افتتاحیه موزه دفاع مقدس و مقاومت استان قزوین که در گلزار شهدای گمنام فدک برگزار شد، اظهار کرد: میراث از دیدگاه ظاهری با میراث از نگاه ایمانی، قرآنی و دینی متفاوت است، میراث ایمانی، معنوی، فرهنگی، حماسی، ایثار، فداکاری و شهادت اصل چیزی است که ما آن را بهعنوان ارث میشناسیم.
وی ادامه داد: ما کلمه خیرالوارثین را در قرآن میبینیم، آنچه که برای ما میماند همین است، این میراث حقیقی ما به حساب میآید و در اینجا باید سرمایهگذاری کنیم، ما همین را در سیستم انبیاء میبینیم، وقتی در زیارت وارث خطاب به امام حسین (ع) میگوییم السلام علیک یا وارث آدم صفوهالله، السلام علیک یا وارث نوح نبیالله، السلام علیک یا وارث ابراهیم خلیلالله، همین طور ادامه میدهیم تا به امیرالمؤمنین (ع) و امام حسن (ع) میرسد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: مشابه همین زیارتنامه را برای امام رضا (ع) نیز میخوانیم، این به معنای میراث است، این مجتمع نیز باید برای استان ما بهعنوان دانشگاه نشر میراث انبیاء و ائمه (ع) باشد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: هویت هر ملتی را میراث تشکیل میدهد، اگر با این معیار نگاه کنیم، ایران اسلامی قویترین ملتی است که دارای میراث بسیار غنی است، این غنای میراثی است که ملت را قدرتمند و با پشتوانه میکند.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل آن، رژیم منحوس صهیونیستی، که نه ملت و دولت است و نه رسمیت و مکان دارد، فقیرترین، عقبماندهترین و بیچارهترینهای عالم از نظر میراث هستند، زیرا میراث را هویت هر ملتی میشناسیم.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: دوران دفاع مقدس بهار تولید میراث معنوی برای ما بوده است، در این دوران ملت ما حماسه، معنویت، اخلاق اسلامی، سلوک انسانی، شهادت، ایثار و فداکاری را تمرین کردند، این 8 سال دانشگاهی پربار، انسانپرور، تحولآفرین، تحول از منیت به اخلاص، از شرک به توحید و از دنیاپرستی به زهد و وارستگی بود، دانشگاهی که دائم اینگونه معارف بلند ایمانی و انسانی را به آحاد رزمندگان ما در خط مقدم و به خانوادهها در پشت جبهه آموزش میداد.
«علیمحمد زنگانه» استاندار گلستان امروز در آیین افتتاح موزه دفاع مقدس استان گلستان اظهار داشت: در این دوره ۳۶ ماه اتفاقات خوبی رقم خورد و توانستیم اعتبار تملک دارایی را انجام دهیم.
استاندار گلستان ادامه داد: افزایش ۶ تا ۷ برابری منابع باعث شد که استان به این فرصت برسد که پروژه نیمهتمام خود را سامان دهد و توانستیم یک هزار و ۲۰۰ پروژه نیمهتمام استان را به ۵۵۰ مورد رسید.
زنگانه افزود: ضمن تدوین نقشه استان گلستان در دفاع مقدس به چند محور توجه شده است، ۴۷ یادمان شهدا در استان شکلگرفته و در این مدت ۳۶ ماه ۱۱ مورد تکمیل شد و پنج مورد نیز بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
وی خاطرنشان کرد: در تکمیل اردوگاه شهید باکری در خرمشهر در این دوره اتفاقات خوبی رقم خورد و تصمیمات خوبی گرفته شده که عملیاتی شد و برای یادمان هفتتپه کار ارزشمندی را پیشکسوتان دفاع مقدس انجام دادند نشان از توجه به این حوزه است.
استاندار گلستان ابراز داشت: پروژه آسایشگاه جانبازان استان پیشرفت ۹۰ درصدی دارد و بهزودی بهرهبرداری میرسد و مرکز توانبخشی ایثارگران در توشن نیز که یک پروژه ۱۸ ساله بود به بهرهبرداری رسید.
رونمایی تمبر یادبود پنج مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت
در حاشیه این مراسم، تمبر یادبود افتتاح پنج مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت در استانهای قزوین، زنجان، گلستان، گیلان و لرستان نیز رونمایی شد.
تجلیل از خانواده شهدای حاجی رحیمی و حجتالاسلام آلهاشم
در بخش دیگر این مراسم، از خانواده شهیدان «محمدهادی حاجی رحیمی» و حجتالاسلام والمسلمین «سید محمدعلی آلهاشم» تقدیر به عمل آمد.
رونمایی از ۲۶۵ عنوان کتاب دفاع مقدس و مقاومت
همچنین در این مراسم، از ۲۶۵ عنوان کتاب دفاع مقدس و مقاومت نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/ ۴۱۱