حضور میدانی خبرنگاران در منطقه عملیاتی والفجر ۴

نیرو‌های عراق بیش از ۱۰ کانال به طول‌های ۵۰۰ الی ۲۰۰۰ متر و عرض ٥ و عمق ٢ متر بین ارتفاع هفت‌توانان و خلوزه١، ارتفاعات ٣ درختی تا ارتفاعات کله‌قندی، ارتفاع توتمان تا ارتفاعات پیروزی و از پشت پاسگاه کوخلان تا ارتفاع سربراله در منطقه عملیاتی ایجاد کرده بودند که داخل هریک از این کانال‌ها سه یا چهار ردیف سیم‌خاردار حلقوی تعبیه شده بود.
کد خبر: ۷۰۲۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳ - 30October 2024

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، به دنبال فراهم شدن امکان حضور خبرنگاران در منطقه عملیاتی والفجر٤، امروز (۱۳۶۲/۸/۳) گزارشگران خبرگزاری جمهوری اسلامی از مناطق مختلف عملیاتی بازدید و گزارش‌هایی را درباره تحولات جبهه نبرد و عملکرد نیرو‌های خودی تهیه کردند.

حضور میدانی خبرنگاران از منطقه عملیاتی والفجر ۴

در یکی از این گزارش‌ها ضمن تشریح دیدگاه‌های مسئول واحد تخریب قرارگاه مقدم حمزه درباره وضعیت عمومی منطقه و اقدامات مهندسی عراق برای حفظ ارتفاعات آن، کلیاتی از اقدامات واحد تحت امر وی بدین شرح آمده است:

 نیرو‌های عراق بیش از ۱۰ کانال به طول‌های ۵۰۰ الی ۲۰۰۰ متر و عرض ٥ و عمق ٢ متر بین ارتفاع هفت‌توانان و خلوزه١، ارتفاعات ٣ درختی تا ارتفاعات کله‌قندی، ارتفاع توتمان تا ارتفاعات پیروزی و از پشت پاسگاه کوخلان تا ارتفاع سربراله در منطقه عملیاتی ایجاد کرده بودند که داخل هریک از این کانال‌ها سه یا چهار ردیف سیم‌خاردار حلقوی تعبیه شده بود.

دشمن بعدازاین کانال‌ها میادین مین منظم و نامنظم ایجاد و در بعضی مناطق به عمق ٧٠٠ متر مین‌های ضدنفر کار گذاشته بود که انفجار هریک از آنها حداقل حدود هزار ترکش دارد.

این گزارش در ادامه به نقل از مسئول تخریب قرارگاه مقدم حمزه افزوده است: از آغاز عملیات والفجر٤ تاکنون بیش از ۱۵ هزار نوع مختلف از مین‌های ضد نفر دشمن کشف، خنثی و جمع‌آوری شده است و دست‌کم ۱۸ هزارمین دیگر که دشمن قصد داشت از آنها علیه نیرو‌های خودی استفاده کند به غنیمت درآمده است.

 در گزارش دیگری خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مشاهدات خود را از مناطق آزادشده، موقعیت ارتفاع کلو و تحرکات صحنه نبرد بازگو کرده است.

 بخش‌هایی از این گزارش چنین است: برای رسیدن به ارتفاع کلو باید از ارتفاعات گرمک و تنگه‌ای که رزمندگان آن را تنگه احد می‌نامند، عبور کرد. یک راه آسفالته، ارتفاعات گرمک را به شهر پنجوین متصل می‌سازد. از این جاده تا چند کیلومتری شهر پنجوین جلو رفتیم.

با رسیدن به نزدیکی پنجوین، ارتفاع مهم کلو در سمت چپ ما مشاهده می‌شود. برای رسیدن به قله این ارتفاع باید از یک جاده فرعی که زیر آتش مستقیم تانک‌های عراقی است عبور کرد.

دشمن بعثی برای جلوگیری از نفوذ رزمندگان به این ارتفاعات، انواع موانع و استحکامات و نیز سنگر‌های تدافعی محکمی را در شیار‌های ارتفاع ایجاد کرده است. همچنین تعداد زیادی زاغه و انبار بسیار بزرگ مهمات نیرو‌های بعثی در اطراف این ارتفاعات وجود دارد که همگی همراه سلاح‌ها و مهمات مربوط به آن به تصرف رزمندگان درآمده است.

از یک انبار بسیار مهم و بزرگ تسلیحات و مقر نیرو‌های عراقی که به‌طور کامل از سنگ و بتن آرمه ساخته شده است بازدید به عمل آمد. داخل این انبار حدود ۲۰ اتاق وجود دارد و چند اتاق آن مملو از مهمات سبک و سنگین است. برخی از اتاق‌ها به آسایشگاه و بهداری و تأسیسات اختصاص‌یافته است. درون اکثر آنها عکس‌ها و اوراق فساد و قمار به چشم می‌خورد.

از فراز ارتفاعات کلو، شهر پنجوین عراق که از تنگه مقابل در ارتفاعات هرگنه سربرآورده و تا دامنه ارتفاعات در داخل دشت امتداد یافته کاملاً مشاهده می‌شود.

دشمن بعثی که شب گذشته پس از تصرف روستای قزلجه به‌دست رزمندگان اسلام، اکثر نیرو‌های زرهی و تانک خود را از دشت پنجوین به‌طرف ارتفاعات کانی‌مانگا عقب رانده است، اکنون تعدادی تانک در شمال شهر پنجوین مستقر ساخته تا از آن نقطه ارتفاعات کلو و اطراف آن را که محل تردد نیرو‌های خودی است زیر آتش مستقیم قرار دهد.

ارتفاعات کانی‌مانگا در سمت جنوب‌غربی قله کلو و ارتفاعات هرگنه روبه‌روی آن در جنوب دیده می‌شود.

 یکی از رزمندگان ۵ اسیر عراقی را با نرمی و وقار خاصی به‌آرامی به پشت جبهه منتقل می‌کند. در همین حال یک هلیکوپتر که قصد نزدیک‌شدن به مواضع رزمندگان را داشت با آتش شدید نیرو‌های خودی مجبور به عقب‌نشینی شد.

منبع:

ایرج همتی، علیرضا لطف‌الله زادگان، روزشمار جنگ ایران و عراق: نخستین عملیات بزرگ در شمال غرب: والفجر ۴، (کتاب بیست و هشتم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۷، صص ۳۱۲، ۳۱۳

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار