گروه بینالملل دفاعپرس - سمیه قاسمیان؛ مجموعه بحرانهایی که در یک سال اخیر رژیم صهیونیستی و سراسر سرزمینهای فلسطین اشغالی را فراگرفته است نه فقط حاصل عملیات «طوفانالاقصی» است که به روی کار آمدن «بنیامین نتانیاهو» و آغاز فعالیتهای کابینه او برمیگردد.
اما باید گفت که نقطه آغاز تمامی این بحرانهای ایجاد شده بعد از روی کار آمدن دولت نتانیاهو بود که شاهد افزایش اقدامات خشن و غیرانسانی عناصر و شخصیتهای افراطی و تندرو علیه مردم فلسطینی بودیم و حاصل آن انجام موفقیت آمیز عملیات «طوفانالاقصی» بود. بحرانهایی که هرچه از آنها گذشت نه تنها حل نشدند بلکه با ادامه جنگ افروزی رژیم صهیونیستی بزرگتر و گستردهتر هم شدند.
حال میبینیم که این روزها سرزمینهای فلسطین اشغالی در بحرانهای مختلف امنیتی، اقتصادی و مهاجرتی قرار گرفته که توان رهایی و بیرون آمدن از آن را ندارد. بحرانهایی که ساخته و پرداخته نتانیاهو و اعضای افراطی و تندرو کابینه او است که با ظلم و ستمهای فراوان به فلسطینیان و هتک حرمت اماکن و مراکز دینی و مقدس آنها نظیر «مسجد الاقصی» ایجاد شده است.
بر اساس اسناد و گزارشهایی که توسط کارشناسان و صاحبنظران منطقهای و بینالمللی پیرامون وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی منتشر شده است، ارکان مختلف این رژیم اشغالگر و نامشروع دچار وضعیت آشفتهای بود و هم اکنون با بحرانهای مختلف امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی روبرو شده است.
البته این تمام ماجرا نیست و با افزایش و تعمیق بحرانهای مختلف در رژیم صهیونیستی شاهد خروج گسترده سرمایه و سرمایه داران خرد و کلان از سرزمینهای فلسطین اشغالی هستیم. امری که اگر آن را در کنار افزایش تند شیب مهاجرت از «اسرائیل» قرار بدهیم متوجه میشویم که حال و روز این روزهای رژیم صهیونیستی بسیار بد و بحرانی است.
اما از همه مهمتر وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی است؛ آنگونه که رسانههای منطقهای و حتی رسانههای داخلی اسرائیلی اشاره کردند از روز هفتم اکتبر آسیبهای بسیار شدید و جبران ناپذیری به اقتصاد و بازار سرمایه رژیم صهیونیستی وارد شده است. ضمن اینکه آسیب امنیتی این رژیم از عملیات «طوفانالاقصی» تا همین امروز که شاهد گذر از یک سالگی جنگ غزه هستیم موجب شده تا بسیاری از شرکتهای اقتصادی و فناوری و همچنین سرمایهداران فراوانی سرزمینهای اشغالی فلسطینی را برای همیشه ترک کنند.
موضوع بسیار مهم دیگر در این میان تعداد شرکتهای صهیونیستی است که در یک سال اخیر ورشکسته شده و یا مجبور شدند تا فعالیتهای خود را تعطیل کنند. آنگونه که رسانههای داخلی اسرائیلی و همچنین رسانههای بینالمللی عنوان کردند تا امروز بیش از ۴۰ هزار شرکت اسرائیلی مجبور شدند تا فعالیتهای خودشان را تعطیل کنند.
از طرف دیگر کاهش قابل توجه و محسوس شاخصهای امنیتی در سرزمینهای فلسطین اشغالی موجب شده تا میزان سرمایهگذاری در طرحها و پروژههای اقتصادی و فناورانه رژیم صهیونیستی کاهش معناداری پیدا کند. امری که با توجه به شرایط موجود و احتمال بحرانیتر شدن وضیت امنیتی سرزمینهای فلسطین اشغالی، نگرانی گستردهای را در میان محافل صهیونیستی و حتی آمریکایی ایجاد کرده است.
حال اگر به این وضعیت، آوارگی دائمی بیش از ۲۰۰ هزار صهیونیست را هم اضافه کنیم آن وقت است که درمییابیم که ناامنی و عدم امنیت آنقدر بر روی زندگی فرد فرد صهیونیستهای ساکن شهرکهای صهیونیستنشین سایه افکنده است که به بحرانی قابل توجه و لاینحل برای سران و مقامات تلآویو تبدیل شده است.
اما مسئله حساس و خطرناک دیگری که موجودیت و حیات این رژیم اشغالگر و نامشروع را به صورت کاملا جدی و برگشتناپذیر تهدید میکند این است که سرزمینهای فلسطین اشغالی در یک سال اخیر شاهد بزرگترین موج مهاجرت معکوس هستند. حال با توجه به اینکه قریب به اتفاق تمامی مهاجران اموال، سرمایهها و تخصصهای خود را هم به خارج از سرزمینهای فلسطین اشغالی انتقال میدهند، این رژیم با خساراتهای بسیار سنگین و غیرقابل جبرانی دست به گریبان شده است.
در پایان باید گفت هرچه به جنگ غزه و همچنین حملات نظامی رژیم صهیونیستی به لبنان افزوده میشود به همین میزان هم بحرانهایی که این رژیم با آنها دست به گریبان است بیشتر و گستردهتر میشود و اگر وضعیت به همین منوال ادامه داشته باشد فروپاشی این رژیم دور از دسترش نبوده و به امری حتمی بدل خواهد شد.
انتهای پیام/ ۱۳۴