در گفت‌وگو با مسئول ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح مطرح شد؛

چرا قوانین موضوعی در خصوص ایثارگران به‌ویژه رزمندگان به‌طور کامل اجرا نمی‌شود؟

سردار شریفی گفت: یکی از مشکلات عمده خانواده معظم ایثارگران و رزمندگان، موضوع اشتغال فرزندانشان و تبدیل وضعیت آنان است که طی ۳ سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته است.
کد خبر: ۷۰۲۵۹۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵ - 04November 2024

سردار ابوالقاسم شریفی مسئول ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح در گفت‌وگو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس در خصوص ارائه خدمات و تسهیلات به رزمندگان و جامعه ایثارگران با بیان این‌که اغلب فرزندان شهدا، ایثارگران و رزمندگان بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی نسبت به کار بزرگی که پدران آنان در طول دفاع مقدس و جبهه مقاومت و امنیت انجام داده‌اند، با تلاش خود به موفقیت رسیده‌اند، اظهار داشت: بعضاً تعداد قابل توجهی از این عزیزان حتی از سهمیه پدرانشان استفاده نکرده‌اند.

چرا قوانین موضوعی در خصوص ایثارگران به‌ویژه رزمندگان به‌طور کامل اجرا نمی‌شود؟

سردار شریفی افزود: تا قبل از تصویب برنامه ششم توسعه کشور که بحمدالله کلیه احکام آن در برنامه هفتم توسعه کشور نیز تفویض شد، امتیازات رزمندگان کلاً در ۲ مورد خلاصه می‌شود؛ الف) معافیت فرزندان که ابتدا با داشتن ۴۰ ماه سابقه حضور در جبهه از این امتیاز بهره‌مند می‌شدند که بعد به ۳۰ ماه تقلیل یافت و کمتر از ۳۰ ماه نیز از کسر خدمت به ازای هر ماه ۱۲ روز بهره‌مند می‌شوند. ب) استفاده خود رزمندگان از سهمیه ۴۰ درصدی کنکور.

وی ادامه داد: اما بعد از تصویب برنامه ششم توسعه، بخش قابل توجهی امتیازات و تسهیلات جانبازان، برای رزمندگان نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که می‌توان به این موارد اشاره کرد؛ تبدیل وضعیت فرزندان در دستگاه‌های دولتی (با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه)، واگذاری یک مرحله انشعابات آب، برق و گاز رایگان برای منازل مسکونی و برقراری کمک معیشتی برای بیش از ۱۳۰ هزار تن از رزمندگان فاقد هرگونه شغل، درآمد و پوشش بیمه‌ای.

سردار شریفی خاطرنشان کرد: مطابق بند الف ماده ۸۸ برنامه ششم توسعه که در برنامه هفتم هم تفویض شده است، بانک مرکزی موظف شده تا سالانه برای ۵۰ هزار رزمنده، وام مسکن با سود ۴ درصد تامین کند اما متاسفانه این بند به دلیل عدم امضای تفاهم‌نامه بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، اجرا نشده که رزمندگان عزیز پیگیر آن هستند.

مسئول ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: تا کنون نزدیک به ۲ میلیون فقره کارت ایثار رزمندگان صادر شده و از طریق پست در اختیارشان قرار گرفته است. همچنین ستاد کل نیرو‌های مسلح در حال تنظیم تفاهم‌نامه با وزارتخانه‌هایی است که براساس قانون ملزم و متعهد به ارائه خدمات به رزمندگان هستند، که با این اقدام ارائه خدمات به رزمندگان بر مبنای کارت ایثار تسهیل می‌شود.

سردار شریفی خاطرنشان کرد: معتقدیم رزمندگان باید نمادی از حضور خود در دفاع مقدس یا جبهه مقاومت داشته باشند تا اگر نسل‌های آینده از رزمندگان سئوال کردند که چه نشانی از جنگ با خود داری، آنها حرفی برای گفتن داشته باشند.

مسئول ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح افزود: در این راستا، کارت ملی ایثارگران در هیات وزیران به تصویب رسیده و از طریق سازمان امور استخدامی به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها ابلاغ شده است و برای کلیه رزمندگانی که دارای سابقه حداقل ۴۵ روز و بالاتر حضور در جبهه هستند، کارت ملی ایثار صادر و به‌عنوان نماد مقاومت به رزمندگان اعطا می‌شود.

چرا قوانین موضوعی در خصوص ایثارگران به‌ویژه رزمندگان به‌طور کامل اجرا نمی‌شود؟

وی گفت: یکی از مشکلات عمده خانواده معظم ایثارگران و رزمندگان، موضوع اشتغال فرزندانشان و تبدیل وضعیت آنان است که طی ۳ سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته و علاوه بر جذب فرزندان ایثارگران، در کلیه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها، نزدیک به ۱۹۰ هزار تن از آنها تبدیل وضعیت شده‌اند که کمک بزرگی به جامعه ایثارگری بود.

ضرورت ارتباط مستمر فرماندهان با خانواده معظم شهدا، رزمندگان و ایثارگران

سردار شریفی تصریح کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس فرماندهان بزرگی پرورش یافتند و جنگ را به نحو شایسته و مطلوب اداره کرده و اجازه ندادند وجبی از خاک کشور به دست دشمن بیفتد. همچنین رزمندگان ما با حداقل امکانات در شروع جنگ (یعنی حتی نداشتن سلاح متعارف مثل کلاشینکف و قبضه‌های خمپاره‌انداز) فرماندهانی درخور پرورش دادند همچون سرلشکر شهید «حسن طهرانی مقدم» پدر موشکی ایران، حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده مقتدر جبهه مقاومت، که بحمدالله این فرهنگ، تفکر و  روحیه بسیجی در سایر کشور‌های دوست نیز ایجاد شده و در دفاع از کشورهایشان در مقابله با داعش و گروه‌های تکفیری جانانه جنگیده و پیروز شدند.

مسئول ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: حفظ ارتباط عاطفی و معنوی با خانواده معظم شهدا و ایثارگران با فرماندهان از ضروریات است که نباید به هیچ‌وجه قطع شود. سازمان‌های نیرو‌های مسلح (ارتش، سپاه، فراجا، بسیج به عنوان یکان‌های به‌کار گیرنده شهدا، رزمندگان و جانبازان) به‌عنوان خانه عزیزان رزمنده و خانواده معظم شهدا و ایثارگران محسوب می‌شود و انس و الفتی که خانواده‌ها با سازمان محل شهادت عزیزان‌شان دارند، با سایر سازمان‌ها ندارند و دوست دارند همکاران پدران شهیدشان مرتب به آنها سرکشی کرده و دیدار کنند که این مهم در امور ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح سامان‌دهی شده و در طول سال حداقل یک یا دو بار دیدار با خانواده‌های ایثارگران صورت می‌گیرد که تاثیر بسیار مثبتی در روحیه آنها دارد.

سردار شریفی ادامه داد: هدف این است که در کوچه‌ها، خیابان‌ها و محله‌ها پرچم شهدا برافراشته شود، حتی اکر والدین آنها فوت شده باشند، دیدار‌ها با سایر اقوام درجه یک شهدا (خواهران و برادران شهدا) انجام می‌شود.

ضرورت رسیدگی ویژه به وضعیت خانواده معظم شهدای مدافع حرم و امنیت کشور

مسئول ایثارگران ستاد کل نیرو‌های مسلح با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مسائل و مشکلات خانواده معظم شهدای دفاع مقدس طی سال‌های گذشته حل شده و تقریبا سر و سامان گرفته، ابراز داشت: در این میان باید نسبت به رسیدگی و توجه به خانواده معظم شهدای امنیت که در شمالغرب و جنوب شرق کشور و در ناآرامی‌ها به درجه رفیع شهادت نائل آمده‌اند، همچنین شهدای مدافع حرم، شهدای فراجا که در مرز‌ها به شهادت رسیده‌اند و اغلب دارای فرزندان خردسال هستند باید مورد حمایت ویژه و جدی قرار گیرند.

چرا قوانین موضوعی در خصوص ایثارگران به‌ویژه رزمندگان به‌طور کامل اجرا نمی‌شود؟
سردار شریفی گفت: مسائل و مشکلات معیشتی و مسکن و درمان آنان و همچنین موضوع تربیت فرزندان و جلوگیری از افت تحصیلی آنان به دلیل شوک از دست دادن پدر و فقدان سرپرست خانواده از جمله موضوعاتی است که توسط فرماندهان نیرو‌های مسلح مورد توجه و رسیدگی قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، فرمانده محترم کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، طی یک‌سال گذشته با ۶۸۰ خانواده شهید مدافع امنیت، حرم و سلامت در ۱۷ استان کشور، ملاقات چهره به چهره داشته و با اتخاذ تدابیر لازم برای رفع مشکلات اساسی آنها مثل تامین مسکن ملکی، مشکلات معیشتی، درمانی و ... اقدام و مشکلات را برطرف کرده است؛ همچنین با تدبیر ایشان و حمایت بی‌دریغ فرماندهان، مشکلات اساسی خانواده معظم شهدای فاطمیون و زینبیون به‌ویژه در حوزه تامین مسکن انجام شده است.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار