فروشگاه بزرگ کتاب کوثر افتتاح شد؛

حجت‌الاسلام قمی: کتاب‌فروشی‌ها به فضای معرفتی جامعه کمک می‌کنند

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: فروشگاه بزرگ کتاب کوثر با هدف ارتقای سطح فرهنگی جامعه و فراهم کردن فضایی مناسب برای رشد و شکوفایی استعداد‌ها افتتاح شده است و باید در راستای گسترش آن قدم برداشت.
کد خبر: ۷۰۳۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴ - 04November 2024

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، مراسم افتتاحیه مرکز فروش محصولات فرهنگی و کرسی‌های آزاداندیشی «کوثر» صبح امروز (دوشنبه) با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مهدی رمضانی دبیر نهاد کتابخانه‌های عمومی و مجدالدین معلمی مدیرعامل بنیاد کتاب رویش اندیشه برگزار شد.

قمی: کتابفروشی‌ها به فضای معرفتی جامعه کمک می‌کنند

در ابتدا، حجت‌الاسلام قمی با اشاره به خدمات خانه کتاب و ادبیات ایران و بنیاد شهید در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: خوشبختانه مجموعه‌ها در شرایطی که منابع مالی محدود بود، تلاش‌های بسیاری برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه انجام دادند. ما مدیون زحمات این عزیزان هستیم. امروزه با وجود همه محدودیت‌ها و موانع، می‌توانیم با همکاری و همدلی بیشتر، گام‌های بزرگتری در مسیر توسعه فرهنگی برداریم. ما باید تلاش کنیم تا مردم به راحتی بتوانند به منابع فرهنگی دسترسی داشته باشند و از غنای فرهنگی و معرفتی بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گسترش چرخه کتاب‌فروشی‌ها را ضروری دانست و گفت: فروشگاه بزرگ کتاب کوثر با هدف ارتقای سطح فرهنگی جامعه و فراهم کردن فضایی مناسب برای رشد و شکوفایی استعداد‌ها افتتاح شده است که باید در راستای گسترش آن قدم برداشت. 

سپس، میثم جعفری، مدیرعامل سازمان کوثر گفت: در ارائه خدمات به خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان نیاز بود که همه خدمات آنلاین شود که فاز نخست آن صورت گرفت.

قمی: کتابفروشی‌ها به فضای معرفتی جامعه کمک می‌کنند

وی افزود: ما در این فکر بودیم که در سطح کشور هم اثرگذاری فرهنگی داشته باشیم برای همین به سمتی رفتیم که مراکز زیرمجموعه را هویت‌بخشی کنیم؛ چنان‌که در همه دنیا همه مراکز سیاحتی هویتی دارند، کار خاصی انجام می‌دهند و شعاری برای خودشان دارند، اما این هویت در مراکز اقامتی ما وجود نداشت. بنابراین ما در دو حوزه فرهنگ و سلامت متمرکز شدیم و امروز هشتمین کتابفروشی است که در مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح کردیم.

مدیرعامل سازمان کوثر عنوان کرد: امروز در همه هتل‌ها، کتابخانه و کتابفروشی داریم و افرادی که به هتل‌های کوثر می‌روند می‌توانند از این مجموعه استفاده کنند. در مجموعه خورشید هشتم نخستین کتابخانه هتلی افتتاح شد.

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام رمضان موسوی مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: به نظرم سلسله اقدامات نوآورانه‌ای که در بنیاد صورت می‌گیرد باید ادامه پیدا کند. امروز در مراکز تفریحی، سیاحتی و اقامتی مجموعه کتابخانه‌های فعال ایجاد شده که کار بسیار شایسته و ارزشمندی است. این کتابخانه‌ها باید غنی‌سازی شود و چون نوآورانه است باید ابعاد آن بررسی شود تا بتوان به صورت جدی با مخاطب ارتباط صورت بگیرد.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد: در چنین اقداماتی باید دید که چه نوع کتاب‌هایی را آورد و چطور با مخاطبی که در مکان‌های سیاحتی و زیارتی بنیاد اقامت می‌کند ارتباط گرفت و کتاب‌ها را عرضه کرد. درباره این نوع ارتباط و نحوه عرضه کتاب‌ها باید فکر شود و سنجیده و با برنامه‌ریزی پیش رفت. در این رابطه بهتر است با کارشناسان مشورت کرد تا بهره‌وری این نوع اقدامات بالا برود.

قمی: کتابفروشی‌ها به فضای معرفتی جامعه کمک می‌کنند

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم گفت: افتتاح این مکان فرهنگی کار بسیار بزرگی است و باید به این موضوع توجه شود که امروز تنها نمی‌توان به فروش کتاب بسنده کرد و باید در کنار آن اقداماتی برای معرفی، بررسی و نقد کتاب‌ها هم صورت بگیرد. امروز تنها با کتابفروشی نمی‌توان فرهنگ کتابخوانی را توسعه داد و در کنار کتابفروشی‌ها به مجموعه‌ای مثل مجموعه عرضه کتاب و اندیشه‌ورزی فرهنگی هم ایجاد کرد.

وی ادامه داد: به نظرم در پیوست کتابفروشی باید مکانی را ایجاد کرد که در کنار آن تالار خواندن کتاب، بررسی و نقد آن هم باشد تا به عنوان مکمل کتابفروشی به شمار بیاید. امروز شرایط جامعه به شکلی است که باید در مکان‌های مثل کتابفروشی باید محل کتابخوانی و گفت‌وگو هم باشد و درباره کتاب‌های چاپ نخست و آثار مطرح جهانی بحث و تبادل‌نظر صورت بگیرد.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: در چنین مکانی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح شده، بهتر است به رفع شبه درباره جهاد، مقاومت و شهادت بپردازد و در همین راستا آثاری بررسی و نقد شود؛ چون درباره موضوع شهادت آثاری در سایر کشورها نوشته شده که معنی این موضوعات را به صورت وارونه بیان کرده و نسل امروز ما هم آن آثار را مطالعه کرده است.

قمی: کتابفروشی‌ها به فضای معرفتی جامعه کمک می‌کنند

موسوی‌مقدم مطالعه و پاسخ به شبهات را وظیفه ادبیات دانست و گفت: با این رویکرد این مکان تبدیل به پاتوق فرهنگی می‌شود و محل تضارب افکار. به عنوان یک طلبه می گویم که در اظهارنظر اندیشه‌ای هیچ محدودیتی نداریم چنان که در محضر امامان معصوم ما گفت‌وگوهایی صورت می‌گرفت که از نحله‌های مختلف فکری حضور می‌یافتند و از آراء خود سخن می‌گفتند.

در ادامه این مراسم، مجدالدین معلمی، مدیرعامل بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز روزی شگفت‌انگیز برای ماست و در عصری که همه کارها انگیزه اقتصادی دارد، دو مرکز مهم فرهنگی کشور با هم در تلاشند تا احیایی برای یک مرکز بزرگ فرهنگی را برای کشور رقم بزنند. در بزرگی این کار کوتاه و مختصر باید گفت که در کشور دغدغه کتاب و کتابخوانی را در همه می‌بینیم اما جایی مشکل پیدا می‌شود که در چرخه نشر برخی از نقاط خلا باعث می‌شود که کتاب درست به دست مخاطب نرسد و مخاطب حتی در دیده شدن کتابی که مطلوبش است دچار مشکل شود.

مدیرعامل بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: تقریباً ۲۴ هزار مجوز نشر در کشور داریم که از میان آنها چهار یا پنج هزار نشر فعال داریم. اما کل کتابفروشی‌های کشور شاید به دو هزار هم نرسد. به عبارتی بخش عمده‌ای از فعالیت فرهنگی ما در قسمت تولید قرار گرفته است. همین باعث می‌شود که کتابی را عرضه کنید که فضای لازم برای عرضه کتاب نباشد. در آماری که بررسی کردم کتابفروشی‌های ما تنها فضا برای ارائه کتاب‌های چاپ شده در یک سال است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها