پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی:

روز ملی مازندران فرصت مناسبی برای معرفی هویت شیعی مردم این استان است

«قربانی» گفت: روز ملی مازندران فرصت بسیار مناسبی برای معرفی هویت بومی و شیعی مردم استان مازندران است
کد خبر: ۷۰۳۵۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱ - 05November 2024

روز ملی مازندران فرصت مناسبی برای معرفی هویت شیعی مردم این استان استبه گزارش دفاع‌پرس از مازندران، «مجید قربانی» پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه جدای از مردم استان مازندران، سالانه بیش از ۲۰ میلیون گردشگر وارد این استان می‌شوند، اظهار داشت: فرصت حضور گردشگر در این استان و انتقال فرهنگ اصیل مازندران موضوع جدی است که باید به آن توجه شود.

وی افزود: با توجه به اینکه مازندران مورد توجه گردشگران است به نظر بنده ما هر روز می‌توانیم در بحث معرفی قابلیت‌های مازندران فعالیت کنیم.

قربانی خاطرنشان کرد: باید دبیرخانه دائمی روز ملی مازندران در استان تشکیل شود.

این پژوهشگر مازندرانی ادامه داد: مردم مازندران با پذیرش حکومت علویان و حمایت از تشیّع برگ زرینی در تاریخ این ملت رقم زدند.

قربانی با بیان اینکه ارادت این مردم به ائمه از گذشته بوده و همچنان تداوم دارد، بیان کرد: مازندرانی‌ها علاقه وافری به ائمه اطهار داشته و از طرفی زیست‌بوم این مردم نیز با تشیّع شکل گرفته است.

وی بیان کرد: حکمرانی علوی در مازندران بیش از یکهزار سال شکل گرفته و در طول تاریخ حکمرانی متعددی حاکم شده، اما بنیه و عمق وجود مردم با ائمه اطهار همراه بوده و به همین دلیل رفتار علوی توسط هر حاکم ماندگار شده و خلاف رفتار علویان مغایر با زیست‌بوم این مردم بوده است.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه روز ملی مازندران فرصت بسیار مناسبی برای معرفی هویت بومی و شیعی مردم استان مازندران است، گفت: فضای بسیار خوبی است تا در سطوح ملی و بین‌الملی، ظرفیت‌ها و مزیت‌های این استان به مردم دنیا و کشور شناسانده شود.

قربانی با اشاره به همسایه بودن این استان با کشور‌های حاشیه دریای خزر، افزود: در حوزه بین‌المللی باید از فرصت این روز استفاده کنیم و ظرفیت‌های این منطقه را به کشور‌های همسایه، کشور‌های خلیج فارس و مردم دنیا بشناسانیم تا به معیشت مردم استان کمک شود.

وی با اشاره به توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مردم استان مازندران، یادآور شد: سبک زندگی اسلامی و ایرانی مردم استان از ابتدا در این منطقه شکل گرفته است.

این پژوهشگر مازندرانی اضافه کرد: برای معرفی بیشتر این روز در استان مازندران نیاز داریم که از ظرفیت مراکز دانشگاهی، دانش آموزی و حتی مهد‌های کودک استفاده شود.

قربانی خواستار استفاده از قابلیت‌های آموزشی و هنری برای معرفی روز ملی مازندران شد و گفت: باید تلاش کنیم که به صورت همه‌جانبه این روز به مردم معرفی شود.

وی با اعلام اینکه هنوز زیست بوم و فرهنگ اصیل مازندرانی در استان هم نهادینه نشده است، افزود: از ظرفیت رسانه‌ها، صدا وسیما و کنشگران اجتماعی برای شناساندن فرهنگ ناب شیعی مردم استان مازندران باید به صورت جدی استفاده شود.

قربانی در ارتباط با اقداماتی که برای معرفی مازندران در سطح ملی باید انجام شود را این‌گونه بیان کرد: با توجه به اینکه مازندران با استان‌های مختلف کشور همسایه است و راه ارتباطی دارد از این ظرفیت برای اشتراک گذاری فرهنگ‌ها می‌توانیم استفاده کنیم.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بحث جذب گردشگر علاوه بر معرفی جاذبه‌های طبیعی باید فرهنگ این استان را هم در معرض دید مخاطبان و گردشگران قرار دهیم و روز مازندران و هفته‌ای که معرفی کردیم فرصت مغتنمی است.

قربانی با اعلام اینکه در حوزه بین‌المللی برای معرفی و قابلیت‌های استان مازندران به خوبی استفاده نکردیم، یادآور شد: از ظرفیت تجار خارجی برای معرفی این استان استفاده نشده و همینطور می‌توانیم با استفاده از ظرفیت سفارتخانه‌ها فضای را برای تبادل اطلاعات در ارتباط با ظرفیت‌های این استان استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر برنامه‌ریزی مناسب انجام شود تا در یک دوره پنج ساله قابلیت‌های مازندران و فرهنگ آن را به کشور‌های حاشیه دریای خزر معرفی کنیم، گام مناسبی در این بخش برداشته شده است.

قربانی یادآور شد: در این زمینه باید دبیرخانه دائمی داشته باشیم و از افراد صاحبت نظر در این راستا استفاده کنیم و محلی در استان مازندران به عنوان میزبان دائمی سمینار‌ها و نشست‌ها با موضوع شناسایی قابلیت‌های استان معرفی کنیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها