فرماندار ساری:

هفته مازندران فرصت مناسبی برای معرفی و ترویج گردشگری مذهبی در ساری است

«نوبخت» گفت: هفته مازندران فرصت بسیار مناسبی برای معرفی و ترویج گردشگری مذهبی در مرکز استان مازندران است که باید حداکثر بهره را از آن ببریم.
کد خبر: ۷۰۴۳۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶ - 09November 2024

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، یکی از شاخصه‌های برجسته دیار علویان وجود افزون بر یکهزار و ۳۰۰ بقعه امامزادگان است که عمده این بقاع متبرکه در روستا‌ها قرار دارند و زیارتگاه مشتاقان و علاقمندان از اقصی نقاط کشور است.

هفته مازندران فرصت مناسبی برای معرفی و ترویج گردشگری مذهبی در ساری است

هفته مازندارن فرصت مناسبی برای پرداختن به این ظرفیت معنوی و جاذبه دینی و آئینی است تا با معرفی آن به مخاطبان بومی و ملی، تنور گردشگری مذهبی در استان، داغ‌تر از گذشته مسیر تعالی و رشد را بپیماید.

گردشگری مذهبی گونه‌ای از گردشگری است که بازدید و حضور در مکان‌های مذهبی مانند حرم‌ها و بارگاه‌های مقدس امامان شیعیان (ع)، آرامگاه امامزادگان و مقابر و بقاع متبرکه، مزار‌ها و اماکن منسوب به پیامبران الهی، مساجد بزرگ و مقدس، زیارتگاه‌ها، معابد و کلیسا‌ها مربوط به سایر ادیان و مذاهب، مزار عالمان و صالحان دینی و همچنین رویداد‌ها و آئین‌های فرهنگی، دینی و مذهبی مناسبت‌های تاریخی را شامل می‌شود که از عوامل مهم جذب زائر و گردشگری مذهبی و زیارتی است.

«محمدعلی نوبخت» فرماندار ساری در این رابطه امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همانگونه که می‌دانید از ۱۴ لغایت ۲۰ آبان‌، هفته مازندران نامیده شده است که برنامه‌های متعددی در استان و به‌ویژه مرکز استان انجام و در حال انجام است.

وی افزود: برنامه‌های متنوع و شادی شامل فرهنگی، آیینی، دینی، مذهبی، آداب و رسوم و ... که پاسخگوی تمامی ذائقه‌های مردم و گروه هدف باشد.

فرماندار ساری خاطرنشان کرد: بنای ما در مرکز استان این بود که در تمامی بخش‌ها و روستا‌ها و حتی مدارس و حوزه‌های آموزشی، این برنامه‌های متنوع را به‌گونه‌ای تنظیم و برنامه‌ریزی کنیم که آن فرهنگ ناب استان مازندران و دیار علویان به ویژه در مرکز استان برای نسل جدید معرفی و برای نسل آینده نیز به درستی انتقال داده شود.

نوبخت ادامه داد: در همین چند روز گذشته، در بخش مرکزی در روستا‌های دینک و نصیرآباد برنامه‌های متنوعی را شاهد بودیم و در شهر ساری نیز شاهد برگزاری جشنواره کئی‌پلا همراه با برنامه‌های جانبی بودیم.

وی اعلام کرد: تمامی این برنامه‌ها و جشنواره‌ها، بازی‌های بومی- محلی و سنتی برگرفته از فرهنگ‌های معنوی، باستانی و اساطیری است که بدنبال آن هستیم تا در مرکز استان به درستی به معرض نمایش و معرفی گذاشته شود تا هم این جشنواره و بازی‌ها در واقع نشاط و امید و شادی را در بین مردم تکثیر کند و هم یک همبستگی و اتحاد و همدلی را در کنار این خرده فرهنگ‌ها داشته باشد.

فرماندار ساری بیان کرد: البته فلسفه برگزاری این مراسمات و نامگذاری این روزها، در مجموع کنار هم قرار گرفتن خرده فرهنگ‌ها برای فرهنگ ملی ایران عزیز است تا در راستا و مسیر پیشرفت ایران عزیز به یک همبستگی، اتحاد و وفاق جداکثری داشته باشیم.

نوبخت تاکید کرد: در کنار اجرای برنامه‌های متنوع متناسب با فرهنگ استان مازندران که جوانان و نوجوانان و در واقع نسل‌های جدید را با آن آشنا خواهیم کرد می‌بایست به معرفی علما، دانشمندان، مشاهیر، اساطیر، فرهیختگان، شاعران، هنرمندان، قهرمانان، پهلوانان و نام‌آوران این دیار به ویژه مرکز استان به نسل‌های جدید بپردازیم. این موضوع باید هر ساله پررنگ‌تر از سالیان گذشته پرداخته شود.

وی با اشاره به وجود اماکن و بقاع متعدد در مرکز استان نظیر تکیه پهنه‌کلا، امامزاده عباس (ع)، امامزاده یحیی (ع)، مسجد جامع ساری و ده‌ها جاذبه مذهبی، گفت: هفته مازندران فرصت بسیار مناسبی برای معرفی و ترویج گردشگری مذهبی در مرکز استان است که باید حداکثر بهره را از آن ببریم.

فرماندار ساری با تاکید بر اینکه از آن‌جایی که ۱۴ آبان در واقع سالروز مردم مازندران با حسن ابن زید علوی و تشکیل اولین حکومت شیعی است باید آن را ارج نهمیم، خاطرنشان کرد: در مرکز استان هم اماکن متبرکه و امامزادگان فراوانی را داریم، می‌بایست شاهد پیگیری‌های مضاعف برای گردشگری مذهبی باشیم.

نوبخت بیان کرد: ما در مرکز استان مجدانه در تلاش و پیگیری هستیم تا با توجه به اینکه این استان و شهر ساری، طریق‌الرضا (ع) است باید در کنار دریا، جنگل، کوه، دشت و تمامی فرصت‌های گردشگری و مواهب الهی، بتوانیم این فضای معنوی را در دیار علویان پررنگ‌تر از گذشته دنبال و احیا کنیم.

 ۱۴ آبان روز ملی مازندران یادآور حضور علویان در این دیار سبز و تشکیل نخستین حکومت شیعی جهان توسط مردم این منطقه در سال ۲۵۰ هجری قمری است. مازندرانی‌ها در روز خجسته عید سعید فطر سال ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت «حسن‌ بن زید علوی» برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند. این روز با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی مازندران ثبت شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها