در گفت‌وگو با دفاع‌پرس مطرح شد؛

روایت زندگی جوان‌ترین شهید مدافع حرم ایرانی

نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» با بیان اینکه شهید موسوی برای رسیدن به خواسته‌های خود می‌جنگید، گفت: سید مصطفی خیلی کوشا بود و برای آرزو‌های متعددی که در سر می‌پروراند، پشتکار بسیار زیادی داشت. 
کد خبر: ۷۰۴۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴ - 11November 2024

گروه فرهنگ دفاع‌پرس: کتاب «بیست سال و سه روز» دوازدهمین کتاب از مجموعه «مدافعان حرم» است که به قلم «سمانه خاکبازان» به نگارش درآمده و روایتگر زندگی شهید «سیدمصطفی موسوی» جوان‌ترین شهید مدافع حرم ایرانی است؛ این کتاب از سوی انتشارات روایت فتح در سال ۱۳۹۷ به چاپ رسیده است. 

شهید موسوی ۱۸ آبان سال ۱۳۷۴ به دنیا آمد و ۲۱ آبان ۱۳۹۴ در دفاع از حریم عمه سادات، حضرت زینب (سلام الله علیها) در شهر العیس حلب در سوریه به شهادت رسید. 

سالروز شهادت شهید موسوی بهانه‌ای شد تا با نویسنده این کتاب گفت‌وگویی داشته باشیم که در ادامه، مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید؛ 

خاکبازان درخصوص نگارش این کتاب اظهار داشت: شهید موسوی از سوی مجموعه روایت فتح به من معرفی شد و مصاحبه‌های این شهید را در اختیار من قرار دادند و من شروع به خواندن آنها کردم. زمانی که با شخصیت شهید آشنا شدم، تصمیم گرفتم کتابی در مورد ایشان بنویسم.

سید مصطفی برای رسیدن به خواسته‌هایش می‌جنگید و تلاش می‌کرد/ چرا «بیست سال و سه روز»؟

وی گفت: این کتاب در مورد جوان‌ترین شهید مدافع حرم «سید مصطفی موسوی» است؛ یک جوان دهه هفتادی با آرزو‌های بسیار بزرگ. شهید موسوی خیلی کوشا بود و برای آرزو‌های متعددی که در سر می‌پروراند، پشتکار بسیار زیادی داشت. 

خاکبازان در ادامه با اشاره به خصوصیات اخلاقی شهید موسوی، بیان کرد: شهید سید مصطفی بسیار صبور بود. نه چیزی را به‌راحتی قبول و نه به‌راحتی رد می‌کرد؛ در دنیای امروزی که معمولاً جوان‌ها می‌خواهند به‌سرعت به خواسته‌های خود برسند و شاید تلاش چندانی هم در این زمینه نکنند و دوست داشته باشند که هر چیزی سریع در اختیارشان قرار بگیرد، شهید موسوی برای رسیدن به خواسته‌هایش می‌جنگید و برای فراهم کردن چیزی که می‌خواست، خیلی سعی و تلاش می‌کرد. شاید این وجه تمایز سید مصطفی با دیگر جوانان هم‌سن و سال او باشد. 

سید مصطفی برای رسیدن به خواسته‌هایش می‌جنگید و تلاش می‌کرد/ چرا «بیست سال و سه روز»؟

نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» ادامه داد: نکته دیگر در مورد خصائص اخلاقی شهید موسوی آن بود که او بسیار اهل مطالعه بود و لحظه‌ای نبود که کتاب از دست او جدا شود. وی مطالعه را از کتاب‌های دکتر شریعتی شروع کرد و طی یک سیر مطالعاتی، به مطالعه آثار علامه جعفری (ره) رسید.

وی افزود: شهید موسوی هم در روند نگارش کتاب تأثیرگذار بود و هم بر زندگی شخصی خودِ من؛ در سیر زندگی زمانی که به موقعیت‌های سختی می‌رسیدم، همیشه سید مصطفی برای من مانند یک الگو می‌شد و به خودم نهیب می‌زدم که سید مصطفی با وجود سن کمی که داشت، توانست از پس این کار برآید؛ یا آنکه برای آن، همت خیلی بالایی به‌خرج داد، کم نیاورد و مجدانه تلاش می‌کرد. به‌واسطه حضور سید مصطفی و شناختی که از این شهید داشتم، توانستم کاری را که مد نظرم بود به ثمر برسانم.

خاکبازان در رابطه با عنوان کتاب «بیست سال و سه روز» نیز گفت: شهید موسوی ۲۰ سال و سه روز داشت که به شهادت رسید. تولد ۲۰ سالگی او را در حلب سوریه جشن می‌گیرند و سید مصطفی سه روز بعد به شهادت می‌رسد.

سید مصطفی برای رسیدن به خواسته‌هایش می‌جنگید و تلاش می‌کرد/ چرا «بیست سال و سه روز»؟

وی با اشاره به همراهی خانواده شهید موسوی در روند نگارش کتاب، اظهار داشت: در این زمینه هر موردی که برایم مبهم بود و تمایل به کنکاش و کسب اطلاعات بیشتری داشتم، مادر و پدر شهید بسیار با من همراه می‌شدند. من علاوه بر والدین شهید، با دو نفر از هم‌رزمان شهید نیز صحبت کردم.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار