مسئول کانون‌های فرهنگی-هنری مساجد استان کرمانشاه:

هنوز اهمیت واقعی کتاب و کتاب‌خوانی به‌خوبی جا نیفتاده است

حجت‌الاسلام «سروری» گفت: یک مشکل بزرگ در جامعه ما، با وجود افتخار به پیامبری که معجزه‌اش کتاب آسمانی است و به اهل کتاب و قلم احترام می‌گذارد این است که هنوز اهمیت واقعی کتاب و کتاب‌خوانی به‌خوبی جا نیفتاده است.
کد خبر: ۷۰۵۳۰۱
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷ - 13November 2024

هنوز اهمیت واقعی کتاب و کتاب‌خوانی به‌خوبی جا نیفتاده استبه گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین «حجت‌الله سروری» مسئول کانون‌های فرهنگی-هنری مساجد استان کرمانشاه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: یک مشکل بزرگ در جامعه ما، با وجود افتخار به پیامبری که معجزه‌اش کتاب آسمانی است و به اهل کتاب و قلم احترام می‌گذارد این است که هنوز اهمیت واقعی کتاب و کتاب‌خوانی به‌خوبی جا نیفتاده است.

مسئول کانون‌های فرهنگی-هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: از نگاه بزرگان دینی و رهبران الهی، جایگاه کتاب و کتابخانه بسیار مهم است؛ به عنوان مثال، امام صادق (ع) فرموده‌اند: آسایش و آرامش در پناه کتاب به دست می‌آید. در جای دیگری نیز فرموده‌اند: کتاب‌ها، باغ‌های دانشمندان هستند.

وی گفت: این آموزه‌ها به ما نشان می‌دهند که کتاب و مطالعه از عناصر کلیدی زندگی معنوی و فکری به‌شمار می‌آیند، یکی از نکات قابل‌تأمل، سخن یکی از کمدین‌های معروف است که می‌گوید اگر کسی زیاد کتاب بخواند، می‌گویند اهل مطالعه است؛ اما اگر کسی زیاد تلویزیون ببیند، هرگز نمی‌گویند تلویزیون‌بین حرفه‌ای است! این مقایسه نشان می‌دهد که کتاب‌خوانی جایگاه ویژه‌ای دارد که دیگر رسانه‌ها نمی‌توانند آن را پر کنند.

حجت‌الاسلام سروری تصریح کرد: در همین راستا، مقام معظم رهبری نیز تأکید کرده‌اند که باید مطالعه و کتاب‌خوانی را در سبد نیازهای روزمره قرار دهیم، در بسیاری از کشورها، کتاب و کتاب‌خوانی جزو نیازهای روزمره افراد است و ما نیز باید این فرهنگ را تقویت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هفته کتاب، کانون‌های مساجد برنامه‌های متنوعی را برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی برگزار می‌کنند، از ۲۴ تا ۳۰ آبان که به عنوان هفته کتاب نام‌گذاری شده، برنامه‌هایی همچون شنبه‌های کتاب در کانون‌ها برگزار می‌شود. در این برنامه، هر هفته یک کتاب معرفی و به مطالعه آن تشویق می‌شود. 

حجت‌الاسلام سروری ادامه داد: در ایام فاطمیه، کتاب «خطبه فدکیه، ذوالفقار فاطمه» نیز به‌صورت فایل پی‌دی‌اف در اختیار مدیران کانون‌ها قرار گرفته و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: از دیگر برنامه‌ها می‌توان به اجرای نمایش‌ها در کانون‌ها اشاره کرد. در این راستا، ۱۰ نمایش‌نامه تهیه شده و کانون‌ها بر اساس ظرفیت‌های خود آن‌ها را اجرا می‌کنند.

حجت‌الاسلام سروری تصریح کرد: همچنین، سرودهایی با موضوع اهمیت کتاب و کتابخانه در سه قطعه اجرا می‌شود، نمایشگاه‌های کتاب محله‌محور نیز در مساجد برپا می‌شود و تعدادی کتاب تهیه‌شده از قم در اختیار این نمایشگاه‌ها قرار می‌گیرد. 

مسئول کانون‌های فرهنگی مساجد استان کرمانشاه بیان کرد: تقدیر از مسئولان کتابخانه‌ها و کتابدارهای فعال نیز از دیگر برنامه‌های این هفته است.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر، ۱۴۵ کتابخانه کانون‌های مساجد ثبت شده است که از این تعداد، ۸۴ کتابخانه فعال هستند، یکی از برنامه‌های هفته کتاب، پالایش کتابخانه‌ها است؛ به این معنا که کتاب‌های فرسوده و غیرقابل استفاده از مجموعه خارج و کتاب‌های جدید و متنوع در حوزه‌های رمان، تربیتی، اخلاقی و اجتماعی جایگزین می‌شوند.

حجت‌الاسلام سروری افزود: یکی از کتاب‌های مطرح امسال، کتاب ۳۳ است که به جنگ ۳۳ روزه لبنان و نقش سردار حاج قاسم سلیمانی و دیگر شخصیت‌های برجسته همچون سید حسن نصرالله و عماد مغنیه می‌پردازد.

وی گفت: این کتاب برای مسابقات کشوری برنامه‌ریزی شده و قرار است نویسنده آن، آقای هاشم نصیری، در جلسه‌ای به نقد و بررسی آن بپردازد، همچنین، کتاب بدون مرز از همین نویسنده، در سالن شهید دایی‌پور کانون فرهنگی مساجد استان کرمانشاه، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این مسئول در ادامه گفت: در حال حاضر ۶۲۴ کانون فرهنگی هنری در این استان فعالیت می‌کنند، این کانون‌ها بیش از ۳۲ هزار عضو فعال و غیرفعال دارند که به‌صورت بالفعل و بالقوه در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین بخش‌های این کانون‌ها، کتابخانه‌های آن‌هاست، در حال حاضر، حدود ۱۴۵ کانون دارای کتابخانه هستند که از این تعداد، ۸۴ کتابخانه فعال و به‌طور منظم به اعضا خدمات ارائه می‌دهند.

حجت‌الاسلام سروری بیان کرد: مجموع کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های مساجد این استان، به حدود ۵۵۷ هزار جلد می‌رسد که از این منابع هم برای استفاده عمومی و هم به‌منظور ترویج فرهنگ مطالعه در دسترس عموم قرار گرفته است.

مسئول کانون‌های فرهنگی مساجد استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی برای به‌روزرسانی و تجهیز تخصصی کتابخانه‌ها در دست اجراست تا کتاب‌های موجود مطابق با نیازهای اعضا در هر گروه سنی تهیه و تنظیم شوند.

وی گفت: در راستای تجهیز و به‌روزرسانی کتابخانه‌ها، طرح ملی «کاروان دانایی» نیز در سال جاری در این استان اجرا شد که طی آن یک هزار و ۷۰۰ جلد کتاب جدید به منابع کتابخانه‌های کانون‌ها اضافه شد.

حجت‌الاسلام سروری خاطرنشان کرد: همچنین برنامه‌هایی برای اهدا و نذر کتاب نیز در دستور کار است تا خانواده‌ها و علاقه‌مندان بتوانند کتاب‌های مازاد خود را به کتابخانه‌های کانون‌های مساجد اهدا کنند.

مسئول کانون‌های فرهنگی مساجد استان کرمانشاه یادآوری کرد: کانون‌های ما علاوه بر خدمات کتابخانه‌ای، برنامه‌های متنوعی همچون آموزش سرود، تئاتر و سایر فعالیت‌های فرهنگی نیز دارند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار