به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعپرس، زندگی و سیره سیاسی و سراسر مبارزه حضرت امام خمینی (ره) یک اتفاق ساده تاریخی از جنس رهبران و سلاطینی نیست که خوانش و تکرار آن ملال آور باشد. با هر بار مواجه شدن با شخصیت امام راحل میتوان به شناخت کاملتری از ایشان رسید.
«تقویم روحالله» مجموعهای است که در هر روز وقایع زندگی امام خمینی (ره) را بازخوانی میکند. اتفاقات تلخ و شیرینی که در زندگی امام راحل میافتد علاوه بر خوانش دوباره تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، فرصتی است مغتنم برای نزدیک شدن به مردی که بعد از ۱۴ قرن مسیر تاریخ را به سوی نور تغییر داد. حضرت امام خمینی (ره) خود به تنهایی یک ملت، یک امت، یک جریان پویا و یک تاریخ منحصربفرد است که مانند الماسی درخشان ابعاد مختلف و ناشناخته دارد.
در ادامه مصاحبههایی که امام راحل در این روز و با رسانههای محتلف انجام شده را میخوانید:
بر همه مشکلات مسلط خواهیم بود
خبرگزاری لیبی: نظر شما در مورد ادعاهای شاه مبنی بر اینکه میخواهید کشور را به قطعات گوناگون تقسیم نمایید چیست؟
امام خمینی: نظر ما این است که شاه دروغ گفته است. ما اگر نظر نداشته باشیم که تمام اقطار اسلام یکی بشود، اینچنین نظری نداریم که ایران از هم جدا بشود اینها تبلیغاتی است که شاه میکند و واقعیت ندارد.
خبرگزاری لیبی: موضع شما در مورد کشورهایی که از شاه حمایت نموده و از کشتار فرزندان مردم مسلمان ایران چشم میپوشند چیست؟
امام خمینی: ما آنان را محکوم میکنیم و در موقع خودش، اگر اصرار بر این امر داشته باشند، [در روابط خود با آنان] تجدید نظر خواهیم کرد.
خبرگزاری لیبی: به هنگام اعلان شما برای شروع مبارزه مسلحانه بر ضد حکومت پهلوی، آیا از جانب کشورها و خلقهای عربی و اسلامی مترقی، انتظار کمک دارید؟
امام خمینی: چنانچه موقع آن رسید، البته مسلمین همه باید به هم کمک کنند.
خبرگزاری لیبی: به ایرانی اسلامی و پیشرو، در میان خاورمیانه و مشکلات کنونی آن و اوضاع جهانی چگونه مینگرید؟
امام خمینی: ملت ما مسلماً مشکلات را رفع میکند و ما نسبت به همۀ مشکلات مسلط خواهیم شد ان شاءالله و نسبت به سایر دوَل هم با احترام متقابل عمل میکنیم.
خبرگزاری لیبی: موافقتنامههای «کمپ دیوید» و تنازل سادات در مورد «بیت المقدس» را چگونه ارزیابیمی فرمایید؟
امام خمینی: من جداً او را محکوم میکنم.
خبرگزاری لیبی: آیا توقع آن را دارید که در جهان اسلام بر ضد رژیمهای ارتجاعی که برای محافظت منافع استعمار عمل میکنند، یک انقلاب اسلامی مترقی به وجود آید؟
امام خمینی: ما امیدواریم اینطور بشود و همۀ مسلمین بر ضد استعمار قیام کنند و دولتهایی هم که خیانت به ملت میکنند بر ضد آنها هم قیام کنند.
مصاحبه با خبرگزاری لیبی ـ بیست و ششم آبان ۱۳۵۷ ـ نوفل لوشاتو
نظام سلطتنتی مطرود است
به حَسَب قانون اساسی ملت رأی به ایشان ندادند، برای اینکه ملت اجتماع بر این معنا ـ همه مان میدانیم که ـ نکردند که یک رأیی بدهند به ایشان. ما فرض میکنیم که آنها رأی داده باشند؛ یعنی آن طبقۀ جلویی که زمان رضاخان بودند، آن طبقهای که زمان رضاخان بود، الآن از آنها نیست الاّ چهارتا، پنج تا، ده تا، صدتا پیرمرد که اینها ملت ایران نیستند. الآن ملت ایران را این طبقهای که الآن موجودند تشکیل کرده اند. خوب، ما از این طبقهای که موجودند ـ که اینها ملت هستند، آنها دیگر حالا ملت ایران نیستند، یعنی آنهایی که رفتند و فوت شدند ملت ایران نیستند، پدران ما ملت ایران نیستند، ملت ایران الآن ماها هستیم که موجود هستیم ـ ماهایی که موجود هستیم، شما در تمام ایران بگردید ببینید که کی رأی داده است به ایشان تا اینکه این ماده قانون منطبق باشد که عبارت است از اینکه سلطنت موهبتی است الهی که ملت اعطا میکند به شخص سلطان.
سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج ـ بیست و ششم آبان ۱۳۵۷
همکاری مردم با یکدیگر
کارهای شما از جهات مختلف ارزش دارد. یکیش همین است که رسیدگی به حال مستضعفین [است] اینهایی که در سالهای طولانی در رنج بودند. در عذاب بودند. این خودش یک مسئلهای است که هر کس که اعانت کند به یک مؤمنی، مثل این است که به خدا اعانت کرده باشد. یکی هم اینکه شماها بروید کار انجام بدهید. شماها راه بیفتید در دهات و در جاهای دیگر، و جاده سازی کنید با اینکه کار شما مثلاً نیست.... همین که شما میروید آنجا و آنها میبینند که از شهرها اشخاصی آمدند برای رسیدگی به حال آنها، همین یک ارزشی خودش دارد. یک ارزش دیگر این است که آنها را تقویت می کند روح آنها تقویت میشود.
سخنرانی در جمع اعضای بنیاد مسکن قم ـ بیست و ششم ۱۳۵۸
منشا مخالفتها با دشمنان
من به همۀ ملت این سفارش را میکنم. به همه ملتهایی که در دنیا هستند سفارش می کنم. به همۀ ملتهایی که در آتیه خواهند آمد سفارش میکنم، که اساس این است که اسلام مخالف با مقاصدشان است؛ و اسلام باید یا نباشد یا چنانچه یک صورتی باشد به دست اشخاصی باشد که از اسلام هیچ اطلاعی ندارند. یک آیه از قرآن را میگیرند، یک جمله از نهج البلاغه را میگیرند و به دیگرهایش هیچ کاری ندارند؛ و با آن یک جمله میخواهند نهج البلاغه و قرآن کریم و اسلام را از بین ببرند. این جملاتی که از دهان بعضی از این منحرفین در میآید، در دیوارهای عراق این جملات هست. ـ همین حزب بعث کافر ـ این جملاتی که این اشخاص منحرف در اینجا ذکر میکنند، در دیوارهای نجف هم، در دیوارهای سایر بلاد هم، در کربلا هم بعضیهایشان را من خودم دیدم.
تا امروز شما هیچ انقلابی را پیدا نخواهید کرد که مثل انقلاب ایران پرثمر و کم ضایعه [باشد] انقلابها که میشده است یک میلیون جمعیت را یک وقت میگذاشتند جلو مسلسل میکشتند. تمام مطبوعات از بین میرفت. تمام حزبها را تعطیل میکردند و سرانشان را حبس میکردند. در یک نوشتهای که چند وقت پیش از این پیش من آورد، که حالا درست هم همهاش را یادم نیست، نوشته بود که یک میلیون کشته و یک میلیون و نیم هم حبسی. تمام روزنامهها تعطیل. یک روزنامه، دو تا روزنامه دولتی هَستش. تمام درها را در اول انقلاب میبندند به روی خودشان و مشغول میشوند به جنایت.
سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم ـ بیست و ششم آبان ۱۳۵۹ ـ جماران
انتهای پیام/ 161