به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، الشریف که به دلیل بمبارانهای مداوم رژیم صهیونیستی خانهاش در تل الزعتر را ترک کرده و به خانه یکی از اقوامش در بیت لاهیا پناه برده بود، چند روز بعد همراه پسرعمویش برای بررسی خسارات وارده به خانه بازگشته بود که هدف حمله پهپادی قرار گرفت.
در این حمله، پسرعموی او شهید شد و الشریف که زخمی شده بود پس از دو ساعت خونریزی به خیل شهدای رسانه در غزه پیوست.
شایانذکر است که نیروهای اسرائیلی بیش از ۲۵ روز است که از فعالیت تیمهای دفاع مدنی و امدادگران در شمال غزه جلوگیری میکنند که این موضوع بحران انسانی را در این منطقه تشدید کرده است.
گروهی متشکل از ١٥ نفر از سران آژانسهای اصلی سازمان ملل در گزارشی هشدار دادهاند که وضعیت در شمال نوار غزه «آخرالزمانی» است و کل جمعیت این منطقه در معرض خطر قریبالوقوع مرگ بر اثر بیماری، قحطی و حملات رژیم صهیونیستی قرار دارند.
در طول یک سال جنگ غزه، رژیم صهیونیستی رکوردهای جنایتکارانه در جهان را در دست گرفته است. بر اساس اعلام کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ)، خبرنگاران در این جنگ، بیش از هر درگیری دیگری در سه دهه اخیر کشته شدهاند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در گزارشی هشدار داده که رژیم صهیونیستی با حملات سیستماتیک به خبرنگاران در نوار غزه، در تلاش است تا خلاء خبری ایجاد کرده و از مستندسازی پاکسازی نژادی در این منطقه تحت محاصره جلوگیری کند.
این کمیته در بیانیهای اعلام کرد: «در حال حاضر تقریباً هیچ خبرنگار حرفهای در شمال غزه باقی نمانده است و به همین دلیل، آنچه که چندین نهاد بینالمللی بهعنوان یک کمپین پاکسازی قومی در حال وقوع [توسط رژیم صهیونیستی]توصیف کردهاند، به طور کامل مستندسازی نشده است.»
همچنین این سازمان حقوق بشری در گزارشی دیگر اعلام کرده که اسرائیل در رده دوم فهرستی قرار دارد که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده است.
جوودی گینزبرگ مدیر اجرایی CPJ در مصاحبهای گفت: نیروهای اسرائیلی «به طور هدفمند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار میدهند و این رژیم تمایلی به مجازات کسانی که خبرنگاران را کشتهاند، ندارد».
با گذشت ۱۳ ماه از آغاز جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه، این رژیم اجازه دسترسی مستقل رسانههای بینالمللی به این منطقه را نداده است.
کارلوس مارتینز دِ لا سرنا، مدیر برنامههای CPJ، حملات اسرائیل به رسانهها و کمپین تخریب اعتبار خبرنگاران در غزه را تاکتیک عمدی رژیم صهیونیستی توصیف کرد و گفت: اسرائیل با این شیوه به دنبال جلوگیری از فاششدن جنایاتی است که در غزه انجام میدهد.
وی افزود که خبرنگاران نقشی حیاتی برای راستیآزمایی وقایع جنگی دارند و «بدون آنها دنیا نمیتواند تاریخ را بنویسد».
برای حفاظت از جان خبرنگاران در زمان جنگ، مفاد مشخصی در پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای ژنو ۱۹۷۷ وجود دارد. این پروتکل در ماده ۷۹ بیان میکند که خبرنگاران در حین درگیریهای مسلحانه بهعنوان غیرنظامی تلقی میشوند و باید همانند سایر غیرنظامیان مورد حمایت قرار گیرند. همچنین، تجهیزات رسانهای نیز باید بهعنوان اموال غیرنظامی محافظت شوند.
از اکتبر سال گذشته، با وجود قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر درخواست آتشبس فوری، رژیم صهیونیستی حملات ویرانگری علیه غزه انجام داده است که منجر به شهادت بیش از ۴٣ هزار و هفتصد نفر گردیده که هفتاد درصد از آنان زنان و کودکان بودهاند. همچنین بیش از ١٠٣ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند.
اسرائیل هماکنون در دادگاه بینالمللی کیفری با اتهام نقض کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ مواجه است. بهقتلرساندن اعضای جامعه رسانهای فلسطین بهعنوان بخشی از شواهد موجود برای این اتهام است.
انتهای پیام/ ۱۳۴