به گزارش
دفاعپرس از کرمانشاه، بیست و هشتم آبانماه سالروز عملیات عاشورا در سال ۱۳۵۹ است؛ عملیاتی که در منطقه سومار استان کرمانشاه و در غرب کشور، بهعنوان نمادی از ایستادگی و مقاومت ملت ایران در برابر تجاوز نیروهای بعثی عراق انجام شد. این عملیات در حالی صورت گرفت که هنوز کشور در ماههای نخست جنگ قرار داشت و تجاوز دشمن به خاک ایران آغاز شده بود.
انجام عملیات آفندی به ویژه در منطقه سومار کشور توسط نیروهای جمهوری اسلامی ایران در ماههای اولیه تجاوز دشمن بعثی به خاک کشورمان بسیار مشکل بود، اما رزمندگان اسلام با دشواری، پیشروی نیروهای عراق را متوقف کرده و در حالی که هنوز انسجام کامل و مناسبی بین یگانهای نیروی زمینی ارتش ایران که به عنوان نیروهای اصلی جنگ عمل میکردند با نیروهای مردمی سازماندهی نشده، برقرار نشده بود. سومار، این منطقه کوهستانی و استراتژیک در غرب کشور، در جریان عملیات عاشورا شاهد رشادتهای رزمندگان بود؛ مردانی که در شرایط سخت جغرافیایی و با امکانات محدود، ایستادگی و مقاومت را معنا بخشیدند.
با اجرای این عملیات، دشمن نهتنها متوقف شد، بلکه بسیاری از نیروها و تجهیزات آنها آسیب دید و در نهایت مجبور به عقبنشینی از برخی مواضع خود در این منطقه شد. انتظار عمومی این بود که دشمن به عقب رانده شده و جنگ به پایان برسد.
بر این اساس، انجام عملیات آفندی و حمله به عراق اجتنابناپذیر بود که نهایتا یا به بازپس گیری قسمتی از مناطق اشغالی کشورمان منجر میشد و یا این که به انهدام بخشی از نیروهای دشمن اکتفا میشد.
«عملیات عاشورا» توسط لشکر ۸۱ زرهی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر این اساس طراحی و با هدف تصرف ارتفاعات «بند پیرعلی» و «ساراتها» اجرا شد. این عملیات سه روز ادامه داشت ولی منجر به تصرف زمین نشد.
هرچند در این عملیات، مناطق پیشبینی شده تصرف نشد، اما به یک گردان از «تیپ ۲۹» و دو گروهان تانک و «گردان ۴ از تیپ ۳۲ نیروی مخصوص» دشمن به میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد آسیب وارد شد. یاد و خاطره عملیات عاشورا و ایستادگی مردم و رزمندگان در سومار همچنان در قلبها زنده است و به عنوان نمادی از روحیه حماسی و مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس شناخته میشود.
انتهای پیام/