به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «سیمون والترز»، سفیر انگلیس در فلسطین اشغالی امروز سهشنبه در جمع روزنامهنگاران رژیم صهیونیستی اعتراف کرد نابودی حماس «نتیجهای است که هرگز نخواهد آمد».
روزنامه تایمز اسرائیل نوشته والترز در این نشست گفته که فشار نظامی بر حماس نه باعث نابودی حماس خواهد شد و نه به نابودی این جنبش منجر خواهد شد.
والترز گفت: «میشنوم که بعضیها درخواست ادامه جنگ تا زمان نابودی حماس را مطرح میکنند و فکر میکنم که دارند خودشان را فریب میدهند.» وی اضافه کرد: «آنها نتیجهای را تصور میکنند که هرگز نخواهد آمد؛ بنابراین ضروری است به این واقف باشیم و تلاشهایمان را روی رسیدن به یک توافق برای آزادی گروگانها متمرکز کنیم، چون این تنها راهی است که میتوانیم آنها را به خانه بازگردانیم».
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد. این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود.
مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرائم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمانها و بیمارستانها، پناهگاهها، مدارس و موسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسلکشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده است.
چند ماه قبلتر دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم کرد. روزنامه جروزالمپست نوشته سیمون والترز در بخش دیگری از اظهاراتش خواستار یک «توافق جامع» برای آزادی ۱۰۱ اسیر شده است.
او گفت: «باید صادق باشیم، رویکرد مرحلهای سال گذشته خیلی بعید است که جواب بدهد». اشاره ولترز از «رویکرد مرحلهای» توافق چند مرحلهای با حماس در سال گذشته برای تبادل اسرا است. در توافق قبلی میان حماس و رژیم اسرائیل برای آزادی اسرا که در ماه نوامبر انجام شد ۸۱ اسرائیلی و ۲۴ شهروند کشورهای خارجی در ازای ۲۴۰ فلسطینی آزاد شدند. قرار بود این توافق در مراحل بعد دنبال شده و به آزادی همه اسرا ختم شود، اما اصرار اسرائیل به ادامه جنگ مانع از آن شد.
والترز گفت: «ما به یک توافق جامع نیاز داریم که شامل نه فقط آتشبس و آزادی گروگانها بلکه برنامهای برای آینده غزه باشد.» این سفیر انگلیسی تصریح کرد: «مذاکره تنها راه برای ازاد کردن آنها است. انگلیس خواستار تسریع توافق در کوتاهترین زمان ممکن و پایان دادن به جنگ برای خارج کردن گروگانها است».
سفیر انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش تلاش کرد حماس را مقصر جنگ جلوه دهد. او گفت: حماس میتواند با پذیرفتن آتشبس و آزاد کردن فوری و بیقید و شرط همه گروگانها به این جنگ پایان دهد. ما باید به صراحت این را بیان کنیم که مسئولیت حملات ۷ اکتبر و ربودن گروگانها کاملا به عهده حماس است.
والترز در ادامه اظهاراتش گفت که شرکتهای مردمنهاد در انگلیس دولت این کشور را برای محدود کردن ارسال سلاح به اسرائیل تحت پیگرد قانونی قرار میدهند، اما دولت مستفر در لندن با این تلاشها مقابله میکند.
انتهای پیام/۹۵۵