وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: الگوگیری حزب‌الله لبنان از فرهنگ بسیجی/ استادان بسیجی باید الگوی اخلاقی و علمی باشند

سیمایی‌صراف با بیان اینکه بسیج بیش از اینکه یک سازمان باشد، یک فرهنگ است، گفت: حزب‌الله لبنان را می‌توان گروهی همانند بسیجی‌های خودمان دانست؛ آن‌ها لبنان را از چنگال صهیونیست‌ها نجات دادند و شهید نصرالله محبوب همه لبنانی‌ها شد.
کد خبر: ۷۰۸۰۴۶
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵ - 24November 2024

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، «حسین سیمایی‌صراف» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز (یکشنبه) در همایش یک‌هزار نشست هم‌اندیشی بسیج استادی که در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه بسیجی، الگوهای مشخصی دارد، اظهار داشت: آنهایی که دهه ۶۰ و دوران دفاع مقدس را درک ‌کردند، وقتی آن زمان می‌گفتیم از بسیجی چه خصلت‌هایی به ذهن متبادر می‌شود، مفاهیمی همچون فداکاری، اخلاص، ایثارگری و خدمتگزاری و الگوهایی مانند باکری، همت و کاوه معنی پیدا می‌کرد؛ اما اکنون کسانی که آن دوران را درک نکرده‌اند، بهترین الگوها برایشان شهیدان حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله هستند. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

سیمایی‌صراف با بیان‌ اینکه این ویژگی‌ها، همان ارزش‌هایی هستند که حزب‌الله لبنان هم آن‌ها را نمایندگی می‌کند، افزود: حزب‌الله لبنان از میان شیعیان اقلیتی محروم برخاسته است؛ به عبارت دیگر،  امام موسی صدر و افرادی مانند مصطفی چمران، برای تغییر شرایط این اقلیت به لبنان رفتند و هدف آن‌ها این بود که این جامعه را از محرومیت و فقر رها سازند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با اشاره به این مطلب که بسیج بیش از اینکه یک سازمان باشد، یک فرهنگ است، ادامه داد: حزب‌الله لبنان را می‌توان گروهی همانند بسیجی‌های خودمان دانست؛ زیرا آن‌ها گروهی اندک و فداکار هستند که لبنان را از چنگال صهیونیست‌ها نجات دادند و سید حسن نصرالله محبوب همه لبنانی‌ها اعم از دروزی‌ها، مسیحی‌ها و اهل سنت شد.

وی بیان کرد: شکاف، تفاوت و گسستی بین بسیج جوانان امروز و بسیج دورانی که ما تجربه کردیم، وجود دارد و البته اشکالی هم ندارد؛ دانشجویان بسیجی ما نسل «زِد» (Z) یا بسیجی نسل زد هستند؛ لذا ارزش‌ها، رفتار‌ها و اخلاقشان متفاوت است و شما نمی‌توانید آن‌ها را با بسیجی دوران ما یعنی دوران دهه ۶۰ مقایسه کنید؛ به همین جهت ما باید این موضوع را بفهمیم و درک کنیم.

سیمایی‌صراف اضافه کرد: باید این بسیجی را شناخت و درک کرد؛ اما با وجود این، همچنان اخلاق و ارزش‌های اخلاقی لایتغیر بوده و ارزش‌های بنیادین باید برای این‌ها تکرار و تبیین شود؛ از این رو، استاد بسیجی باید برای همه از جمله دانشجوی بسیجی، الگوی اخلاقی و علمی باشد.

وزیر علوم اظهار داشت: صدور شعار‌های انقلاب اسلامی را امروز می‌توان در حزب‌الله لبنان مشاهده کرد و شاید به همین دلیل است که رژیم صهیونیستی به لبنان حمله می‌کند؛ زیرا حزب‌الله در لبنان حضور دارد و لذا برای اینکه آن‌ها را شکست دهد به جنوب این‌ کشور حمله می‌کند.

وی با اشاره به متغیر بودن مفاهیم حقوق بشری در نزد سازمان‌های بین‌المللی گفت: هنوز حقوق بین‌الملل بشر قابل دفاع است؛ اما در عین حال دنیا استاندارد‌های دوگانه‌ای در قبال موضوع حقوق بشر دارد؛ به عنوان مثال برای کسی که تعداد زیادی از مردم بی‌گناه را در شیراز به واسطه عملیات تروریستی به شهادت می‌رسانَد، چون حکم اعدام صادر شده، این حکم را نقض حقوق بشر معرفی می‌کنند؛ ولی وقتی رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان جنایت‌های بسیاری را انجام می‌دهد، سکوت اختیار می‌کنند.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها