به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، «محمد دیندار» نویسنده و فیلمساز کشورمان در گفتوگویی تفصیلی با رادیو مقاومت به بررسی سینمای دفاع مقدس در ادوار مختلف پرداخت و اظهار داشت: سینمای دفاع مقدس از بدو شکلگیری فراز و فرودهایی داشته که دهه شصت، هفتاد و تا مقطعی در دهه هستاد شاهد اوج این سینما بودیم، اما از آن به بعد این سینما از دوران اوج خود و جریانساز بودن فاصله گرفت و هرچند که در این فاصله هم اندک فیلمهایی خوب به عرصه تولید و نمایش رسید، اما دیگر نمیشد از آنها به عنوان یک جریان مستمر یاد کرد.
محمد دیندار همچنین از مهجور ماندن برخی آثار بهرغم کیفیت قابل توجهشان به دلیل فضای رسانهای یا ضعف تبلیغاتی انتقاد کرد و گفت: گاهی جریان رسانهای نیز از برخی آثار خوب این سینما به دلایل مختلف غفلت میکند. از جمله بهطور مثال اخیراً حین یک کار مطالعاتی به تماشای بیش از صد فیلم سینمای دفاع مقدس از جمله دو فیلم «پالایشگاه» و «رادیو آبادان» به کارگردانی «مهرداد خوشبخت» که هر دو به دو رویداد مهم در تاریخ مقاومت آبادان در دفاع مقدس میپردازند، نشستم. این دو فیلم، یکی به مقاومت کارکنان رادیو آبادان در روزهای نخست جنگ و ایجاد روحیه در بین مردم و نیز دیگری به مقاومت کارکنان پالایشگاه آبادان در برابر حملات عراق برای از کار انداختن این پالایشگاه میپرداخت که از منظر پژوهشی و مطالعاتی تاریخ دفاع مقدس ثبت این دو واقعه مهم در قالب آثار سینمایی، بسیار ضروری و ارزشمند محسوب میشود. ضمن اینکه از نظر درام و ساختار سینمایی آثاری دراماتیک و تماشایی هستند.
وی در ادامه گفت: آثاری مانند «پالایشگاه» و «رادیو آبادان» نشان میدهد تاریخ دفاع مقدس مملو از گنجها و مضامینی است که سینمای ایران برای سالهای سال میتواند به آنها پرداخته و از آنها الهام بگیرد تا حرفهایی نو را برای ثبت در تاریخ و مخاطبان امروزی و آیندگان در قالب درام بیان کند.
انتهای پیام/ 118