برنامه های سی و دومین سالگرد شهدای هفتم تیر اعلام شد

برنامه‌های گرامیداشت سی و دومین سالگرد فاجعه تروریستی هفتم تیر ماه، شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از یاران صدیق انقلاب اسلامی توسط سازمان تبلیغات اسلامی اعلام شد.
کد خبر: ۷۱۵
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲ - 27June 2013

برنامه های سی و دومین سالگرد شهدای هفتم تیر اعلام شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامههای گرامیداشت سی و دومین سالگرد فاجعه تروریستی هفتم تیر ماه، شهادت آیت الله بهشتی و 72 تن از یاران صدیق انقلاب اسلامی که در فاجعه تروریستی انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی با دشمنی منافقین کوردل به شهادت رسیدند، توسط سازمان تبلیغات اسلامی اعلام شد.


- ویژه مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر، از شامگاه چهارشنبه پنجم تا جمعه هفتم تیرماه به مدت 3 شب در مشهد و یادمان این شهدا در سرچشمه تهران(مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی) با حضور مردم، مسئولین و خانوادههای بزرگوار این شهدای گرانقدر برگزار میشود. این مراسم در این سه شب پس از اقامه نماز مغرب و عشاء آغاز شده و با خاطرهگویی توسط خانوادههای محترم شهیدان و جانبازان فاجعه، مسئولان و شخصیتهای عالی رتبه کشوری همراه است.


- عصر روز پنجشنبه 6 تیرماه، مراسم عطرافشانی و گلریزان مزار شهدای هفتم تیر در قطعه 72 تن بهشت زهرا(س) تهران همراه با قرائت زیارت عاشورا از ساعت 16:30 تا 18با حضور خانواده های معزز این شهدای والامقام برگزار میشود.


- سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران یکی از یاران و همراهان شهید آیت الله دکتر بهشتی و از بازماندگان این حادثه تروریستی دردناک خواهد بود که به عنوان شاهد عینی به ابعاد این فاجعه دلخراش می پردازد.


- مراسم پرفیض دعای کمیل، شامگاه پنجشنبه 6 تیرماه در محل یادمان این شهدا و مراسم دعای روحبخش ندبه صبح روز جمعه 7 تیرماه، به یاد این شهدای عزیز در قطعه 72 تن بهشت زهرا(س) قرائت خواهد شد.همچنین مراسم پرفیض دعای کمیل و دعای ندبه در اغلب حسینیهها و مساجد تهران و به صورت ویژه در مهدیه تهران با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی با نام و یاد شهدای گرانقدر هفتمتیر برگزار میشود.


- در مراکز استانهای سراسر کشور و شهرستانها، مراسم ویژه همراه با خاطرهگویی و سخنرانی مسئولان محترم و با حضور مردم و خانوادههای معظم شهدای استان برگزار میشود و به همین منظور سخنرانان ویژهای از تهران به نقاط مختلف کشور اعزام میشوند.


حزب جمهوری اسلامی، جلسات هفتگی خود را یکشنبه ها برگزار میکرد. روز یکشنبه هفتم تیرماه 1360 نیز یکی از جلسات هفتگی حزب در دفتر مرکزی حزب واقع در سرچشمه تهران با حضور جمعی از اعضای حزب، نمایندگان مجلس و وزرای دولت برگزار شد. منافقین سعی کرده بودند تا توسط عامل نفوذی خود «محمدرضا کلاهی» تا آنجا که ممکن است، مسئولان و شخصیتهای برجسته نظام جمهوری اسلامی را به این قتلگاه بکشانند و در این انفجار از بین ببرند.

اما برخی از مسئولان و شخصیتهای برجسته نظام از جمله محمدعلی رجایی (نخست وزیر)، دکتر محمد جواد باهنر، آیت الله هاشمی رفسنجانی، حجة الاسلام علی اکبر ناطق نوری، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله علی قدوسی، حبیب الله عسگر اولادی و ... به دلایلی در جلسه حضور نداشتند یا قبل از انفجار جلسه را ترک کرده بودند. حدود ساعت 21 درحالی که دکتر بهشتی در حال سخنرانی بود، دو بمب بسیار قوی در دفتر مرکزی حزب منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمتهایی از ساختمان فرو ریخت و یک محوطه به ابعاد 10 در 10 متر در هم ریخت و آوار 2 متر از سطح زمین برجسته بود. شیشه ساختمانهای اطراف نیز کاملاً خرد شد. در نخستین ساعت پس از انفجار، صدها نفر از مردم تهران در خیابانهای اطراف دفتر مرکزی حزب اجتماع کردند و آمبولانسها بیامان در رفت و آمد بودند.

سقف بتونی دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی بر اثر انفجار بمب به کلی فرو ریخته بود و دهها نفر زیر آوار مدفون شده بودند. اکثر مجروحین و شهدا که با آمبولانسها حمل میشدند، غرق در خون بودند و به هیچ وجه شناخته نمیشدند. این حادثه منجر به شهادت آیت الله دکتر محمد حسینی بهشتی ، دبیر کل حزب و 72 تن از یاران امام که اکثر آنها مسئولیتهایی را در اداره امور کشور بر عهده داشتند به شهادت رسیدند که از آن جمله 4 وزیر و 27 نماینده مجلس بودند. عدهای نیز مجروح شدند.

نظر شما
پربیننده ها