شاعر حوزه ادبیات انقلاب اسلامی:

مکتب گمنامی در تقویت بنیان‌های شعر انقلاب اسلامی مؤثر است

«اسماعیلی» با اشاره به برگزاری کنگره شعر مکتب گمنامی، گفت: مکتب گمنامی می‌تواند در تقویت بنیان‌های شعر انقلاب اسلامی مؤثر باشد.
کد خبر: ۷۱۸۲۱۹
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶ - 07January 2025

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، «رضا اسماعیلی» شاعر حوزه ادبیات انقلاب اسلامی عصر روز گذشته (دوشنبه) در کارگاه شعر مکتب گمنامی که با حضور «محمود حبیبی کسبی» و جمعی از شاعران استان مازندران در سالن همایش حوزه هنری برگزار شد، با اشاره به اعلام فراخوان کنگره ملی شعر مکتب گمنامی اظهار داشت: موضوع کنگره، موضوع بدیع و بکری است که تا به امروز به آن پرداخته نشده و گرامی‌داشت سربازان گمنام انقلاب اسلامی در قالب یک کنگره ملی کاری ارزشمند و قابل ستایش است.

مکتب گمنامی در تقویت بنیان‌های شعر انقلاب اسلامی مؤثر است

وی ادامه داد: امنیت و آسایشی که امروز داریم، ثمره مجاهدت‌ها و جانبازی‌های سربازان گمنام و بی‌ادعایی است که با چشمانی بیدار حافظ مرز‌های کشورند.

اسماعیلی اضافه کرد: هر چند تکریم و تجلیل از سربازان گمنام امنیت کشور با برگزاری یک کنگره امکان‌پذیر نیست، ولی این اقدام می‌تواند فتح بابی برای کار‌های بزرگ‌تر باشد ضمن آنکه باید به یاد داشته باشیم سربازان گمنامی که برای خدمت به ملت آزاده و سربلند ایران روز و شب نمی‌شناسند و همواره در حال آماده‌باش هستند، دانش‌آموزان مکتب بسیج‌اند. 

این شاعر بیان کرد: حضرت امام خمینی (ره) نیز به راستی و درستی فرموده‌اند: «بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‏‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌‏اند. بسیج میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت‏ یافتگان آن، نام و نشان در گمنامی و بی‏‌نشانی گرفته‌اند. بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا کرده‌‏اند.» 

وی درباره نقش برگزاری چنین کنگره‌ای در تقویت «ایران امن» عنوان کرد: برگزاری این کنگره اثرات معنوی دارد و باعث «فرهنگ‌سازی» در جامعه می‌شود. جای تردید نیست کسانی که در سایه‌سار گمنامی و تنها برای کسب رضای الهی در این وادی گام بر می‌دارند، چشم به تشویق و تحسین ما ندوخته‌اند و از به رُخ کشیدن خدمات خود بیزارند. 

اسماعیلی گفت: این ما هستیم که برای فرهنگ‌سازی نیاز به تکریم و تجلیل از آنان داریم. این حق‌شناسی بر ارزش ما می‌افزاید و باعث تعالی ارزش‌های معنوی و بلوغ اجتماعی می‌شود.

این شاعر اذعان داشت: در آموزه‌های دینی و احادیث اسلامی به «حق‌شناسی» خیلی تأکید شده است. تشکر ما از کسانی که به ما خدمت می‌کنند، تشکر از خداست. چنان که رسول اکرم (ص) در حدیثی می‌فرماید: «لا یشکر اللَّه من لایشکر النّاس: شکر خدا را به جا نیاورده است آن که از مردم (در قبال انعامشان) تشکر نکند.» 

وی افزود: حضرت علی بن موسی الرضا (ع) نیز در حدیثی می‌فرمایند: «یَقُولُ مَنْ لَمْ یَشْکُرِ الْمُنْعِمَ مِنَ الْمَخْلُوقِینَ لَمْ یَشْکُرِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَل‏: هر که سپاس مردم نعمت دهنده را نگوید، سپاس خدای بزرگ را نگفته است.» با عنایت به مضمون این دو حدیث در می‌یابیم که مسلمان واقعی کسی است که از خدمتگزاران خویش تشکر کند، به‌خصوص از کسانی که فارغ از سودای «نام» در وادی خدمت به بندگان خدا گام بر می‌دارند. اسماعیلی تصریح کرد: از این منظر، حق‌شناسی و سپاسگزاری از سربازان گمنام امام زمان (عج)، یقیناً باعث تقویت روحیه مجاهدان راه خدا برای پاسداری از مرز‌های کشور می‌شود و آنان را در این راه مصمم‌تر و ثابت قدم‌تر می‌کند.

اسماعیلی در پایان پیرامون نقش چنین برنامه‌هایی در تقویت شعر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: شعر انقلاب اسلامی باغ هزار درختی است که برای باروری و بالندگی بیشتر باید با زمزم معنویت آبیاری شود. برگزاری کنگره شعر مکتب گمنامی جرعه‌ای از این زمزم است که به شکفتگی و شکوفایی بیشتر آن کمک می‌کند. مکتب گمنامی می‌تواند در تقویت بنیان‌های شعر انقلاب اسلامی مؤثر باشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار