ساخت مستند شهید علی خلیلی با محوریت مسئولیت‌پذیری

علی فرهانی کارگردان و تدوین‌گر از ساخت مستند شهید علی خلیلی با محوریت مسئولیت‌پذیری بنا به در خواست مادر شهید توسط گروه فرهنگی ـ هنری گرا در تهران خبر داد.
کد خبر: ۷۲۱۲۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴ - 28February 2016

ساخت مستند شهید علی خلیلی با محوریت مسئولیت‌پذیری

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،علی فرهانی، فعال هنری و کارگردان مستند شهید علی خلیلی  در این رابطه گفت: یک ماه و نیم پیش مادر شهید با ما تماس گرفتند و خواستند تا یک مستند خوب راجع به پسرش بسازیم؛ فکر کردیم بین این همه صفت بارز شهید روی چه موضوعی کار کنیم که بهتر و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد، بنابراین به موضوع و صفت مهمی که در وجود شهید خلیلی بوده ولی تا بهحال کار نشد و در موردش صحبت نشده پراختیم که علی خلیلی چگونه تربیت شده که حال شهید علی خلیلی شده؟  فرق تربیت آن با جامعه ما چیست؟ چرا بین این همه جوان که همه فعال و مذهبی و هیئتی هستند فقط ایشان باید این کار را انجام دهد.
تدوینگر مستند تصریح کرد: آن ویژگی بارز و مهم این شهید که  متأسفانه در جامعه ما خیلی کم رنگ شده مسئولیتپذیری است؛ به همین جهت به این موضوع پرداختیم که آیا جامعه نسبت به اتفاقاتی که میافتد مسئولیتپذیر است یا خیر؟
وی ادامه داد: در طول این یک سالی که این بزرگوار شهید شدند فقط در مورد اینکه ایشان نماز خوان و فرد خوب و سالمی بوده صحبت شده و موارد دیگری که در مورد بقیه شهدا میگویند، ولی وقتی به زندگی شهید نگاه میکنیم میبینیم که وی فردی کاملاً فرهنگی و فعال بوده که گروههایی از بچههای 10-12 سال در هیئتها تشکیل و آموزشهای لازم را به آنها داده و از میان آنها طلبههایی تربیت کرده و تحویل جامعه داده است؛ اما تا به حال هیچ کس راجع به برنامههای ایشان و یا اینکه حوزه سیاسی و اجتماعیاش چه بوده و چه فعالیتهایی در چه زمینهای انجام میداده، آیا در هیئتها و گروهای سیاسی نیز کار میکرده یا خیر، صحبت نکرده بود.


فرهانی بیان کرد: برای اینکه معنای مسئولیتپذیری را بهتر نشان دهیم تصمیم گرفتیم با خود جامعه کار کنیم بنابراین با دانشجویان، دانشآموزان، کارشناسان این موضوع و افراد جامعه در این باره مصاحبه کردیم به طور مثال از مربیان دانشآموزان پرسیدیم برنامه شما برای یک بچه مهدکودکی، دبستانی و راهنمایی در زمینه مسئولیتپذیری چیست؟ و طبق این سؤالات تا کنون هیچ برنامه جامع و مدونی از این افراد در مقاطع دبستان یا راهنمایی ندیدیم مخصوصاً در دانشگاه که اصلا این موضوع را به طور کل فراموش کرده بودند.


این فعال هنری تصریح کرد: با این عمل دقیقاً نشان داده میشود که چگونه میتوانیم علی خلیلی شویم.
وی ادامه داد: در تهیه و ساخت این برنامه هیچ ارگان دولتی از ما حمایت نکرده و در باب هزینهها بنده و سید یاسر صانعی به صورت خودجوش و شخصی سرمایهگذاری کردیم؛ فقط ناحیه بسیج شهید بهشتی در بعضی هماهنگیها مانند مجوز تصویربرداری در خیابان و در اختیار گذاشتن دوربین عکاسی خودشان به عنوان دوربین کمکی ما را یاری کردهاند. 


این کارگردان بیان کرد: در ساخت مستند سید یاسر صانعی، مهسا هاشمی و هانیه غلامی در بخشهای اجرایی و هماهنگی کمک کردهاند، البته آهنگ و موسیقی را نیز به کمک جمعی از دوستان به نامهای شاعر حسین صیامی، شاعر؛ رسول تارانی، ملودی و آهنگساز، عی میرمحمدی، خواننده ساختهایم که قرار است در تیتراژ مستند پخش شود.


فرهانی گفت: اگر بتوانیم در بحث هزینهها، امکانات و زمان موفق شویم طبق برنامهریزی قبلی به لطف خدا روز شهادت علی خلیلی روز 3 فرودین کلید پخش این مستند زده میشود.
این تدوینگر افزود: متأسفانه هنوز مسئولان ما در بحث مسئولیتپذیری جامعه یک برنامه جامعه و مدونی را ارائه ندادهاند و نتوانستهاند با انواع و اقسام برنامههای تلوزیونی مانند کاریکاتور و انیمیشن یا فیلم کوتاه یک برنامه هدفمند و هوشمندانه داشته باشند.


وی در پایان گفت: این گزارشی که من تا الان ضبط کردهام قابلیت این را دارد تا تبدیل به برنامهای شود که قابلیت پخش تلویزیونی در برنامههای مدون را داشته باشد و کارشناسان آن را آسیبشناسی کنند ولی بخاطر هزینهها نمیتوانیم این کار را کنیم امیدواریم مسئولان این مساعدت را داشته باشند تا بتوانیم این برنامه را اجرایی کنیم. 
* زینب رحیمی

منبع:ایکنا

نظر شما
پربیننده ها