به گزارش خبرنگار جامعه دفاعپرس، «محمدصادق معتمدیان» استاندار تهران ظهر امروز (یکشنبه) در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه با بیان اینکه استان تهران ظرفیتها و پتانسیلهای بینظیری نسبت به دیگر استانها دارد، اظهار داشت: علیرغم پتانسیلها این استان دچار مشکلات و چالشهایی است که شهروندان تهرانی چندین دهه با آن مواجه هستند.

معتمدیان با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین موضوعات که باعث ایجاد چالش شده بارگذاری جمعیتی در تهران است، گفت: امروز بیش از توان تهران بارگذاری جمعیتی صورت گرفته که باعث ایجاد عدم توازن در حوزههای مختلف شده است.
استاندار تهران با اشاره به اینکه تهران پرتراکمترین استان کشور است، افزود: در هر کیلومتر مربع ۹۵۰ نفر در تهران زندگی میکنند که ۱۹ برابر بیشتر از استاندارد است.
سرانه فضای آموزشی تهران پایینتر از میانگین کشوری است
استاندار تهران گفت: اکنون سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۲۸ سانتیمتر و در استان تهران ۵.۱۶ سانتیمتر، این در حالی است که سرانه استان تهران حتی از سرانه کشوری هم پایینتر است و جزء چهار استان پایین کشور و دارای بدترین سرانه در میان دیگر استانهای کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: براساس ارزیابیهای صورت گرفته اکنون ۱۳ هزار کلاس درس در استان تهران کمبود داریم، بارها اطلاعرسانی شده است و این در شرایطی است که سرانه مطلوب و استاندارد ما سه مترمربع بوده که با میانگین کشوری هم فاصله دارد. در برنامه توسعه هفتم نیز به عنوان تکلیف برای وزارت آموزش و پرورش، تحقق عدد سرانه ۶.۱ درصد لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه شهر قدس نیز پایینترین سرانه آموزشی در میان همه مناطق استان تهران را دارد، افزود: این سرانه در شهر قدس اکنون ۲ متر و ۲۵ سانتیمتر است، بنابراین با توجه به این موضوع و پایین بودن سرانه آموزشی در شهر قدس، یک هزار و ۶۰۰ کلاس درس برای این منطقه نیاز است.
معتمدیان ادامه داد: این منطقه کم مساحت، اما پرتراکم و پرجمعیت است به طوری که کمتر از ۵۰۰ هزار نفر در شهر قدس زندگی میکنند که البته برای موضوع کلاسهای درس موردنیاز، با ورود رییس جمهور به موضوع مدرسهسازی مبحثی تحت عنوان نهضت مدرسهسازی در استان نیز شروع شده است.
وی اضافه کرد: برنامه این است که تا پایان فعالیت دولت چهاردهم حداقل سرانه استان را به سرانه ملی و همان عدد ۶.۱ به عنوان تکلیف برنامه هفتم توسعه برسانیم و یکی از مهمترین زیرساختهای مهم در حوزه آموزشی به عنوان یک دغدغه جدی در این استان رفع کنیم.
استاندار تهران گفت: در برخی مناطق تهران حتی از نظر فضای آموزشی شرایط بحرانی دارند و پنج منطقه چنین وضعیتی را دارند که به همین منظور این مناطق مورد توجه قرار گرفته و شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران قول دادهاند که ۱۸۰ کلاس درس توسط شهرداری تهران احداث شود.
وی ادامه داد: بخشی از این ناترازیها که ما در فضاهای آموزشی در تهران داریم که امیدواریم در این مناطق دارای بحران به ویژه پنج منطقه یادشده رفع شود.
استاندار تهران افزود: با بررسیهای صورت گرفته، تهران از استانهای مستعد برای احداث نیروگاه خورشیدی است و در همین راستا تفاهمنامهای برای احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر امضا شده که در شرایط اضطرار تامین برق از آنها استفاده شود، سرمایهگذاران درخواست دارند که در زمان بحران از برق تولیدی آنها بهرهمند شوند، همچنین با کمک معاونت اقتصادی زمینه آغاز عملیات اجرایی ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان تهران فراهم شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای مهم این استان موضوع آلودگی هوا است گفت: در راستا قانون هوای پاک ۳۴ دستگاه دخیل است، هفت سال از تصویب آن میگذرد، عوامل متحرک و ساکن سبب آلودگی هوا است، که ۵۲ تا ۵۸ درصد مربوط به عوامل متحرک مانند خودروها، ونها و مینیبوسها و اتوبوسها و موتورسیکلتها است، ۵۵ درصد خودروها بیش از ۲۹ سال از عمر آنها میگذرد که خودرو مستهلک است همچنین ۹۵ هزار تاکسی در شهر تهران وجود دارد که بیش از ۲۹ سال عمر داشته و چندین برابر استاندارد سوخت مصرف میکنند.
به گفته وی، تکالیف قانونی در زمینه هوای پاک مشخص است جلساتی برگزار نیز شده اجرای قانون در تردد خودروهای غیراستاندارد مهم است و ۵۰۰ هزار خودرو باید از چرخه خدمت خارج شوند و باید زیرساخت اجرایی آنها فراهم و سهم تهران مشخص شود. مهمترین اقدام در این شرایط توسعه حمل و نقل عمومی مثل مترو است که باید با سرعت بیشتر انجام و اتوبوسها و تاکسیهای برقی جایگزین خودروهای فرسودهای شود که بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند.
معتمدیان تولید موتورسیکلتهای برقی را مهم دانست و گفت: یکی از بیشترین تلفات مربوط به راکبان موتورسیکلت است و با برقی شدن مصرف سوخت و تصادفات کاهش مییابد و میتوان به سمت اجرایی شدن قانون هوای پاک گام برداشت، همچنین از اولویتهای استان تهران ایفای نقش حاکمیتی است و در نظر است که دستگاههایی که در قانون هوای پاک نقش دارند، پاسخگو شوند، زیرا سلامت مردم خط قرمز است.
استاندار تهران ضمن تاکید بر برگزاری سفرهای شهرستانی نیز گفت: رویکرد اولویت اول این سفرها شناخت از توانمندیهای مناطق مختلف شهرستانهای استان است که به صورت میدانی و منسجم این بازدیدها انجام میشود، نگاه در سطح استان تهران عدالتمحور بوده تا توازن و تعادل در توسعه انجام شود و اولویت در توسعه با مناطق کمتر برخوردار است.
وی تاکید کرد: برنامههای ما نمایشی و تبلیغاتی نیست و اثرگذاری و حل مسائل مردم دنبال میشود و تمرکز بر اولویتها و نیازهای مردم داریم به طور قطع تصمیمات کارشناسی شده و در حوزههای توسعهای اثر گذار خواهد بود و قبل از سفر شهرستانی معاونان استاندار در مناطق و شهرستانها حضور پیدا میکنند و علاوه بر مسئولان با مردم و مطالبهگران صحبت کرده و مطالبات را به صورت میدانی احصا میکنند و نحوه اجرا و تصمیمگیریها بررسی میشوند.
به گفته معتمدیان در این سفرها معاونت اقتصادی با واحدهای اقتصادی دیدار و نظام مسائل اقتصادی جمع بندی شده و طرحهای نیمه تمام بررسی میشوند و موضوعات سیاسی و اجتماعی نیز جمعبندی شده و سپس سفر رسمی آغاز و تصمیمگیریهای کارشناسی در شورای برنامهریزی مصوب میشود و به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده توسط دبیرخانه پیگیری سفرها، مورد پیگیری و نظارت قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: خروجی سفرها باید منجر به رضایتمندی مردم شود و تلاش این است که هفتهای یک سفر در شهرهای استان تهران انجام شود، این سفرها مقدماتی برای جمعبندی نظام مسائل و حضور رییس جمهور است.
بازداشت ۱۲۵۱ اتباع خارجی
استاندار تهران در پاسخ به خبرنگار جامعه دفاعپرس، درباره اقدامات استانداری تهران در ساماندهی اتباع غیرمجاز، گفت: مهاجرت غیرقانونی مشکلاتی مانند اشغال فرصتهای شغلی، فشار بر زیرساختها و تحمیل هزینههای سرانه ایجاد میکند. تمام اتباع غیرقانونی که در استان تهران حضور دارند، طبق قانون شناسایی و به اردوگاههای مخصوص منتقل میشوند و بازگشت آنها به کشورشان انجام میشود. تنها در سال گذشته، ۱۱۰ هزار مهاجر غیرقانونی بهصورت داوطلبانه یا با مداخله قانونی به کشور خود بازگشتهاند.
معتمدیان افزود: زیرساختها و روشهای مقابله با مهاجرت غیرقانونی نیازمند بازنگری و تقویت است. تمام افرادی که در انتقال، اسکان و اشتغال مهاجران غیرقانونی نقش دارند، طبق قوانین موجود تحت پیگرد قرار خواهند گرفت. مدیریت استان تهران تلاش دارد با استفاده از ظرفیتهای قانونی و جذب اعتبارات ملی، پروژههای نیمهتمام را تکمیل کرده و سرانه خدمات را ارتقاء دهد. همچنین با برنامهریزی دقیق و اقدامات قاطع، معضل مهاجرت غیرقانونی در استان ساماندهی خواهد شد.
استاندار تهران همچنین از شناسایی یک هزار و ۲۵۰ کودک کار در سطح استان با همکاری اداره اتباع خبر داد و گفت: این کودکان از طریق مبادی ذیربط به خانوادههای آنان بازگردانده شدند.
پاکسازی کلونیهای غیرقانونی اشتغال
استاندار تهران از اجرای طرح ساماندهی اتباع در تهران به صورت هماهنگ در مناطق مختلف پایتخت و شهرستانهای اطراف خبر داد و گفت: کلونیهای غیرقانونی اشتغال در مناطق حاشیهای تهران و شهرستانها باید پاکسازی شود و افرادی که در این اماکن فعالیت دارند، باید از مسیرهای قانونی عبور کرده باشند.
معتمدیان برخورد با مهاجران غیرقانونی تنها به این افراد محدود نخواهد شد؛ بلکه عواملی که در ایجاد و تسهیل این فعالیتها نقش دارند نیز بر اساس قوانین موجود تحت پیگرد قرار خواهند گرفت. تمامی دستگاههای مسئول در این زمینه، با همکاری و تعامل، ملزم به اجرای طرحهای ساماندهی خواهند بود. رعایت حرمتها، کرامت انسانی و شئونات اسلامی در این فرآیند الزامی است. این برنامه به ساماندهی اتباع مجاز اختصاص دارد که به دلایل مختلف در استان تهران حضور دارند. برنامههای مرتبط با این افراد نیز با توجه به قوانین و ضوابط کشور دنبال خواهد شد.
وی اظهار کرد: ساماندهی اتباع با هماهنگی و همافزایی دستگاههای مسئول در استان تهران به صورت جامع اجرا خواهد شد. هدف از این اقدامات، تامین امنیت، حفظ نظم و رعایت حقوق انسانی در پایتخت است.
رتبه پایین استان تهران در سرانه جمعیتی
استاندار تهران سرانه جمعیتی استان تهران را بین ۳۱ استان کشور پایین عنوان کرد و افزود: استان تهران از کمترین اعتبارات برخوردار است. اکنون ۱۴۵۰ پروژه نیمهتمام در بخشهای مختلف استان وجود دارد که تکمیل آنها سالها به طول انجامیده است. در مجموع سرانه پایین اعتبارات استان تهران یکی از چالشهای جدی استان تهران است که نیازمند توزیع عادلانه منابع بر اساس شاخص جمعیت و مساحت است. این مساله از طریق سازمان برنامه و بودجه در حال پیگیری است و دولت تلاش میکند اعتبارات ملی و استانی را بهصورت هدفمند توزیع کند.
معتمدیان درباره اعتبارات استان تهران خاطرنشان کرد: اعتبارات استانی به تنهایی برای تکمیل پروژههای بزرگ کافی نیست و باید از ظرفیتهای ملی استفاده شود. اکنون ۸۰ درصد اعتبارات کشور در اختیار وزارتخانهها و سازمانها قرار دارد و مدیران استانی باید برای جذب این منابع تلاش کنند.
وی بر مولدسازی داراییهای دولتی به عنوان یکی از راهکارهای تامین منابع تاکید کرد و افزود: در این باره در استان تهران با کارشناسی دقیق آغاز شده و تاکنون ارزش این داراییها به میلیاردها تومان رسیده است. اعتبارات حاصل از این فرآیند برای تکمیل پروژههای اولویتدار استان هزینه خواهد شد.
انتهای پیام/241