به گزارش دفاع پرس از کرمان، محمدرضا علیزاده شامگاه چهارشنبه (12 اسفند) در آیین معرفی برگزیدگان نخستین سوگواره عکس عاشورایی ده زیار، فرهنگ عاشورا را فرهنگی مانا و ماندگار در جامعه دانست و افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از عاشورا به عنوان یک فرهنگ یاد کرده اند زیرا این فرهنگ برگرفته از آموزه های قرانی است که با ویژگی های خاص خود، فرهنگی ماندگار است.
وی ادامه داد: ده زیار را به واسطه آئین های دینی و مذهبی، سوگواره ها و برنامه های تعزیه می شناسند و وجود افراد فرهیخته باعث شده تا نام ده زیار همراه برنامه های آئینی و مذهبی باشد و جا دارد این جایگاه را به مردم منطقه تبریک عرض کنیم.
علیزاده تصریح کرد: روستاها نقش مهمی می توانند ایفا کنند و برگزاری این سوگواره نشان می دهد ظرفیت خیلی خوبی در حوزه فرهنگی و مذهبی در روستاها وجود دارد که بعضاً شناخته شده نیست و باید همه روستاهای کشور را با نقش خاص بشناسیم و این ظرفیت و توانایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه فرهنگ عاشورایی فرهنگی ماندگار و با ویژگی های خاص خودش است و مبانی اعتقادی امام حسین علیه السلام و یارانش باعث شد فرهنگ ماندگاری در جامعه شیعی ما شکل بگیرد و مستمر باشد؛ افزود: ویژگی دیگر آن، جاذبه فوق العاده فرهنگ عاشورایی است که باعث تحول زندگی بشر و آنها که با آن آشنا هستند؛ می شود.
وی جایگاه هنرمندان در توسعه و ترویج فرهنگ عاشورایی را مورد توجه قرار داد و گفت: در سوگواره عکس عاشورایی، شاهد نقش مهم و مؤثر عکاسان هستیم که هنرمندانه نکات ظریف و دقیق برنامه های عاشورا را رقم زدند و برنامه های مرتبط با عاشورا را به تصویر کشیدند و کاری که ابزار هنر انجام می دهند تأثیرگذاری مهم آن است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ادامه داد: یکی دیگر از نکات استفاده از هنر عکاسی، نگاه هنرمندانه عکاسان به فعالیت ها و برنامه های مذهبی است که باعث بسط و گسترش فرهنگی عاشورایی در جامعه شده است.
وی نقش فعالیت های هنری با رویکرد مذهبی را در مواجهه با فرهنگ وارداتی و غرب و مبارزه با تهاجم های فرهنگی مهم خواند و بیان داشت: این سوگواره، فرصت مغتنمی برای هنرمندان عکاس جهت گام برداشتن در مسیر تعالی و توسعه فرهنگ عاشورایی است.