به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، نیروی هوایی یکی از نیروهای راهبردی در طول جنگ هشت ساله عراق علیه ایران است؛ که با انجام هزاران سورتی پرواز نقش بسیار مهمی در انهدام نیروها و استحکامات رژیم بعثی عراق ایفا کرد.
امیر سرتیپ دوم خلبان حسین خلیلی، خلبان جنگنده اف 14 و پژوهشگر مرکز مطالعات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از پیشکسوتان دفاع مقدس است که خاطرهای درخصوص نقش نهاجا در آن دوران را برای ما بازگو کرد.
این خاطره را در ادامه میخوانیم:
32 سال پیش یعنی در اسفند ماه 1362 که عملیات رمضان در حال انجام بود، اتفاقی روی داد که مرا تحت تاثیر قرار داد؛ لذا با یکی از خلبانان جنگنده اف 14 نزد شهید عباس بابایی حضور یافتیم و در خواست کردیم که اجازه حضور زمینی در جبهههای حق علیه باطل را به ما بدهد.
شهید بابایی نگاه عمیقی به ما کرد و گفت: "ما شما را بیش از خانواده خود دوست داریم".
چند ماهی از آن ماجرا گذشته بود و همچنان بهعنوان خلبان جنگنده اف 14 مشغول دفاع از آسمان کشورمان بودیم؛ که یک روز فرمانده پایگاه هوایی، جناب عطایی به ما گفت که شهید بابایی از شما خواسته است که به منطقه عملیاتی اعزام شوید. باور نکردم، با شهید بابایی تماس گرفتم و گفتم که برای چه ما باید به منطقه اعزام شویم؟ ما که در زمین کاری از دستمان برنمیآید! شهید بابایی گفت:"یادتان هست میخواستید به جبهه بیایید و من اجازه ندادم"، گفتم بله یادم هست. شهید بابایی گفت:"پس سر قول خود هستید؟" جواب دادم بله هستم.
شهید بابایی گفت:" لطفا به منطقه عملیاتی اعزام شوید؛ چون خاک جبهه گناهان را پاک میکند". به هر حال به قرارگاه نجف سپاه اعزام شدیم و از آنجا هم به منطقه رفتیم.
چون هیچ راداری قادر به رصد جنگندهها نبود و رسیدن به مرزهای بینالمللی و جاده قصر العماره برای رزمندگان مشکل بود، لذا برای اینکه این نقص برطرف شود، شهید بابایی دست به ابتکار زده بود.
شهید بابایی از ما خواست که با یک دستگاه بی سیم در نقاط مختلف هور الهویزه مستقر شویم و با چشم و بی سیم، هواپیماها را در آسمان رصد کنیم. اگر هواپیمای خودی بود، راهنمایی کنیم که هواپیماهای متجاوز را مورد هدف قرار دهند و یا اگر هواپیماهای متجاوز خواستند تهدیدی برای هواپیماهای خودی باشند و یا آنها را غافلگیر کنند، دستورالعمل بدهیم تا جنگندههای خودی اسیر غافلگیری هواپیماهای متجاوز نشوند.
ماموریت ما یک هفته از صبح تاغروب طول کشید و پوشش هوایی بهصورت منظم در کل منطقه هور العظیم و هور الهویزه انجام شد و 17 هزار نیرو توانستند بدون هیچگونه تهدیدی در این منطقه تردد داشته باشند و به پیشرویهای خود ادامه دهند.