قیمت عبور از اروند خروشان
عملیات بزرگ والفجر ۸ با رمز «یا فاطمه الزهرا (س)» در مورخ ۲۰ بهمنماه ۱۳۶۴ آغاز شد. در این عملیات رزمندگان ایرانی از رودخانه خروشان اروند عبور کردند و شهر مهم فاو را در جنوب شرقی عراق به تصرف خود درآوردند.
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد
دفاعپرس، یکی از اهداف رژیم بعث عراق در هجوم سراسری به ایران، حاکمیت مطلق بر اروند و انتقال مرزهایش به ساحلشرقی رودخانه اروند بود.
رودخانه وحشی و خروشان اروند بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر عرض و بین ۹ تا ۱۵ متر عمق دارد. اروندرود به سبب عریض بودن و مشکلات ناشی از جزر و مد هرگونه عملیاتنظامی را غیرممکن میساخت؛ به همین خاطر تا مدتها مورد توجه نیروهای نظامی ایران و عراق قرار نگرفت و دو کشور صرفا تأسیسات نظامی و غیرنظامی ساحل اروندرود را با آتش توپخانه بمباران میکردند.
عملیات بزرگ والفجر ۸ با رمز «یا فاطمه الزهرا (س)» در جبهه جنوب در منطقه فاو و در وسعت ۸۰۰ کیلومتر مربع از ۲۰ بهمنماه ۱۳۶۴ آغاز شد. در این عملیات هزاران نفر از رزمندگان ایرانی از رودخانه خروشان اروند گذشتند و در اولین روز عملیات، شهر مهم فاو را در جنوب شرقی عراق فتح کردند.
این عملیات به قدری غیرمنتظره و از لحاظ نظامی پیچیده و موفقیتآمیز بود که باعث اعجاب کارشناسان نظامی و سیاسی جهان و غافلگیری رژیم بعثی عراق شد و برتری نظامی ایران بر عراق را در دفع تجاوز نظامی این کشور ثابت کرد.
نبرد سرنوشتساز فاو، به عنوان برجستهترین و پیچیدهترین عملیات جنگی جمهوری اسلامی ایران، سرانجام پس از ۷۵ شبانهروز درگیری با پیروزی کامل رزمندگان اسلام پایان یافت.
زائران یادمان اروند در گفتوگو با دوربین دفاعپرس دیدگاه خود را درباره حماسه رزمندگان در عبور از اروند و فتح فاو به اشتراک گذاشتهاند.
انتهای پیام/