گزارش 112 بند از موارد نقض حقوق بشر و نقض معاهدات بین‌المللی توسط رژیم سعودی(1)

بی اعتنایی حکام سعودی به درخواست جمعیت ملی حقوق بشر عربستان برای اعزام نماینده

عربستان سعودی که در دوره سلطنت «سلمان بن عبدالعزیز» سیاست ضدایرانی ریاض را تشدید کرده و چندی پیش موارد نقض حقوق بشر ایران را منتشر کرد، تاکنون دهها مورد نقض حقوق بشر و معاهدات بین المللی برای خود ثبت کرده است.
کد خبر: ۷۳۰۲۰
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰ - 05March 2016

بی اعتنایی حکام سعودی به درخواست جمعیت ملی حقوق بشر عربستان برای اعزام نماینده

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس به نقل از مرکز دانشجویی حقوقبشر جمهوری اسلامی ایران یا «موسسه صلح زیبا» در گزارشی، 112 بند از موارد نقض حقوق بشر و نقض معاهدات بینالمللی توسط دولت عربستان سعودی را احصا کرده است.

موارد 112گانه به شرح زیر است:

1ـ نقض حقوق کودکان و اهمال در رسیدگی به جنایات علیه کودکان.

گزارش تجاوز، شکنجه و قتل لاما القمدی، کودک 5 ساله توسط پدرش که از واعظان وهابی است. این دختر بچه در اثر شدت جراحات وارده از جمله شکستگی جمجمه، دنده ها، بازوی چپ، سوختگی و کبودی بیش از حد از پا در آمده و فوت کرده است. همچنین گزارش شده که آثار تجاوز و سوختگی نیز بر بدن وی مشاهده شده است. با وجود اقرار پدر قاتل او، به استفاده از طناب و ساقه نی برای ایجاد جراحت بر بدن کودک، وی تنها چند ماه در زندان ماند و قاضی دیه ای به مبلغ 50،000 دلار برای وی در نظر گرفت.

2ـ قلع و قمع و سرکوب اقلیتهای دینی و قومی(جزئیات بزودی در قالب یک گزارش منتشر خواهد شد)

3ـ عدم توجه به آزادیهای اجتماعی و جلوگیری از آزادی بیان و قلم. آزادی دین و عقیده در عربستان سعودی در بدترین وضعیت خود قرار دارد، شیعیان عربستان حتی نمیتوانند، آزادانه نماز خود را در مساجد برگزار کننددر حالی که بر اساس آخرین آمار رسمی وزارت کشور عربستان، شعیان حدود 13 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.

4ـ نیروهای معارض در عربستان سعوی هرگز نمیتوانند آزادانه به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی خود پرداخته و نمیتوانند عقاید خود را آزادانه بیان کنند و بسیاری از نویسندگان معارض عربستانی یا در لندن اقامت گزیدهاند و یا سالهای طولانی است که در زندانهای رژیم بسرمیبرند.

5ـ کمیسر عالی حقوق بشر، در مورد "ارعاب و پیگرد قضایی افراد در عربستان سعودی به دلیل اعمال حقوق و آزادیهای بنیادی خود"، ابراز "نگرانی عمیق" کرد.

6ـ نمایندگان "کنگره آمریکا"، تنها چند روز قبل از سفر "باراک اوباما"، به "ریاض"، در واکنش به نقض حقوق انسانها در این کشور، از اوباما خواسته بودند "در سفر خود به عربستان سعودی، ریاض را به سبب نقض آشکار و سیستماتیک حقوق بشر در آن کشور تحت فشار قرار دهد".

7ـ اغلب گزارشهای رسیده از وضعیت داخلی زندانهای عربستان، نشاندهنده شرایط وخیم و اسفبار زندانیان این کشور و نقض کمنظیر حقوق آنان است.  (آلسعود با ایجاد شرایط فوقالعاده امنیتی در خصوص وضعیت زندانیان و زندانها، تا جایی که توانسته راه را بر هرگونه اطلاعرسانی از داخل زندانها بسته است.واکنشهای شدید جوامع جهانی به شرایط زندانیان، نه تنها باعث تغییری در وضعیت زندانیان نشده بلکه راه را برای اعمال فشار بیشتر از سوی آلسعود هموارتر کرده است.)

8ـ نقض حقوق زندانیان زندان "بریمان"، در شهر "جدة" در سال 2012. در این باره، جمعیت ملی حقوق بشر عربستان" با صدور بیانیهای تاکید کرد: «زندانهای عربستان مملو از زندانی است به طوریکه حتی جای کافی برای خواب زندانیها وجود ندارد.» تراکم بیحد و اندازه زندانیها در زندانهای عربستان نکتهای است که در گزارش دیدبان جهانی حقوق بشر نیز به آن اشاره شده است. مصاحبه فرانس 24 با "حسینالیوسف"، یکی از فعالان حقوق بشر عربستان که تاکنون دو بار به زندان رفته، درباره تراکم جمعیت زندانیان سند دیگری بر این مدعاست.

9- دستگیری صدها شهروند عربستانی در سال 2011 در جریان تظاهرات "قطیف" توسط نیروهای امنیتی عربستان. این زندانیان در نامه ای به مسئولین عربستان، ضمن شرح وضعیت اسفبار بهداشتی و امکانات اولیه زندگی در زندان "الدمام"، خواستار احقاق حقوق خود شده بودند.

10 ـ اجبار زندانیان برای برهنه شدن در هنگام ورود به زندان و تحقیر آنان با کلمات زشت و بازرسی بدنی توهین آمیز. گزارش شده در تلگراف زندانیان الدمام به جمعیت ملی حقوق بشر عربستان.

11-  عدم رسیدگی به وضعیت سلامتی و درمان بیماری زندانیان و ایجاد بستر مناسب برای زندگی سالم. گزارش شده در تلگراف زندانیان الدمام به جمعیت ملی حقوق بشر عربستان؛ «ما خواستار آن هستیم که با توجه به بروز بیماریهای مسری همچون سل، هپاتیت و ایدز در زندان، نسبت به واکسینه کردن زندانیان اقدام شود.»

بر اساس گزارش جمعیت ملی حقوق بشر عربستان نیز،  در تاریخ 12 دسامبر 2011، «نایفالمری»، شهروند عربستانی این زندان، به دلیل ابتلا به بیماری سل و نبود امکانات پزشکی جان خود را از دست داد.

12- تأخیر بسیار طولانی در صدور احکام زندانیان و طولانی شدن دوره بازداشت. به طوری که گاهی بازداشت زندانیان گاهی تا چند سال طول می کشد.

13ـ ضرب و شتم و شکنجه فجیع گسترده زندانیان و ممانعت از دیدار زندانیان با خانواده هایشان. گزارش "شوقالشمری"، دختر "مخلفبن دهامالبشری"، از مخالفان حکومت عربستان در 9 آگوست 2011،از وضعیت پدرش و رفتارهای غیر انسای با او توسط ماموران زندان.

14- گزارش سازمانهای حقوق بشری عربستان، از تلاش برنامهریزی شده مسئولین زندانهای این کشور برای آزار و اذیت زندانیان به دست سایر زندانی ها. قرار دادن زندانیان سیاسی در میان زندانیان شرور که مرتکب دزدی، قتل و جرائمی از این دست شده اند. گزارش تصویری و ویدئویی از داخل زندان ها.

15- نقض حقوق پناهندگان زندانی در عربستان. بسیاری از پناهندگان به عربستان (عمدتا از مصر و یمن) مدتهای طولانی و به دلایل نامشخص در زندان بوده و هیچ اطلاعاتی از آنان در دست نیست. سازمان "عفو بینالملل"از وضعیت پناهندگان در این کشور ابراز نگرانی و تصریح کرده است: «پناهندگان در عربستان، با حبسهای خودسرانه، محاکمههای ناعادلانه و شکنجه روبرو هستند.»

16ـ نقض حقوق پناهندگان. انتقاد سازمان "عفو بینالملل" از نامعلومی وضعیت پناهندگان در این کشور و ممانعت آل سعود از مانع از بررسی وضعیت حقوق بشر در این کشور.

17-  نقض حقوق زنان زندانی. گزارش های سازمانهای حقوق بشری و نهادهای ناظر بر تحولات عربستان، از وضعیت زنان زندانی.

18ـ عدم رسیدگی به اعتراض زنان زندانی به وضعیت نامناسب. خشونت شدید علیه زنان در زندان «الصفاء».اعتصاب غذای 7 تن از زنان در اعتراض به رقتارهای خشونتآمیز علیه خود و همچنین تاخیر بیاندازه در صدور احکام. این اعتصاب کنندگان با شکنجه مضاعف روبرو شدند.

19- استفاده از پابند برای تمام زندانیان زن در عربستان، علاوه بر دستبند و نصب دوربینهای نظارت 24 ساعته در زندانها، حتی در سرویسهای بهداشتی و سوء استفاده از فیلمهای ضبط شده. گزارش جمعیت حقوقی "حسم" از رفتارهای خشونتآمیز رژیم سعودی با معترضان و به خصوص زنان زندانی.

20- بدرفتاری و سوء استفاده از زنان زندانی.شورش زنان زندانی شهر «مکه» در مرکزی به نام «مرکز بازپروری»  به دلیل بدرفتاری و سوءاستفادههای مکرر جنسی زندانبانان.

21- بی اعتنایی به درخواست نهادهای حقوق بشری جهت رسیدگی به وضعیت این زنان. بی اعتنایی مسئولان عربستان به درخواست جمعیت ملی حقوق بشر عربستان برای اعزام نماینده این جمعیت به مرکز مورد نظر.

22- اعدام محکومیت با شیوه خشونت بار اعدام با شمشیر در ملا عام ود آویزان کردن اجساد آنان در برابر مردم. سازمان دیده بان حقوق بشر از اعدام پنج یمنی به وسیله شمشیر در عربستان انتقاد کرده است. "آدام کوگل" از مسؤولان سازمان دیده بان حقوق بشر در این باره گفته است: فارغ از اتهاماتی که به آنها نسبت داده شده است، این مجازات زشت به عنوان ابزار مخوفی برای به نمایش گذاشتن وضعیت دستگاه قضایی عربستان تبدیل شده است. وزارت کشور عربستان در بیانیه ای اعلام کرد پنج شهروند یمنی به اتهام تشکیل باند تبهکاری و ارتکاب چندین اقدام جنایی در عربستان از جمله سرقت مسلحانه و خفه کردن یک شهروند عربستانی محکوم شدند. دولت عربستان هفت جوان را که در سال 2006 به اتهام سرقت مسلحانه محکوم شده بودند اعدام کرد. این در حالی است که سازمان های مدافع حقوق بشر و به ویژه دیده بان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل از پادشاه عربستان درخواست کرده بودند آنها را مورد عفو قرار دهد.

23- عدم توجه به آزادیهای اجتماعی و جلوگیری از آزادی بیان.(جزئیات بزودی در قالب یک گزارش منتشر خواهد شد)

24- عدم داشتن قانون اساسی مدون و اداره این کشور بر اساس سلایق خاندان سعودی و دوری دستگاه قضایی عربستان از معیارهای بین المللی.

25- مدیریت و قضاوت مبتنی بر رفتارها و سیاست های تبعیض نژادی و فرقه ای.

26- سلب آزادی اقلیت های دینی و مذهبی. دستگیری گسترده شیعیان پس از انفجار بمبی در شهر الخبر در ژوئن سال 1996 بدون هیچ مدرکی برای اثبات جرم آنان.

27- وجود زندانیانی که پس از دستگیری جرمشان به اثبات نرسیده و سال هاست که بدون هیچ آینده و تکلیف مشخصی در زندان هستند. تکلیف برخی شیعیان دستگیر شده پس از انفجار الخبر پس از حدود 20 سال، هنوز مشخص نشده است و برخی از آنان همچنان در بازداشت و زندان به سر می برند.  9 جوان شیعی که بیش از 13سال در زندانهای خود نگهداشته و در میان رسانههای عربستان این 9 جوان به "زندانیان از یاد رفته" معروف شدهاند، از این قرار است:

- هانی عبد الرحیم الصایغ (36 ساله) از اهالی استان القطیف شهر سیهات

- عبد الله احمد الجراش ( 37 ساله) از اهالی استان القطیف شهر القلعه

- حسین عبد الله مغیض (33 ساله) از اهالی استان القطیف شهر البماری

- عبد الکریم حسین النمر (45 ساله) از اهالی شهر الدمام

- سید مصطفی القصاب (36 ساله) از اهالی استان القطیف شهر میاس

- سید فاضل علوی (32 ساله) از اهالی استان القطیف شهر الجارودیه

- مصطفی جعفر المعلم (28 ساله) از اهالی استان القطیف شهر الجارودیه

- علی احمد المرهون (32 ساله) از اهالی استان القطیف شهر الجارودیه

- صالح مهدی الرمضان (32 ساله) از اهالی استان القطیف شهر الجارودیه

28- شکنجه و به صلیب کشیدن زندانیان توسط مسئولان زندان. درخواست تلگرافی زندانیان زندان مرکزی "الدمام" عربستان در 6 ژانویه 2011 از انجمن ملی حقوق بشر جهت مقابله با این شکنجه ها و بدرفتاری ها.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار