شاباک: نتانیاهو مقصر اصلی شکست ۷ اکتبر است

شاباک با انتشار گزارشی از شکست اطلاعاتی خود در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اذعان کرده و با اشاره به ناتوانی در تحلیل اطلاعات و ضعف هماهنگی با ارتش، رهبری سیاسی رژیم صهیونیستی به‌ویژه بنیامین نتانیاهو را مقصر اصلی این ناکامی معرفی کرده است.
کد خبر: ۷۳۰۹۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲ - 05March 2025

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) با انتشار گزارشی از نقاط ضعف اطلاعاتی و عملیاتی خود در مقابله با حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ پرده برداشت و نقش رهبری سیاسی در این ناکامی را برجسته کرد.

شاباک: نتانیاهو مقصر اصلی شکست ۷ اکتبر است

نقاط ضعف شاباک در حمله ۷ اکتبر

«هیئت پخش عمومی رژیم صهیونیستی» گزارش داد که شاباک در تحقیقات داخلی خود ناتوانی در «به‌کارگیری عوامل میدانی»، «تحلیل نادرست اطلاعات» و «ضعف هماهنگی با ارتش» را به‌عنوان دلایل اصلی شکست خود عنوان کرده است.

این گزارش نشان می‌دهد که با وجود اعتراف به ناکامی در جلوگیری از حمله، شاباک بخشی از مسئولیت را به گردن رهبری سیاسی و شخص «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، انداخته است.

در گزارش شاباک، نتانیاهو به دلیل «پذیرش انتقال پول به غزه» و «پرهیز از اجرای عملیات ترور فرماندهان حماس، با وجود توصیه‌های شاباک برای رویکردی پیشگیرانه»، به‌عنوان یکی از عوامل اصلی این شکست معرفی شده است.

تحقیقات شاباک همچنین به «کمبود اثربخشی در جمع‌آوری اطلاعات انسانی» و «ضعف در جذب نیروها به دلیل محدودیت‌های اعمال‌شده بر فعالیت‌های این سازمان در غزه» اشاره کرده است.

واکنش‌ها و انتقادات به گزارش شاباک

منابع نزدیک به نتانیاهو گزارش شاباک را مورد انتقاد قرار داده و تأکید کردند که این گزارش «نتوانسته به پرسش‌های اساسی درباره ناکامی‌های اطلاعاتی پاسخ دهد».

«رونین بار»، رئیس شاباک، در واکنش به این گزارش گفت: «من تنها به بازگشت ۱۹۷ اسیر از غزه اکتفا نمی‌کنم و برای آزادی ۵۹ نفر باقی‌مانده نیز تلاش خواهم کرد.»

وی همچنین تصریح کرد که «به‌محض تشکیل کمیته تحقیق رسمی درباره شکست ۷ اکتبر، پرچم را به یکی از معاونان برجسته‌ام خواهم سپرد.»

افشای این گزارش و واکنش‌ها به آن نشان‌دهنده زنجیره‌ای از ناکامی‌ها در سیستم اطلاعاتی و تصمیم‌گیری سیاسی رژیم صهیونیستی است که همچنان به‌عنوان موضوعی بحث‌برانگیز در فضای داخلی این رژیم مطرح است.

انتهای پیام/ ۹۸۸

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار