شکست ترمیم‌ناپذیر تل‌آویو در عملیات «طوفان‌الاقصی»

ناکامی «شاباک» در سال‌های اخیر به خصوص در فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی در غزه و دست کم گرفتن جنبش حماس از علل و عوامل اصلی شکست رژیم صهیونیستی در پیش‌بینی انجام عملیات «طوفان‌الاقصی» بوده است.
کد خبر: ۷۳۱۰۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۵ - 06March 2025

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان‌الاقصی» می‌تواند از چندین جنبه مورد تحلیل قرار گیرد. این عملیات که توسط گروه مقاومت فلسطینی حماس انجام شده، نشان‌دهنده ضعف‌ها و چالش‌های این رژیم اشغالگر و نامشروع در مواجهه با گروه‌های مقاومتی و جهادی فلسطینی است.

شکست تل‌آویو در عملیات «طوفان‌الاقصی»

برای بررسی و کنکاش هرچه بهتر علل و عوامل شکست و ناکامی رژیم صهیونیستی در پیش‌بینی عملیات «طوفان‌الاقصی» باید در ابتدا به شکست اطلاعاتی و امنیتی این رژیم بپردازیم. زیرا از گذشته تا قبل از وقوع این عملیات غرورآفرین مقاومتی از رژیم صهیونیستی همواره به عنوان رژیمی یاد می‌شد که دارای سیستم‌های اطلاعاتی و امنیتی پیشرفته است.

این در حالی است که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی برای نخستین بار در عملیات «طوفان‌الاقصی» نتوانستند اقدامات و فعالیت‌های گروه‌های فلسطینی را پیش‌بینی یا جلوگیری کند. این شکست اطلاعاتی نشان‌دهنده ضعف رژیم صهیونیستی در جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات، نفوذ گروه‌های مقاومت در ساختار امنیتی این رژیم اشغالگر و نامشروع و یا اشتباهات استراتژیک در ارزیابی تهدیدات است.

از طرف دیگر، عملیات «طوفان‌الاقصی» به خوبی و روشنی نشان داد که رژیم صهیونیستی در مواجهه با حملات غیرمتعارف و گسترده از جمله شلیک موشک‌ها و نفوذ زمینی، با چالش‌های بسیار جدی و تردیدناپذیری رو‌به‌رو است. سیستم دفاعی «گنبد آهنین» اگرچه بخشی از موشک‌ها را رهگیری و منهدم کرد، اما نتوانست از آسیب‌های گسترده به شهرک‌های صهیونیست‌نشین جلوگیری کند. این موضوع نشان‌دهنده محدودیت‌های سیستم‌های دفاعی رژیم صهیونیستی در برابر حملات گسترده و هماهنگ است.

موضوع مهم و قابل توجه دیگر شکست روانی و سیاسی رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان الاقصی» است. این عملیات ضربه روانی بزرگ و جبران ناپذیری را به جامعه صهیونیستی وارد کرد و اعتماد عمومی به توانایی دولت در تأمین امنیت را به شدت کاهش داده است. علاوه بر این، شکست رژیم صهیونیستی در جلوگیری از انجام این عملیات، موقعیت بین‌المللی این کشور را تحت تأثیر قرار داده و به دنبال تحمیل جنگ غزه به مردم مظلوم و بی‌دفاع این باریکه موجب افزایش فشار‌های دیپلماتیک بر این رژیم اشغالگر و نامشروع شده است.

اما شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان‌الاقصی» یک پدیده بسیار مهم و قابل توجهی را موجب شده و آن تقویت گروه‌های مقاومت فلسطینی بوده است. در واقع شکست رژیم صهیونیستی در این عملیات، موقعیت گروه‌های مقاومت فلسطینی همانند «جنبش حماس» و «جهاد اسلامی» را بسیار تقویت کرده است. این گروه‌ها در میدان نبرد با رژیم صهیونیستی و با نشان دادن توانایی خود در سازماندهی و اجرای عملیات‌های پیچیده، مشروعیت و حمایت بیشتری در میان فلسطینیان و کشور‌های منطقه‌ای به دست آوردند.

شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان‌الاقصی» تاثیرات منطقه‌ای و بین‌المللی قابل توجهی را هم به همراه داشته است. زیرا شکست این رژیم اشغالگر و نامشروع در عملیات «طوفان‌الاقصی» توازن قوا را در سطح منطقه تغییر داده است. ضمن اینکه کشور‌های اسلامی و گروه‌های مقاومت منطقه از این شکست به عنوان فرصتی برای افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی استفاده کردند. همچنین، آغاز جنگ غزه توسط تل‌آویو علیه مردم غیرنظامی غزه به افزایش حمایت از فلسطینیان در مجامع بین‌المللی منجر شده است.

البته نباید این موضوع مهم را هم از یاد ببریم که شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان‌الاقصی» موجب دامن زدن به بحران‌های داخلی در سرزمین‌های فلسطین اشغالی شده است. زیرا با عدم دستیابی تل‌آویو به اهداف و برنامه‌های ازپیش تعیین شده خود در آسیب وارد کردن به حماس و از بین بردن این گروه مقاومت اسلامی فلسطینی و ناتوانی در آزادسازی تمامی اسرای اسرائیلی انتقادات از دولت و نظام امنیتی این رژیم را به شدت افزایش داده و منجر به تغییرات در ساختار سیاسی و امنیتی این رژیم شده است.

و در آخر، شکست رژیم صهیونیستی در عملیات «طوفان‌الاقصی» نشان‌دهنده ضعف‌های جدی این رژیم اشغالگر و نامشروع در سیستم‌های اطلاعاتی، امنیتی و دفاعی آن است. ضمن اینکه، این شکست نه تنها به تقویت گروه‌های مقاومت فلسطینی منجر شده، بلکه توازن قوا در منطقه را نیز تغییر داده و چالش‌های داخلی و بین‌المللی برای تل‌آویو ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار