آیت الله محمدی لائینی: بازنگری طرح‌ها در حوزه منابع طبیعی و اصلاح رفتار با طبیعت لازم است

نماینده ولی فقیه در مازندران با تاکید بر لزوم بازنگری طرح‌ها در حوزه منابع طبیعی و اصلاح رفتار و بازگشت به طبیعت و خدای طبیعت گفت: باید از راهکار‌های علمی و دانش مدرن استفاده کنیم، باید دنبال انرژی پاک رفته و آنها را توسعه دهیم.
کد خبر: ۷۳۱۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۹ - 05March 2025

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، در مراسم گرامی‌داشت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری که در موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران برگزار شد، اظهار داشت: حیوانات، نباتات و انسان سه رفیق همیشگی زندگی بودند که هیچ کدام بدون دیگری نمی‌تواند زندگی کند، ما باید در کنار هم باشیم.

آیت الله محمدی لائینی: بازنگری طرح‌ها در حوزه منابع طبیعی و اصلاح رفتار با طبیعت لازم است

وی افزود: البته که خداوند همه زمین و آسمان را برای انسان و مسخر آن کرده است، اصل در روی زمین انسان هست، اما این به این معنا نیست که انسان حیوانات و نباتات را نابود کند بلکه باید آنها را حفظ کند.

آیت الله محمدی لائینی ادامه داد: اگر ما کاری به نباتات و حیوانات نداشته باشیم آنها به‌طور طبیعی خودشان را حفظ می‌کنند، این انسان است که جلوی روند طبیعی دوام و حیات آنها را می‌تواند بگیرد، اگر درست مدیریت نشود به آنها براساس ابزار مهم عقل و هوش می‌تواند آسیب بزرگی بزند.

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: اگر نگاهی به تاریخ بی‌اندازیم ببینیم چقدر حیوانات و انسان‌ها به ما ضرر زدند قابل مقایسه نیست، شکار‌های بی‌رویه، از بین بردن زیست حیوانات، براندازی بسیاری از گونه‌های حیوانی براثر رشد بی‌رویه ساخت و ساز و امثال اینها، اما از آن سو حیواناتی همچون؛ گرگ‌ها، ببرها، پلنگ‌ها و ... چند انسان را از بین بردند؟ انسان‌ها چقدر به آنها صدمه زدند؟ اصلا قابل مقایسه نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: و همینطور گیاهان، درخت در طول تاریخ به ما ضرری نزده، این ما هستیم که به درخت، جنگل و نباتات آسیب‌های فراوانی زدیم با سم، کود، دپوی پسماند بی‌رویه، شیرابه‌های مضر، قاچاق و برداشت بی‌رویه از جنگل و درخت، قطع بی‌رویه درخت و غیره.

این مسئول گفت: ما به خودمان هم ظلم می‌کنیم! همین شهدایی که اینجا آرمیده‌اند نمونه ظلم انسان به انسان است، ۲۳۰ هزار شهید هر کدامشان یک درخت تنومندی بودند که از چمن انسانیت بریده شدند، حال صدامیان درختان طبیعی را هم که قطع کردند بماند.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) در جنگ‌ها به جنگ‌جویان سفارش می‌کردند که به پیر‌ها آسیب نزنید، درختان را قطع نکنید، آب‌های دشمن را مسموم نکنید، جنگی کاملا اخلاقی داشته باشید.

آیت الله محمدی لائینی تاکید داشت: ما باید خیلی توبه کنیم بابت ضرر‌ها و آسیب‌هایی که به نباتات زدیم، آلودگی‌ها چند برابر حدمجاز و گسترده در خاک، آب و زمین ایجاد کردیم، تا کی می‌خواهیم این راه را پیش برویم؟! بیائیم اصلاح رفتار کنیم بازگردیم به طبیعت و خدای طبیعت.

نماینده ولی فقیه در مازندران عنوان کرد: در طرح‌های گذشته همچون طرح خروج دام از جنگل که حدود سی سال قبل اجرا شد، ببینیم خادمانه بود یا خائنانه؟ نسبت به این طرح‌ها بازنگری داشته باشیم، چرا که امروز نفوذ از طرف دشمنان بسیار بسیار گسترده است، در قالب کارشناس، محیط‌زیست و... طرح‌هایی می‌دهند تصمیم‌گیری‌هایی می‌کنند که اگر خوب بود اینطور نمی‌شد، دامداری را از بین بردیم آیا به دامداران جایی دادیم که کارشان ادامه پیدا کند؟ خیر همه رفتند پی کار دیگری، طرح تنفس جنگل آیا طرح خوبی بود؟ همه جوانبش دیده شد؟ مثلا با شکسته‌ها باید چه‌کار کرد؟ چگونه باید نظارت کرد؟ آیا خوب اجرا شد؟ چه شده؟ شبکه‌های فسادی که در همه حوزه‌ها از جمله جنگل قاچاق می‌کنند، زمین‌خوارانی که منابع و اراضی ملی را میدان تاخت و تازی ویلاسازی خود کرده‌اند، ما هم نشسته‌ایم فقط شعار می‌دهیم.

این مسئول همچنین اعلام کرد: زمین‌های بسیاری رها شده بلااستفاده است، ما برای بذر گندم از استان فارس، گلستان و اردبیل باید بگیریم، در حالی که کلا ما باید نُه هزار تن بذر تهیه کنیم یک قلم مثلا همین کشت و صنعت دشت ناز با چهار هزار هکتار زمین کاملا می‌تواند بیش از نیاز بذر مازندران را تامین کند.

وی گفت: چرا از این منابع طبیعی استفاده نمی‌کنیم؟ خیلی باید توبه کنیم، در حوزه پسماند و زباله واقعا مشکل داریم، ۱۲ سال یک زباله‌سوز را هنوز نتوانستیم راه بی‌اندازیم، تازه زباله‌سوز هم برای حل اساسی نیست، البته خدمات فراوانی توسط خادمان صدوق و خدوم انجام شده، اما ضعف‌ها نیاز به بازنگری جدی دارد.

آیت الله محمدی لائینی ادامه داد: طرح نهالکاری سه میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال که منابع طبیعی زحمت کشیدند که بیش از دو و نیم میلیون اصله کاشته شد، همچنین طرح کاشت یک میلیارد درخت را جدی بگیرید، ایران ما از نظر فضای سبز خیلی باید توسعه پیدا کند.

نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه مشکل ریزگرد آرام آرام به مازندران هم می‌رسد، بیان کرد: دریای مازندران به‌طور طبیعی در حال پسرفت است، حدود ۱۸۰ سانتیمتر فرونشست کرده و بیش از ۳۰هزار متر مربع از مساحت آن کم شده که اگر مواظبت نکنیم تبدیل به بیابان و محل برخاستن ریزگرد‌ها شده و سواحل آسیب می‌بیند.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: باید از راهکار‌های علمی و دانش مدرن استفاده کنیم، یک اتوبوس برقی به اندازه ۲۰۰ درخت برای پاک کردن هوا می‌تواند موثر باشد، باید دنبال انرژی پاک رفته و آنها را توسعه دهیم، تا کی می‌خواهیم نفت را از زیرزمین بیرون بکشیم، نفت باید بماند و فراوری شود، صدبرابر باید ارزش‌افزایی ایجاد کند نه اینکه خام‌فروشی کنیم.

این مسئول در پایان گفت: تحریم از یک نگاه به ما خدمت کرده، ما قبل از انقلاب شش میلیون بشکه نفت می‌فروختیم اگر همان را ادامه می‌دادیم تا الان بخش زیادی از ذخایر را از دست می‌دادیم، اما اگر تحریم هم برداشته شود اقتصاد نفتی و دولتی اقتصاد نیست، رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که آفت اقتصاد ما همین است، درب چاه‌ها را ببندیم فکر کنیم که نفت نداریم، اقتصاد مقاومتی را در پیش بگیریم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار