وزیر بهداشت: باید صدای مجروحان شیمیایی را به مردم سایر کشور‌ها برسانیم

ظفرقندی گفت: حدود ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی از دوران دفاع مقدس باقی ماندند که باید روی این افراد پژوهش صورت گیرد تا صدای آنها به سایر مردم جهان برسد.
کد خبر: ۷۳۱۳۲۲
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۶ - 07March 2025

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سی و هفتمین محفل انس تیم‌های اضطراری بهداری دفاع مقدس و جهادگران سلامت که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: در ایام دفاع مقدس افرادی کشورمان، دین و شرف کشور را بلند و بزرگ کردند به همین دلیل نام و چهره‌شان برای همیشه در تاریخ می‌ماند، زیرا در طول تاریخ در ۲۰۰ سال گذشته تنها جنگی که اتفاق افتاد و حتی یک وجب از خاک کشورمان جدا نشد، جنگ هشت ساله دفاع مقدس بود.

وزیر بهداشت: باید صدای مجروحان شیمیایی را به مردم سایر کشور‌ها برسانیم

وی با تأکید بر تلاش‌های آمریکا و انگلیس در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، افزود: دشمن برنامه‌ریزی‌های زیادی برای پیروزی در این جنگ انجام داده بود و حتی همه چیز را هم محاسبه کرده بود، اما آنچه محاسبه و برنامه ریزی شده بود مانند رابطه امام با ملت و ملت با امامِ ملت، اشتباه و بی نتیجه شد.

ظفرقندی ادامه داد: به عبارت دیگر آنها یک چیز‌هایی مانند ارتباط دو سویه امام و مردم را محاسبه نکرده بودند و فقط آنچه در محاسبات آنها لحاظ شده بود تعداد توپ و تانک بود در صورتی که همان گونه که عنوان شد عشق دو سویه مردم به رهبری هیچگاه در محاسبات آنها لحاظ نشد.

وی تصریح کرد: صحنه‌ای از شهید خرازی در دوران دفاع مقدس به یاد دارم که دستش قطع شده بود و به دلیل خونریزی نزدیک بود شهید شود، اما به لطف خداوند نجات یافت و اولین چیزی که پرسید این بود که بچه‌های لشکر من کجا هستند؛ دستاورد‌های این چنینی باید به جامعه برای نسل حاضر و آینده منتقل شود و نباید این را به موضوعی عادی تبدیل کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه درباره عوارض سخت جانبازان شیمیایی هم بیان داشت: حدود ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی از دوران دفاع مقدس باقی ماندند که باید روی این افراد پژوهش صورت گیرد تا صدای آنها به سایر مردم جهان برسد و این انتقال را می‌توانیم با بیان علمی آسیب‌ها و از خودگذشتگی‌های این رزمندگان انجام دهیم.

وی درخصوص انتقال فرهنگ ایثار و شهادت هم عنوان کرد: گاهی قلم و نوشتار نمی‌تواند احساسات و عمق ماجرا را منتقل کند به همین دلیل باید با تصاویر و کمک گرفتن از شخص و خاطرات رزمندگان، فرهنگ دفاع مقدس را با احساس بیشتری به نسل حاضر منتقل کنیم.

ظفرقندی سپس به حضور جامعه پزشکی دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: همان گون که در دوران دفاع مقدس حضور جامعه پزشکی بسیاری از دغدغه و نگرانی‌ها را در خصوص درمان مجروحان را رفع کرده بود، در دوران کرونا نیز هم، چون دوران دفاع مقدس تلاش‌های زیادی را برای درمان بیماران انجام دادند، چون این خصلت آنها این گونه است که هرکجا نیاز به حضور این قشر از جامعه باشد مانند درمان مجروحان ناشی از انفجار پیجر‌ها در لبنان برای کمک وارد صحنه می‌شوند پس به همین دلیل نباید بگذاریم ایثارگری‌هایی که انجام دادند در تاریخ فراموش شود.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار