آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مردم در جامعه شهادت‌طلب، ارزش است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: در جامعه‌ای که شهید اثرگذار باشد، ارزش‌ها متحول می‌شود، در این جامعه خدمت به مردم ارزش است، هستی را در راه دین دادن، ارزش است.
کد خبر: ۷۳۱۳۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱ - 07March 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دومین سالگرد شهدای رمضان که در تالار قدس حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، با بیان این‌که پروردگار در دو آیه در مورد شهید ویژگی‌هایی بیان می‌کند، اظهار داشت: خداوند در آیه ۱۶۹ سوره آل عمران می‌فرماید «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ» و در آیه ۱۵۴ سوره بقره می‌فرماید «وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَكِنْ لَا تَشْعُرُونَ».

آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مردم برای جامعه در خط شهید ارزش است

وی با تأکید بر اینکه خداوند در آیه اول برای ما نسبت به شهید و شهادت اندیشه‌سازی و تولید فکر می کند، ادامه داد: تفکر و اندیشه‌های ما، هم از نظر نتیجه و هم از نظر ماهیت اقسام مختلف دارد؛ گاهی اندیشه‌ای برای انسان به وجود می‌آید که جنبه حسابگری انسان را در زندگی تنظیم می‌کند که در بین اندیشه‌ها و افکار ما، اندیشه‌ای که محاسبات زندگی را انجام می‌دهد عملی‌تر از سایر اندیشه‌ها و افکار ما است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این‌که خداوند با عبارت «وَلَا تَحْسَبَنَّ»، اندیشه حسابگر انسان را خطاب قرار می‌دهد تا شهید را «مُرده» حساب نکند، تصریح کرد: اگر بنا شد شهید را حاضر و ناظر در زندگانی خود بدانیم و همان راه و روش شهید را در زندگی پیاده کنیم، و در مقیاس بزرگ‌تر، جامعه نیز شهید را اثرگذار بر خود و جامعه بداند، زندگی اجتماعی خود را بر اساس خط حرکتی شهید تنظیم می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اگر بنا شد انسان در راه خدا عزیزترین دارایی خود یعنی جانش را بدهد، آن جامعه در خط شهادت قرار می‌گیرد و دیگر در این جامعه ثروت، قدرت و رفاه‌طلبی ارزش نیست؛ در جامعه‌ای که شهید اثرگذار باشد، ارزش‌ها متحول می‌شود، در این جامعه خدمت به مردم ارزش است، هستی را در راه دین دادن، ارزش است و در جبهه مقابله با کفر ایستادن، با استکبار و کفر جنگیدن و تا منتها درجه مقاومت ایستادن و صبر کردن به ارزش تبدیل می‌شود.

آیت‌الله علم‌الهدی به آیه ۱۵۴ سوره بقره اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه می‌فرماید «به افرادی که در راه خدا کشته شده‌اند نگویید مرده»، یعنی تنها به این که بگوییم شهید فلانی و نگوییم مرحوم فلانی، کفایت نکنید؛ خدا می.خواهد بگوید در شعارها و مظاهر زندگی شما، شهید باید زندگی کند و زنده باشد، شهید باید در تمام شئون زندگانی اجتماعی شما، حاضر و مجسم باشد.

وی به بیان دو ویژگی این دو آیه پرداخت و ابراز کرد: خداوند در انتهای آیه ۱۶۳ سوره آل عمران می فرماید «شهدا زنده‌هایی هستند که نزد پروردگار مرزوق هستند» و در انتهای آیه ۱۵۴ سوره بقره می.گوید «آنان دارای حیات هستند ولی شما نمی دانید»، چرا خدا اینطور خطاب می‌کند؟

زنده بودن شهید اندیشه‌ای حقیقی است

امام جمعه مشهد با بیان این‌که افکار و اندیشه‌های انسان دارای دو ریشه است، خاطرنشان کرد: یکی نوع اندیشه است که از یک مبدأ اتخاذ شده و در مقابل سلسله افکار و اندیشه‌هایی است که مبدأ ندارد و تخیلات برای شما تولید اندیشه کرده، خدا می‌گوید این که ما می‌گوییم برای شهید حساب زنده باز کنید و روی اثرگذاری او در زندگی اجتماعی خود حساب کنید، یک اندیشه تخیلی نیست بلکه یک مبدأ اندیشه ای دارد.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: خدا که می‌فرماید شهید زنده است، اینطور نیست که تنها زنده‌ای غرق در نعمت‌های خدا باشد، شهید در زندگی امروز شما حضور دارد، شاهد بر این زندگی است و مراقب جریان‌های خط شهادت خود هست.

اهتمام شهدای رمضان در خدمت به مردم

وی در تبیین حضور شهید در جریان زندگی اجتماعی ما، خاطرنشان کرد: شهادت تنها یک عملیات فدایی شدن در راه خدا نیست، فدایی شدن در راه خدا پایان یک مسیر است و اصل شهادت، شهادت در یک مسیر و خط است؛ شهید عمر خود در زندگی را پای هدف و خطی گذاشته، پرچمی در دست داشته که آن را زمین نمی‌گذارد و ناظر ادامه آن خط در جامعه است.

 با تأکید بر اهمیت حرکت مسؤولان و جامعه در خط شهادتِ شهید، ابراز داشت: شهید اصلانی پیش از شهادتش به‌عنوان عنصری که در بسیاری حرکت‌های خدماتی، عمرانی و فرهنگی حاشیه شهر موقعیتی اثرگذار داشت، شناخته می‌شد، پیش نمی‌آمد که موردی به ایشان ارجاع داده شود و ایشان از انجام آن استقبال نکند و علاوه بر ایشان، شهید دارایی با این که جوانی کم سن و سال بود ولی در عرصه روحانیت و خدمت همت بالایی داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که همه بستر زندگی شهید اصلانی شهادت بود، افزود: تفسیر شهید، فدایی شدن در راه خدا است و می‌بینیم همه زندگی و حرکات شهید اصلانی، سرمایه‌گذاری جان، مال و آبرو در راه خدا بود، این معنای زندگی در خط شهادت است.

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر این‌که این حادثه ناگوار نشانگر در کمین بودن دشمن است، تصریح کرد: فکر نکنیم حتمأ باید جنگی شروع شود و لشکرکشی شود تا دشمن خود را در تجهیزات نظامی نشان دهد، دشمن هرطور بتواند ضربه می‌زند و در خط اسلام‌زدایی، دشمنی با خدا و پیغمبر و دشمنی با دین ظاهر می‌شود.

وی با بیان اینکه این دشمن تنها دشمن آب، خاک و نژاد نیست بلکه دشمن خدا و دشمن اهل‌بیت پیغمبر (ص) است، متذکر شد: آن روز که این عنصر ناپاک در صحن مطهر امام هشتم (ع) دست به این جنایت می‌زند، دلیل هدف گرفتن این سه روحانی برای یک اقدام جنایتکارانه چه بود؟ آیا با آنان سابقه عداوت و دشمنی داشته است؟ نه، سه عنصری را هدف گرفته که آنان را وابسته به اهل‌بیت پیغمبر (ص) می‌داند و در واقع دشمنی با اهل‌بیت پیغمبر (ص) را در این اقدام اجرا کرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: از روز آغاز رسالت پیامبر (ص) تا امامت، هیچکدام از ائمه (ع) دشمن شخصی نداشتند، بلکه تمامی دشمنی با خدا و دین خدا بود، چراکه ائمه (ع) از دین خدا پاسداری می‌کردند و با آنان دشمن بودند، امروز هم در عرصه زندگانی دنیای کفر امروز در شرق و غرب از نظام ما، رهبری ما، مسئولان و روحانیت ما گرفته تا هرکسی که نشانی از اهل بیت پیغمبر(ص) و نمادی از رسول الله (ص) داشته باشد، دنیای کفر با او دشمن است و برای این دشمنی کمین می‌کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار