در صدوهشتادوهفتمین روز جنگ تحمیلی چه گذشت؟

اوج گرفتن فرار سربازان عراقی از جبهه نبرد

در هفته‌هاى اخیر، طبق گزارش‌هایى که به ما می‌رسد، تعداد نیروهاى عراقى که از جبهه‌ها گریخته‌اند بسیار بالاست. اگر این آمار درست باشد می‌توان مطمئن بود که پیروزى حق بر باطل چندان طولى نخواهد کشید.
کد خبر: ۷۳۲۰۴۹
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۴ - 27March 2025

گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس: جمعه ۷ فروردین ۱۳۶۰؛ در پایان عملیات سه روزه، بلندترین ارتفاعات مشرف به نودشه و مناطق هم‌جوار در کرمانشاه از تصرف گروه‌هاى ضدانقلاب خارج شد. در این عملیات که با هماهنگى نیروهاى ارتش، سپاه پاسداران، بسیج، ژاندارمرى و حمایت هوانیروز اجرا شد، تلفات سنگینى به نیرو‌های ضدانقلاب وارد آمد. ۶ نفر هم شهید و ۱۳ نفر مجروح شدند.

جمعه ۷ فروردین ۱۳۶۰؛ صدوهشتادوهفتمین روز جنگ تحمیلی

در جبهه گیلان‌غرب بر اثر حملات توپخانه‌اى ارتش، یک نفربر زرهى، یک سنگر گروهى و یک چادر مهمات دشمن منهدم شد. بر اثر مبادله آتش در منطقه میمک، یکى از افراد گردان چهارم نیروى مخصوص ارتش (کلاه‌سبزها) شهید شد. آبادان زیر آتش سنگین دشمن قرار گرفت و خساراتی به تأسیسات نفتی و مناطق مسکونی وارد شد. همچنین دو نفر شهید و ۱۲ نفر زخمی شدند.

عناصر ضد انقلاب به بیمارستان امدادگران آبادان نارنجک پرتاب کردند که دو نفر از کارکنان بیمارستان مجروح شدند. مواضع دشمن در بخش اشغالی خرمشهر زیر آتش سلاح‌های سنگین قرار گرفت و یک ساختمان منهدم و تعدادی از نیرو‌های عراقی کشته و زخمی شدند. در جبهه آبادان نیز یک انبار مهمات و یک تانکر بنزین منهدم و هفده عراقی کشته و زخمی شدند. تعدادی از مخازن نفتی منطقه فاو نیز با شلیک توپخانه آتش گرفتند.

دو گروه گشتی رزمی از نیرو‌های تیپ ۱ لشکر ۲۱ ارتش به مواضع دشمن در منطقه کرخه نزدیک شدند و ضمن وارد آوردن تلفات، آنها را مجبور به عقب‌نشینی کردند. در این درگیری دو نفر از نیرو‌های خودی زخمی شدند. آتش دشمن در منطقه شورشیرین (از توابع ایلام) تلفاتی در پی نداشت. براثر آتش نیرو‌های خودی، یک قبضه خمپاره‌انداز ۱۲۰ میلیمتری و تعدادی از سنگر‌های دشمن منهدم شد.

با آتش توپخانه دشمن در منطقه میمک (مناطق مرزی غرب استان ایلام) یک نفر به شهادت رسید. ۲۰ نفر از نیرو‌های عراقی در منطقه بان‌میران (گیلان‌غرب) قصد پیشروی داشتند که با مقاومت نیرو‌های خودی روبه‌رو شدند و در این درگیری تعدادی از آنها کشته و دو نفر اسیر شدند. سرهنگ ابراهیم علی‌اصغرلو از نیرو‌های تیپ ۲۳ نوهد و صمد وفایی از اعضای بسیج که در ارتفاعات آربابا (بانه) به اسارت نیرو‌های ضدانقلاب درآمده و مدت‌ها گروگان بودند، در حین فرار به شهادت رسیدند.

یک فروند بالگرد کبری، حین آموزش در اصفهان سقوط کرد. خلبان این بالگرد شهید و کمک‌خلبان مجروح شد. با آتش یگان‌ها، تلفات و خساراتی به پاسگاه‌های مرزی دشمن در منطقه خرمال و زلم (مقابل مریوان) وارد شد. بر اثر برخورد یک خودروی حامل نیرو‌های گشتی با مین در پاسگاه بنفشه (سقز)، خسارات جزئی به خودرو وارد شد، اما نفرات آسیبی ندیدند.

در جلسه‌اى با حضور بعضى از فرماندهان ارتش و سپاه پاسداران و مسئولان استان خوزستان، موضوع ایجاد آب‌گرفتگى در مقابل نیروهاى ارتش عراق و مسائل مربوط به آن مطرح شد. گفتنی است نیروهاى ایران با بهره گیرى از تاکتیک جنگ آب، در آغاز پیشروى ارتش عراق در جبهه جنوب، توانستند با استفاده از موانع طبیعی نظیر دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، کانال‌های آب و باتلاق‌ها موانع گسترده‌ای ایجاد کنند و از سرعت پیشروى نیروهاى زرهى ارتش عراق بکاهند و براى آمادگى بیشتر نیرو‌ها فرصت لازم را فراهم کنند.

تعدادی از اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق در مراسم هفتم صنم قریشى، از اعضاى این سازمان که در ۲۸ اسفند ۱۳۵۹ کشته شده بود، در بهشت زهرای بندرعباس تجمع کردند و عده‌اى از نیروهاى انقلابی با آنها درگیر شدند. مأموران شهربانى با پرتاب گاز اشک‌آور و دستگیرى تعدادى از آنها، این افراد را متفرق کردند.

ابوالحسن بنی‌صدر، رئیس‌جمهور، که براى بازدید از پایگاه هوایى شهید نوژه همدان عازم این منطقه شده بود، پس از بازدید از پایگاه درباره اختلافات سیاسى اخیر در داخل کشور با نشریه میدل‌ایست انگلیس مصاحبه کرد و گفت: اگر در روابط با امام خمینى سانسورى نبود، مشکلى وجود نداشت، ولى بدبختانه روزنامه‌ها، رادیو و تلویزیون واقعیت را نمى‌گویند و اطلاعات غلط به طور فراوانى شایع است. رئیس‌جمهور همچنین اضافه کرد که امام به او اعتماد دارد.

آیت‌الله سید على خامنه‌اى، امام جمعه تهران، در خطبه‌هاى نماز جمعه گفت: «در هفته‌هاى اخیر، طبق گزارش‌هایى که به ما می‌رسد، تعداد نیروهاى عراقى که از جبهه‌ها گریخته‌اند بسیار بالاست. اگر این آمار درست باشد می‌توان مطمئن بود که پیروزى حق بر باطل چندان طولى نخواهد کشید. البته مزدوران مرتجع منطقه و حکام خائن و وابسته به آمریکا، عراق را از لحاظ وسایل مادى تجهیز می‌کنند، براى او سلاح و توپ و تانک می‌فرستند، اما نیروى انسانى را چه خواهند کرد؟».

صدام حسین که در موصل و در یک اجتماع مردمى سخنرانى مى‌کرد، ضمن اینکه ایرانى‌ها را نژادپرست و ضدعرب خواند، تهدید کرد که در صورت تأمین نشدن حقوق قومى و ملى عراق، این حق را در جبهه‌هاى جنگ خواهد گرفت.  در درگیری بین نیرو‌های جنبش امل (طرفدار ایران) و طرفداران حزب بعث عراق که در بعلبک لبنان روی داد، «حسین یاغی» مسئول جنبش امل، به شهادت رسید. در مقابل، نیرو‌های جنبش امل موفق شدند ۱۲ تن از نیرو‌های وابسته به رژیم بعثی عراق را دستگیر کنند.

روزنامه «اسرائیلی» معاریو نوشت: در طول هفته گذشته، تجهیزات نظامی از قاهره به بغداد ارسال شد و هواپیما‌های عراقی در قسمت نظامی فرودگاه بین‌المللی قاهره این مهمات را بارگیری کردند.  منابع دولتی بلژیک اعلام کردند این کشور و عراق قرارداد قابل تمدید یک‌ساله‌ای در مورد همکاری‌های فناوری و اقتصادی با یکدیگر امضا کردند.

گزارش از حامد افروغ

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار