تاکید استاندار گیلان بر نقش‌آفرینی رسانه‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی

«حق‌شناس» با تاکید بر قدرت تصمیم‌سازی رسانه‌ها و مطرح شدن اولویت‌های استان توسط آنان گفت: مسائل زیست محیطی گیلان اخیراً در سطح ملی به‌عنوان مسئله مهم مطرح شده است در صورتی‌که اگر ۱۰ سال پیش از سوی رسانه‌ها بیشتر مطرح می‌شد شاید شاهد این حجم از مشکلات نبودیم.
کد خبر: ۷۳۲۱۰۶
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱ - 10March 2025
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، «هادی حق‌شناس» استاندار گیلان امروز در همایش نقش رسانه‌ها در کاهش آسیب اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی با اشاره به تبعات منفی تصمیم‌گیری‌های غلط مدیران اظهار داشت: اطلاعات اشتباه برخی مدیران باعث تصمیم گیری غلط می‌شود و با تصمیم اشتباه نیز آسیب‌های غیرقابل جبران به جامعه وارد می‌شود.
تاکید استاندار گیلان بر نقش‌آفرینی رسانه‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی
 
وی با اشاره به نقش پررنگ رسانه‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع مشکلات کمبود شغل، مسکن و حاشیه‌نشینی و سایر آسیب‌ها باید قبل از اینکه به مرحله بحران برسد تدابیری اتخاذ شود و اقدامات اساسی صورت گیرد.
 
به گفته نماینده عالی دولت در استان گیلان، مسائل زیست محیطی گیلان اخیراً در سطح ملی به‌عنوان مسئله مهم و پررنگ مطرح شده است در صورتی‌که این مسائل اگر ۱۰ سال پیش از سوی رسانه‌ها بیشتر مطرح می‌شد شاید شاهد این حجم از مشکلات زیست‌محیطی نبودیم.
 
حق‌شناس ادامه داد: بیش از ۲۰ سال است که مسئله کریدور شمال جنوب مطرح می‌شود و دولت‌های مختلف هم آمدند و رفتند، اما هنوز نتوانستیم از این ظرفیت در گیلان که یکی از بهترین کریدور‌ها را دارد استفاده کنیم.
 
وی با تاکید بر قدرت تصمیم‌سازی رسانه‌ها و مطرح شدن اولویت‌های استان توسط آنان گفت: در هر مقطع زمانی، اگر هرکسی مسئولیت‌ها و نقش خود را به نحو مطلوب و درست ایفا نکند، تاریخ بی‌رحمانه درباره او قضاوت خواهد کرد.
 
استاندار گیلان در پایان از فعالان رسانه‌ها خواست که تمام همت خویش را برای امیدآفرینی در جامعه و بیان درست حقایق به‌کار گیرند و افزود: برخی آسیب‌های اجتماعی امروز کاملاً آشکار است و لذا باید راهکاری برای آنها اندیشید؛ چرا در استانی مانند گیلان که همه برای آرامش خود به این استان سفر می‌کنند باید شاهد نرخ خودکشی باشیم؟ این موضوعات باید آسیب‌شناسی شود.
 
*لزوم جلوگیری از قبح‌زدایی آسیب‌های اجتماعی در رسانه‌ها
 
محمد حسن‌پور سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان نیز در این همایش از نقش موضوعات اجتماعی و فرهنگی در ارتقاء کیفیت زندگی انسان‌ها گفت و اظهار داشت: مسئولیت و دغدغه اجتماعی نقش به‌سزایی در بهبود کیفیت زندگی ما دارد.
 
وی با بیان اینکه ایده‌آل‌ترین جوامع هم نمی‌توانند ادعا کنند که هیچ آسیب اجتماعی ندارند افزود: با کار‌های علمی و آسیب‌شناسی می‌توان آمار آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد و در استان گیلان نیز بایستی شناسایی و احصاء این آسیب‌ها صورت گیرد و از تمام پتانسیل‌های موجود استانی برای رفع و کاهش آسیب‌ها استفاده کرد.
 
سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان رسانه را یکی از‌مهم‌ترین ابزار‌ها برای مقابله با آسیب‌ها عنوان کرد و گفت: نحوه مدیریت انتشار اخبار آسیب‌های اجتماعی نیز بسیار بااهمیت است، زیرا آسیب‌ها باید تقبیح و از انتشار مجدد آنها جلوگیری شود، اما برخی اخبار به گونه‌ای منتشر می‌شود که به‌نوعی قبح‌زدایی صورت می‌گیرد.
 
*امیدآفرینی توجیه وضع موجود نیست
 
رضا جعفری مدیرکل بهزیستی استان گیلان نیز در این همایش با بیان اینکه در سنوات گذشته در حوزه مدیریت و کاهش آسیب‌های اجتماعی موفق نبوده‌ایم اظهار داشت: پرورش و تربیت نسل خلاق از مولفه‌های مهم توسعه پایدار است و نقش رسانه امروز در تحقق این هدف بی‌بدیل است.
 
وی با تاکید بر اهمیت نوع نگاه ما به مشکلات اجتماعی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها در هدایت افکار، گفتمان‌سازی و امیدآفرینی، رسالت مهمی بر عهده دارند به عقیده بنده امیدآفرینی ریشه در رنج دارد و تلاش در این حوزه، توجیه وضع موجود نیست بلکه تلاش برای اصلاح امور است؛ از سوی دیگر بر طبل ناامیدی کوبیدن در همه جای دنیا باعث افزایش آمار اسیب‌های اجتماعی می‌شود و لذا یک کنشگر رسانه‌ای باید علم و اشرافیت کامل نسبت به اقلیم و زیست بوم خود داشته باشد و در عین حال پژوهشگر باشد.
 
* فعالان رسانه درباره نوع و کیفیت اطلاع‌رسانی آگاهی بیشتری پیدا کنند
 
مجید محمدپور روزنامه‌نگار و پژوهشگر عرصه رسانه نیز در این همایش با بیان اینکه عصر امروز عصر حکمرسانی رسانه‌ها است و در عصر فعلی، جنگ فیزیکی و میدانی خیلی موضوعیت ندارد اظهار داشت: جنگ رسانه یک جنگ نرم است و کسانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند حتما باید دارای آگاهی و دانش و عملکرد حرفه‌ای باشند.
 
وی با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید نوع آسیب‌ها و راهکار‌های کاهش آن را بشناسند و برای آگاهی دادن به افکار عمومی در آن زمینه‌ها تولید محتوا کنند گفت: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید رسانه‌ها ارتباطات خود را با سازمان‌ها و نهاد‌های متولی در این حوزه تقویت کنند، زیرا اطلاعات لازم در دست مدیران است و افکار عمومی باید این اطلاعات را دریافت کند و حلقه واسط برای انتقال این اطلاعات هم رسانه‌ها هستند.
 
این روزنامه‌نگار و پژوهشگر عرصه رسانه با تاکید بر لزوم ارتباط داشتن و توجه ویژه مدیران و مسئولان استانی و ملی به رسانه‌ها عنوان کرد: در همین‌راستا؛ از وظایف مهم رسانه‌ها نیز تلاش برای جهاد تبیین، تحقق اهداف نظام و تبیین دستاورد‌ها است.
 
محمدپور با بیان اینکه توجه به منافع ملی و باید‌ها و نباید‌های جامعه در رسانه مورد تاکید است افزود: نظارت بر نحوه اطلاع‌رسانی و عملکرد رسانه هم باید باشد؛ رسانه‌ها نباید رها شوند تا منجر به افزایش آسیب‌ها نشود.
 
به گفته وی فعالان رسانه باید نسبت به آنچه که منتشر می‌کنند اندیشمند و آگاه باشند و رسالت خود را بشناسند و در مسیر سعادت و تعالی جامعه گام بردارند و هر اتفاق و آسیبی را بدون مطالعه و آگاهی منتشر نکنند و در انتشار اخبار به منافع ملی بیندیشند و مستندات لازم را داشته باشند.
 
این روزنامه‌نگار و پژوهشگر عرصه رسانه با تاکید بر اهمیت موضوع آموزش در حوزه رسانه خاطرنشان کرد: فعالان رسانه باید درباره نوع و کیفیت اطلاع‌رسانی و روشنگری و راه‌های امیدآفرینی آگاهی بیشتری پیدا کنند از این‌رو جدی گرفتن آموزش در حوزه رسانه به‌نوعی سرمایه‌گذاری است که با برکات موثری همراه خواهد بود؛ مدیران ما نیز باید مشاور رسانه‌ای آگاه داشته باشند و در صحبت‌هایشان دقت بیشتری داشته باشند.
 
این همایش در پنل‌های مختلف با عناوین نقش رسانه‌ها در کاهش آسیب اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی، حقوق رسانه و تأثیر تعامل رسانه و دستگاه حقوقی و مدیریت رسانه در آسیب‌ها برگزار شد و تعدادی از فعالان رسانه نیز به بیان نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار