به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «کاظم غریبآبادی» معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مراسم آغاز به کار نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای زنان ایران در محل نمایشگاه دائمی تهران که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از سفرا و دیپلماتهای مقیم در تهران برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای زنان در جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی، اظهار داشت: بعد از فجایع و جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی در غزه، مدعیان حقوق بشر که حامیان اصلی این رژیم بودند، دیگر نمیتوانند دم از حقوق بشر بزنند و دیگران را به نقض حقوق بشر متهم کنند.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزیر امور خارجه گفت: مدعیان حقوق بشر که علیه ایران قطعنامه وضع میکنند و از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد میکنند، خود بزرگترین ناقضان حقوق مردم ایران هستند که با وضع تحریمهای ظالمانه، حق حیات و رفاه میلیونها ایرانی را به خطر انداختند.
غریب آبادی افزود: این مدعیان حقوق بشر اگر راست میگویند که مدافع حقوق بشر مردم ایران هستند، تحریمهای یکجانبه علیه مردم ایران را لغو کنند.
متن کامل سخنان معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه به شرح زیر میباشد:
از سرکار خانم دکتر «بهروز آذر» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و همکارانشان تشکر میکنم که هم این نمایشگاه که شمهای از دستاوردهای حوزه زنان را به تصویر میکشد برپا کردند و هم گزارش خوبی که از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان ارائه کردند.
عزم جدی ایران برای حمایت و ارتقاء حقوق بشر
جمهوری اسلامی ایران برای حمایت و ارتقاء حقوق بشر عزم جدی دارد. ما در سال ۱۹۷۹ انقلاب کردیم که از شر یک رژیم دیکتاتوری خلاص شویم. قبل از انقلاب اسلامی نه انتخابات آزاد در ایران وجود داشت و نه رسانههای آزاد و آزادی بیان، نه مشارکت اجتماعی مردم بویژه مشارکت زنان در اداره امور کشور و سایر مسائل. بعد از انقلاب اسلامی نهادهای مردم سالاری آن هم براساس قانون اساسی در کشور مستقر شدند که نماد بارز آن انتخابات است. ما به طور میانگین هر سال یک انتخابات برگزار میکنیم.
اعتقاد ما به حقوقبشر بر پایه مبانی دینی و اسلامی و قوانین کشور است. اعتقاد ما بر این است که حقوقبشر ریشه در ادیان الهی و وحیانی دارد. دین مبین اسلام تاکید بر کرامت انسانی دارد. ما همواره تلاش کردهایم در حوزه حقوق بشر از آنچه که شایسته مردم ماست، دریغ نکنیم. اگر خوب مطالعه کنید، متوجه میشوید که روابط کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند قبل از انقلاب با رژیم دیکتاتوری چگونه بود و صحبتی از حقوق بشر و انتقاد و قطعنامه وجود نداشت. اما بعد از انقلاب با اینکه حمایت و ارتقاء حقوق بشر جز برنامههای اساسی و اصولی انقلاب اسلامی قرار گرفت، همین کشورهای مدعی ساز مخالفت با جمهوری اسلامی ایران زدند و ما را در یک طرح سیاسی متهم به نقض حقوق بشر کردند!
حقوقبشر پدیده سیاسی است
اصولا بعد از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، دیگر نیازی به صحبت نداریم که بخواهیم یکدیگر را قانع کنیم که حقوقبشر پدیده سیاسی است. بیش از ۵۰ هزار انسان بیگناه، عمدتا زن و کودک، سلاخی شدند و نهادهای حقوق بشری هیچ اقدامی نکردند. کشورهای مدعی حقوقبشر هم هیچ اقدامی نکردند، بلکه حتی از رژیم صهیونیستی حمایت کردند، حمایت سیاسی، مالی و نظامی. ببینید بیشترین تسلیحات را کی به رژیم صهیونیستی داده! برخی غربیها و آمریکا که مدعی حقوق بشر هستند.
کسانی که مدعی هستند بهترین سبک زندگی را دارند و ما باید از آنها یاد بگیریم و سبک زندگی خودمان را تغییر بدهیم و تبدیل به سبک زندگی غربی کنیم، آیا اینها اصولا اعتقاد به حقوق بشر دارند؟ اگر حقوق بشر برای آنها مهم بود، ما نباید شاهد این فجایع در غزه میبودیم.
همین کسانی که مدعی حقوق بشر هستند، بزرگترین ناقضان حقوق بشر مردم ایران هستند. تحریمهای یکجانبه را علیه مردم ایران همان کشورهایی که در شورای حقوق بشر و مجمع عمومی علیه ما قطعنامه میدهند، وضع کرده و اعمال میکنند. اگر دلشان برای حقوق بشر مردم ایران سوخته، چرا تحریمهای یکجانبه وضع میکنند و جان میلیونها انسان بیگناه را به خطر میاندازند؟!
ما کشوری هستیم که قربانی تروریسم هستیم
ما کشوری هستیم که قربانی تروریسم هستیم. بیش از ۲۳ هزار زن و مرد و کودک ایرانی توسط تروریستها به شهادت رسیدهاند. این تروریستها کجا هستند؟ در کشورهای غربی، بهشت امن کشورهایی که مدعی حقوقبشر هستند و این کشورها میخواهند به ما یاد بدهند حقوقبشر یعنی چه؟! به ما میگویند ما حقوقبشر مردم خود را نقض میکنیم! اینها از چه حقوقبشری صحبت میکنند. متاسفانه یکی از بزرگترین آفات حقوقبشر، سیاسی شدن آن است، رفتارهای سیاسی و رویکردهای دوگانه و تبعیض آمیز به حقوقبشر.
من نمیخواهم از کشوری نام ببرم، ولی خود شما حتما چندین نمونه سراغ دارید که چگونه کشورهای مدعی حقوقبشر در ارتباط با کشورها از حقوق بشر استفاده ابزاری میکنند. شما کافی است رابطه سیاسی خوب با کشورهای مدعی حقوق بشر داشته باشید، هر چه آنها میگویند گوش کنید و مصون از هرگونه انتقاد بمانید، مصون از گزارشگر ویژه و مصون از قطعنامه حقوق بشر باشید.
اما چرا جمهوری اسلامی ایران با این پدیده روبهرو است؟ چون میخواهد کشوری مستقل بماند. ما کشور مستقلی هستیم و تحت فشار به هیچ خواستهای تن نمیدهیم و این جزئی از تاریخ ایران است. ایران کشوری است با هفت هزار سال سابقه تمدنی و معتقد به اصول و ارزشهای دینی. مگر میشود با این کشور با زبان زور و تهدید و تحریم صحبت کرد و انتظار داشته باشید مردم آن کشور تسلیم بشوند؟ هرگز!
غریبآبادی: ما ملتی نیستیم که با تهدید و تحریم بتوانند خواستهای را بر ما تحمیل کنند
شما در ایران هستید و واقعیتها را میبینید. حضور زنان در عرصه اجتماعی را میبینید. پس اگر انکار کنید، بیانصافی است. ما باید از کی الگو بگیریم؟ الگوی ما در حقوقبشر باید کی باشد؟ کشورهای غربی! که خودشان حقوق مردم ایران را نقض میکنند. اگر درست میگویند که به فکر حقوق مردم ایران هستند، تحریمها را بردارند. این مدعیان حقوقبشر حتی در زمینه غذا و دارو نیز در عمل به معافیتها پایبند نیستند. اما ما کشور بزرگی هستیم و ظرفیتهای بالایی داریم، مردمی داریم که به آنها افتخار میکنیم. بر اساس غرور ملی و تلاش ملی و ظرفیتهای بالاست که این فشارها و تهدیدات و تحریمها اثری بر جمهوری اسلامی ایران نمیگذارد. اگر هر کشور دیگری به جای جمهوری اسلامی ایران بود و فقط ۱۰ درصد تحریمهای ایران را دریافت میکرد، تا الان فرو پاشیده بود.
شاید این سئوال برای شما دیپلماتها اینجا ایجاد شود که چطور ایران با این همه فشار تحریمی و تهدید هر روز دارد پیشرفت میکند، آیا شما شاهد پسرفت و عقب ماندگی هستید؟ بله، تحریمها که حقوق مردم را در تمام حوزهها نقض میکند بر زندگی مردم تاثیر میگذارند، اما آنها هرگز به اهداف خودشان نخواهند رسید. آنها نمیتوانند خودشان را در زمینه حقوقبشر جلودار معرفی کنند. اگر تا قبل از کشتار غزه میتوانستند، دیگر بعد از آن نمیتوانند. شما دیدید که افکار عمومی جهان به چه میزان به خیابانها آمدند، حتی در آمریکا و در کشورهای غربی برای مخالفت با دولتهای خودشان که چرا دارند از رژیم اسرائیل حمایت میکنند. افکار عمومی جهان امروز بیدار شده است، آگاه شده است. دیگر نمیتوانند با دو تا شعار، خودشان را جلودار حقوق بشر جا بزنند و کشورهای دیگر را متهم به نقض حقوق بشر کنند.
از دیپلماتهای حاضر در این نشست، یک درخواست اصولی دارم. واقعیتها را به پایتختهای خودتان منعکس کنید. ما دیپلماتها هر کدام نگرش و ماموریتها و دستورالعملهای خاص خودمان را برای پیگیری داریم، ولی حتما واقعیتها را منعکس کنید.
خاطرنشان میگردد که در این مراسم، بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طی سخنانی مهمترین دستاوردهای زنان در جمهوری اسلامی ایران را بیان و گزارشی از جایگاه و نقش زنان در عرصههای مختلف زندگی در ایران را ارائه کرد. پس از آن نیز سفرا و دیپلماتهای خارجی به همراه معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از غرفههای مختلف برگزار شده در این نمایشگاه بازدید کردند.
انتهای پیام/ ۱۳۴