خطر شیوع مجدد قحطی در غزه

سازمان‌ها و گروه‌ها مختلف فلسطینی در بیانیه‌هایی جداگانه نسبت به شیوع مجدد قحطی در نوار غزه در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌های این باریکه هشدار دادند.
کد خبر: ۷۳۲۸۵۷
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۰ - 14March 2025

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: در حالی که مردم غزه برای چندین روز متوالی در محاصره نظامیان رژیم صهیونیستی قرار دارند، اخبار و گزارش‌های دریافتی حاکی از رو به اتمام بودن مواد غذایی، دارو و سوخت در این باریکه است. موضوع که مجددا خطر شیوع قحطی و وقوع گرسنگی‌های جمعی را در نوار غزه به شدت افزایش داده است.

خطر شیوع مجدد قحطی در غزه

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس نیز در این راستا روز گذشته در بیانیه‌ای درباره شیوع مجدد قحطی در نوار غزه در صورت عدم بازگشایی گذرگاه‌ها هشدار داد و اعلام کرد، ساکنان غزه برای دومین هفته در محاصره هستند و اشغالگران از ورود غذا، دارو و سوخت به این باریکه جلوگیری می‌کنند.

از طرف دیگر، «عبداللطیف القانوع»، سخنگوی جنبش حماس هشدار داده است که در روز‌های آینده بسیاری از مواد اساسی و کالا‌های غذایی در غزه کم خواهد شد و این امر باعث افزایش رنج ساکنان و تشدید بحران انسانی خواهد شد. موضوعی که حاکی از این امر مهم است که در چندین روزی که از محاصره غزه گذشته شاهد هستیم که از ورود مواد غذایی و دارو به این باریکه جلوگیری شده است.

حال اینکه پس از محاصره مجدد نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی شاهد هستیم که نظامیان صهیونیست مانع از ورود کامیون‌های حاوی مواد غذایی، دارو و سوخت به این باریکه شده و سیاست مجازات دسته جمعی را علیه مردم فلسطینی از سر گرفتند. موضوعی که موجب شده تا در روز‌های اخیر با کاهش و کمبود شدید مواد غذایی و دارو در غزه رو‌به‌رو باشیم.

«ثمین الخیطان» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز تاکید کرده است که ممانعت «اسرائیل» از ورود همه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه با مسئولیت‌های آن بر اساس قوانین بین‌المللی مغایر است و جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد گرسنگی دوباره در غزه شیوع پیدا کند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است که «اسرائیل» به عنوان یک قدرت اشغالگر موظف است علاوه بر تامین امنیت سیستم بهداشتی، تمامی امکانات لازم را برای اطمینان از ورود مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به مردم غزه فراهم کند. ضمن اینکه، تل‌آویو باید اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه و سایر نیاز‌های اساسی را بدهد و دسترسی آنها به نوار را تسهیل کند.

گزارش‌های دیگری هم از غزه منتشر شده که بیانگر کمبود شدید مواد غذایی در این باریکه است. شریطی که فلسطینیان ساکن نوار غزه را برای تهیه غذا و مایحتاج روزانه با مشکل و سختی فراوانی رو‌به‌رو کرده است. وضعیت به صورتی است که گرسنگی در میان مردم به خصوص کودکان و سالمندان غزه رو به افزایش است.

اما موضوع بسیار مهم در این میان تبدیل بسته شدن گذرگاه‌های نوار غزه به عاملی حیاتی و خطرناک برای زندگی مردم به خصوص بیماران فلسطینی ساکن نوار غزه است. زیرا این محاصره سبب جلوگیری از ورود لوازم و تجهیزات پزشکی به این باریکه شده و بر همین اساس هم زندگی و جان بیماران به خصوص نوزادان نارس فلسطینی به شدت به خطر افتاده است.

«سعید صلاح» مدیر بیمارستان اصدقا المریض در غزه هشدار داد که بسته شدن گذرگاه‌ها و ممانعت از ورود سوخت و ملزومات پزشکی به غزه، به تهدیدی فوری و جدی برای ادامه حیات و زندگی بیماران ساکن این باریکه تبدیل شده است. موضوعی که می‌تواند در صورت تداوم زمینه ساز شیوع و گسترش انواع بیماری‌های مسری و غیر مسری در میان مردم غزه شود.

از سوی دیگر، جلوگیری از ورود سوخت به غزه در کار و فعالیت بیمارستان‌های این باریکه اختلال و مشکل بسیار جدی را ایجاد کرده است. در این راستا، مدیر بیمارستان اصدقا المریض در غزه به رسانه‌های فلسطینی گزارش داده است که نوزادان غزه نیازمند مراقبت‌های ویژه و دمای ثابت هستند که بدون برق تأمین آن ممکن نیست.

گزارش‌های دریافتی از غزه نیز حاکی است که از حدود یک ماه گذشته تا امروز حداقل پنج نوازد فلسطینی به دلیل سرمای شدید دراین شهر جان خود را از دست دادند. همین گزارش‌ها نشان می‌دهد علی‌رغم اینکه تمامی این نوازادن به بیمارستان انتقال داده شدند ولی به دلیل اینکه در شرایط بحرانی به مراکز درمانی منتقل شدند جان خود را از دست دادند.

و در آخر، محاصره مجدد نوار غزه در شرایطی وارد دومین هفته خود شده است که جامعه بین‌الملل باید به صورت فوری به این بحران رسیدگی کند تا مواد غذایی، سوخت و همچنین لوازم و تجهیزات پزشکی درمانی وارد این باریکه شود. زیرا مردم غزه با گذشت یک سال و نیم از آغاز جنگ غزه با مسائل، مشکلات و بحران‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند که نه تنها زندگی بلکه جان آنها را با خطرات فراوانی رو‌به‌رو کرده است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها