به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت صبح امروز (دوشنبه) در دیدار نوروزی با کارکنان این بنیاد که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، ضمن تبریک سال جدید و عید سعید فطر، اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ شیرینیها و تلخیهایی به همراه داشت؛ اتفاقات و شهادتهایی که رقم خورد، از جمله شهادت آیتالله رئیسی، سردار زاهدی و سردار حاجرحیمی تا بزرگان مقاومت «سید حسن نصرالله»، «اسماعیل هنیه» و «یحیی سنوار» از اتفاقات تلخی بودند که افتاد. البته همانطوری که رهبری معظم انقلاب اسلامی فرمودند، باید از این اتفاقات عبرت و درس گرفت.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت در به ثمر رساندن ماموریتها و وظایف محوله در سال ۱۴۰۳ موفق بوده است، گفت: ما در مجموعههای بنیاد در مرکز و استانها به گواه آمار، ۹۰ درصد برنامهها را محقق کردهایم و ۱۰ درصد دیگر به دلیل عدم تامین بودجه و اعتبار به نتیجه نرسیده است که امیدواریم در سال جدید جبران شوند.
سردار کارگر درباره اضافه شدن عنوان و ماموریت «مقاومت» به وظایف این بنیاد توضیح داد: با ابلاغ فرمانده معظم کل قوا مسئله مقاومت به عنوان و برنامههای این بنیاد اضافه شده است. بر همین اساس عنوان مقاومت به موزههای دفاع مقدس سراسر کشور هم اضافه شد و مطابق تاکید معظمله برنامههایی در این خصوص تدارک دیده شده و اجرا خواهد شد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت، از رشد ۳۰ درصدی زائرین راهیان نور خبر داد و افزود: براساس گزارشهای واصله، تعداد زائرین راهیان نور در سال ۱۴۰۳ به حدود ۵ میلیون نفر رسید که یک آمار مناسب است؛ البته در افق برنامههای ۱۴۰۴ این رقم برای ۱۰ میلیون بازدید پیشبینی شده بود که کرونا موجب تاخیر در تحقق آن شد.
وی برگزاری پنجمین رویداد تجلیل از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس را در سال ۱۴۰۳ یک رویداد مهم خواند و ادامه داد: مراسم تجلیل از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس سال گذشته هم در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد که با زحمت و عنایت مسئولین در استانها، شهرستانها و سطوح نیروهای مسلح صورت گرفت و یک اتفاق مهم ملی بود.
سردار کارگر به افتتاح پنج موزه دفاع مقدس و مقاومت در استانهای گیلان، گلستان، زنجان، لرستان و قزوین پرداخت و ادامه داد: تاکنون مجموعا ۲۹ موزه دفاع مقدس و مقاومت به بهرهبرداری رسیده و ۸ موزه دیگر در دست ساخت است که این موزهها باید به عنوان پاتوق و مرکز فرهنگی جهت انتقال مفاهیم دفاع مقدس و مقاومت مورد توجه جوانان و نوجوانان قرار گیرند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت در بخش دیگر سخنان خود افزایش ۵۰ درصدی چاپ کتابهای دفاع مقدس را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۲ هزار کتاب دفاع مقدس در مجموعه بنیاد به چاپ رسید و این مسئله در راستای تحقق مطالبه فرمانده معظم کل قوا برای افزایش فعالیتها در این حوزه است و تلاش میشود ارتقاء کیفیت و بهبود محتواهای آنها نیز مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به تصویب تدریس درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاهها توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر ضرورت پیگیری جدی جهت تحقق کامل آن تاکید کرد و ادامه داد: ۴ هزار استاد، توانایی تدریس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت را دارند و یک کارگروه، عملکرد این اساتید را ارزیابی میکند. در حوزه آموزش و پرورش نیز مشکل ما انبوه اطلاعاتی است که باید دانشآموزان در کتب فرا بگیرند، اما اهتمام لازم برای تدریس درس علوم و معارف دفاع مقدس در آموزش و پرورش وجود دارد که آن هم نیازمند پیگیری تا تحقق کامل است.
سردار کارگر بهرهمندی از فناوریهای نوین را از الزامات ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: بهرهمندی از روشهای سنتی برای ترویج فرهنگ و معارف دفاع مقدس کافی نیست، زیرا با نسلهایی روبهرو هستیم که سطح سواد آنها در حوزه رسانه و فناوریهای نوین و فضای مجازی از معلمانشان بیشتر است؛ به همین خاطر باید از فناوریهای نوین در تحقق ماموریتهای بنیاد استفاده شود؛ لذا بهرهمندی از مطالب مستند، کمکآموزشی و انیمیشنها کمککننده و راهگشاست.