گروه بینالملل دفاعپرس: در شرایطی همچنان شاهد تداوم جنگ غزه و کشتار و نسلکشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی هستیم که ماشین جنگی صهیونی به موازات قتل عام مردم غزه، کشتار اصحاب رسانهها بهویژه خبرنگاران را نیز در دستور کار خود قرار داده است. بر همین اساس هم تا امروز شمار خبرنگاران شهید غزه به عدد ۲۱۱ نفر رسیده است.
اما رژیم صهیونیستی روز دوشنبه این هفته در جنایتی کم سابقه و یا بهتر بگوییم بیسابقه اقدام به بمباران چادر خبرنگاران در محوطه بیمارستان ناصر در نوار غزه کرد. حملهای که موجب به شهادت رسیدن دو خبرنگار و مجروح شدن چندین خبرنگار دیگر شد. اما آن چیزی که این حمله را به واقعهای دلخراش و جنایتکارانه تبدیل کرد انتشار تصاویر دلخراشی از خبرنگاری بود که زنده زنده در حال سوختن در آتش بود.
حال موضوع بسیار مهم و حساس در این میان، کشتار خبرنگاران فلسطینی در جنگ غزه توسط نیروهای صهیونیستی است که دیگر امروز به یکی از موضوعات نگرانکننده و دردناک در طول درگیریهای اخیر تبدیل شده است. بر اساس گزارشهای سازمانهای حقوق بشر و رسانههای مستقل، دهها خبرنگار فلسطینی در جریان حملات ارتش صهیونیستی به غزه کشته، زخمی یا بازداشت شدهاند.
البته، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه روز یکشنبه از مباهات رژیم صهیونیستی به کشتار روزنامه نگاران فلسطینی در غزه به شدت انتقاد کرده است و گفت که این رژیم به کشتار مداوم روزنامهنگاران بدون هیچ گونه بازخواست بینالمللی افتخار میکند. این نهاد حقوق بشری، ضمن ابراز تعجب از مباهات صهیونیستها به کشتار خبرنگاران، گفت که رژیم «اسرائیل»، هیچ اهمیتی برای جان خبرنگاران قائل نیست.
قبل از جنایات رژیم صهیونیستی در بیمارستان ناصر، شاهد بودیم که عناصر و نظامیان رژیم صهیونیستی در الگویی تکراری بارها و بارها اصحاب رسانه، خبرنگاران و ماشینهای آنها را هدف حملات تروریستی و پهپادی قرار داده بود. از جمله این اقدامات تروریستی و جنایتکارانه میتوان به حمله به خودروی پخش زنده «قدس الیوم» و هدف قرار دادن خودروی خبرنگاران در منطقه «علماالشعب» در جنوب لبنان اشاره کنیم.
کشتار خبرنگاران فلسطینی در جنگ غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی در حال همچنان ادامه دارد که این اقدامات جنایتکارانه «تلآویو» با انتقادهای گسترده بینالمللی مواجه شده است، چرا که خبرنگاران نقش حیاتی در اطلاعرسانی و مستندسازی رویدادها دارند و حمایت از امنیت آنها طبق قوانین بینالمللی ضروری است.
از طرف دیگر، بر اساس گزارش کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) و دیگر نهادها، دهها خبرنگار فلسطینی از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون در غزه کشته شدهاند. این درحالی است که بسیاری از آنها در حال پوشش دادن حملات و یا در محل سکونت خودشان هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند.
البته جنایات رژیم صهیونیستی فقط به خبرنگاران محدود نشده است و ارتش «اسرائیل» ساختمانهای رسانهای، از جمله دفتر شبکههای خبری مانند الجزیره و AP را نیز مورد حمله قرار داده است. البته رژیم صهیونیستی ادعا میکند که این مکانها برای اهداف نظامی استفاده میشدند، اما هیچگونه مدارک و شواهد قابل قبولی تا امروز برای این ادعا ارائه نداده است.
حال اینکه، جنایت رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران و اصحاب رسانهها واکنشهای بینالمللی فراوانی را بهدنبال داشته است. بر همین اساس نیز سازمان ملل، یونسکو و سازمانهای حقوقبشری خواستار تحقیق مستقل در مورد کشته شدن خبرنگاران شدهاند. ضمن اینکه، برخی کشورها نیز رژیم صهیونیستی را به «هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران» متهم کردهاند.
موضوع تاسف برانگیز و نگرانکننده اینجاست که رژیم صهیونیستی علاوه بر کشتار خبرنگاران، محدودیتهای شدیدی را بر ورود رسانهها به غزه و دسترسی به اطلاعات وضع کرده است که این موضوع شرایط بسیار دشوار و طاقت فرسایی را برای فعالیت خبرنگاران و اهالی رسانهها در غزه ایجاد کرده است.
و در آخر، کشتار خبرنگاران فلسطینی نهتنها یک تراژدی انسانی است، بلکه تهدیدی برای آزادی مطبوعات و حق دسترسی به اطلاعات است. جامعه بینالملل باید فشار خود را برای توقف این اقدامات و محاکمه عاملان آن که سران و مقامات رژیم صهیونیستی هستند، افزایش دهد.
انتهای پیام/ ۱۳۴