گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس- محمد زرچینی؛ «امنیت» مؤلفهای است که هرگونه اقدام، تلاش و پیشرفتی بر پایه آن رخ میدهد؛ به عبارت دیگر، وجود امنیت به معنای برخورداری یک جامعه از اساسیترین عامل اقتدار، قدرت، توسعه اقتصادی، آرامش و هر چیزی است که میتوان از این واژه مهم احصاء کرد.
امنیت ملی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ چرا که اگر امنیت نباشد، ثبات اقتصادی و اجتماعی به دست نمیآید و این نشان از اهمیت مقوله امنیت است.
امنیت ملی مستقیماً با قدرت و توانمندی نیروهای مسلح مرتبط است؛ یعنی هر کشوری برای تأمین امنیت ملی و ارتقاء عملکرد نیروهای مسلح خود هزینه کرده و برای استحکام آن با جدیت میکوشد؛ برای مثال، برخی کشورها بودجههای چند ده یا چند صد میلیارد دلاری برای استحکام و پایایی امنیت ملی خود هزینه میکنند؛ مثلاً کشوری همچون ایالات متحده آمریکا که بودجه نظامی حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد دلاری و صدها پایگاه نظامی در سراسر جهان دارد (جدای از نگاه استکباری و استعماری اش به کشورها) برای امنیت ملی خود تلاش میکند؛ لذا ایران هم با هزینهکرد برای ساخت تجهیزات و ادوات متعارف دفاعی اعم از سبک، نیمهسنگین و سنگین دقیقاً در همین مسیر حفظ امنیت ملی خود گام برمیدارد.
بودجه نظامی ایران بر اساس گزارشهای منابع خارجی، حدود ده میلیارد دلار است که این رقم نسبت به برخی کشورهای منطقه و جهان بسیار کمتر است و به نظر میرسد که افزایش میزان این بودجه برای دفاع از امنیت ملی ضروری است؛ همچنانکه کشورهای منطقه با پیشبرد امور دفاعی خود هزینههای گزافی را صرف میکنند.
اخیراً امارات متحده عربی هم میخواهد موشک با برد ۳۰۰ کیلومتر بسازد و هزینههایی را در این زمینه انجام داده است؛ همچنین ترکیه به دنبال آن است تا برد موشکهای بالستیک خود را به ۲ هزار کیلومتر برساند و اخیراً هم موشک بالستیکی با برد ۸۰۰ کیلومتر آزمایش کرده است. عربستان سعودی هم در منطقه غرب آسیا به دنبال ساخت و توسعه شهر موشکی است و از همه این موارد میتوان نتیجه گرفت که اگر ما برای امنیت ملی خود هزینه نکنیم از مسابقه تسلیحاتی بزرگی که در منطقه به راه افتاده است، بازمیمانیم.
همچنین نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی مبادرت به خرید یا ساخت میلیاردها دلار بمب و تسلیحات هوا به سطح کرده که دقیقاً منطبق با دکترین نظامی صهیونیستهاست؛ همچنین ارتش ترکیه نیز با ساخت و سرهمبندی دهها هزار قطعه، جنگنده «کاآن» را تولید کرده که دقیقاً همراستا با دکترین دفاعی این کشور است؛ اگر ما هم بودجههایی را برای تجهیز و تولید موشکهای بالستیک و شهرهای موشکی اختصاص میدهیم، مرتکب اشتباه نشدهایم و این هم دقیقاً در راستای دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران است.
این تنها بخشی از داستان پر پیچ و خم تأمین امنیت از طریق امکانات، تجهیزات و ادوات است؛ زیرا صرف هزینه هنگفت برای امنیت نیازمند وجود نیروی انسانی مجرب و همچنین دانش و تکنولوژی کافی است؛ لذا اگر نتوانیم در این زمینه اقدام کنیم، نمیتوانیم صرفاً با هزینهکرد دلار برای خود امنیت و اقتدار بسازیم.
امروز در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با وجود یک نهاد مهم به نام سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی در زمینه گسترش دانش و تکنولوژی دفاعی گامهای مهمی برداشته شده است.
همچنین پارکهای علم و فناوری هم میتوانند با استفاده از ظرفیت نیروهای خلاق و متخصص با همافزایی نیروهای ارتش و سپاه تولیدات دفاعی فوقالعادهای داشته باشند که این از هر جهت حائز اهمیت خواهد بود؛ برای مثال چند ماه پیش در یک کنگره مهم که دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار کرده بود، اندیشمندان و صاحبنظران هوش مصنوعی به منظور هم افزایی در جهت تولیدات هر چه بهتر محصولات دفاعی نظرات و ایدههای خود را مطرح کردند که همین موضوع نقش مهم نیروی انسانی و تفکر سیستمی را در گسترش تکنولوژی حوزه دفاعی نشان میدهد.
امنیت ملی با سهگانه «دانش، تولید تجهیزات و نیروی انسانی» رابطه مستقیم دارد و به هر میزان که این سه فاکتور افزایش یابد، امنیت ملی نیز مستحکمتر خواهد شد.
امروز میبینیم که جمهوری اسلامی به لطف همین سه فاکتور مهم، نهتنها در داخل کشور و منطقه غرب آسیا بلکه در جهان نیز از اعتبار قابل توجهی برخوردار است؛ همچنان که رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفته بود که امروز در حوزه نظامی و سیاسی در اوج قدرت هستیم؛ این بدان معناست که توانایی تأمین امنیت ملی در سطوح وسیعی فراهم شده و این روند بهصورت پرشتاب ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/ 281