رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛

سیر هنر انقلاب اسلامی از «فردوسی حکیم» تا «قیصر امین‌پور»

حجت‌الاسلام خسروپناه گفت: نباید هنر انقلاب اسلامی را طوری معنا کنیم که گمان شود هنری است که بعد از انقلاب اسلامی بوجود آمده است.
کد خبر: ۷۳۸۰۵۴
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱ - 13April 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، آیین افتتاحیه «نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی» صبح امروز (یکشنبه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالحسن خسروپناه» رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین «محمد قمی» رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در فرهنگستان هنر برگزار شد.

هنر انقلاب اسلامی از فردوسی حکیم تا قیصرامین‌پور

حجت‌الاسلام «عبدالحسن خسروپناه» رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، هنر را نتیجه‌ی آفرینش عینی تخیلی مبتنی بر حکمت و خرد دانست و اظهار داشت: هنر انقلابی واژه‌ای است که نیازمند تعریف است؛ برخی انقلابی‌گری را به عقلانیت و خرد بهره نبردن و تندروی کردن و بی‌منطق سخن گفتن تعبیر می‌کنند، درحالی که این تعاریف دیگران است که به غلط به انقلابی‌گری نسبت می‌دهند. البته می‌تواند رفتار غلط برخی از انقلابی‌ها چنین تعریفی را در ذهن دیگران ترسیم کند. 

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به تعریف انقلابی‌گری در بیان و کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: معظم‌له بار‌ها درباره این واژه تعریف ارائه کرده‌اند و در بیانیه گام دوم می‌فرمایند «نظریه انسان انقلابی سه رکن دارد، خودسازی، جامعه پردازی و تمدن‌سازی»؛ ایشان تاکید دارند که نظریه انسان انقلابی مبتنی بر اصول فطری و جهانی است؛ این شعار‌های فطری و جهانی عبارت‌اند از، آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و بردباری؛ این‌ها شعار‌های فطری و جهانی‌ است که پشتیبان سه رکن نظریه انسان انقلابی است. 

وی، هنر انقلابی را هنری دانست که بندگی خداوند و فضلیت را تقویت کند و عنوان کرد: ذیل فضیلت، عدالت، اخوت، آزادی و حریت، عفت و حیا، صداقت، احسان و پاکدامنی و صبر جمیل و به تعبیر دقیق‌تر مهار نفس وجود دارد؛ لذا هنر انقلابی، هنری است که زاده نفس مهارشده است نه نفس لگام گسیخته‌ای که انسان را به رذیلت، شهوت و غضب سوق بدهد. 

خسروپناه، عقلانیت و عبادت، فضیلیت و معنویت، مقاومت در برابر دشمن و خدمت به مردم را از دیگر ویژگی‌های هنر انقلابی خواند و خاطرنشان کرد: هنر انقلاب اسلامی، آفرینش عینی تخیلات مبتنی بر خرد ناب و حکمت است که دارای اصول است؛ مصداق بارز این هنر در قرآن کریم، قصه حضرت یوسف (ع) است. 

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: علاوه بر هنرمندانی مانند شهید آوینی، نادر طالب‌زاده، مرحوم سلحشور، سید حسن حسینی، حبیب سبزواری، اسفندیار قره‌باغی، موذن‌زاده اردبیلی، قیصر امین‌پور و دیگرانی که مصادیق هنر انقلابی هستند، معتقدم با این تعریف و اصول که عرض شد، فردوسی و سعدی و حافظ و مولوی حکیم و بسیاری از ادبای ما همگی هنرمندانِ هنر انقلاب اسلامی‌اند؛ نباید هنر انقلاب اسلامی را طوری معنا کنیم که گمان کنیم هنری است که بعد از انقلاب اسلامی بوجود آمده است؛ انقلاب اسلامی این تفکر را توسعه و رواج و گسترش داد، اما اصل تفکر انقلاب اسلامی در بستر انقلاب اسلامی وجود داشته است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار