به گزارش دفاعپرس از کرمان، «بابک محمودی» رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران، نیز در این آیین با تأکید بر نقش راهبردی رؤسای شعب در عملیاتهای امدادرسانی، اظهار داشت: رؤسای شعب، نخستین حلقه اجرایی در پیگیری عملیات امدادرسانی در زمان وقوع حوادث هستند، آنان وظیفه دارند بلافاصله پس از وقوع حادثه، نسبت به ارزیابی دقیق شرایط و آغاز فرآیند امداد وارد عمل شوند، توانایی در تشخیص درست، مدیریت اطلاعات و اقدام سریع، از مهمترین مهارتهایی است که رؤسای شعب باید به آن مجهز باشند.
وی با اشاره به اهمیت بالای جمعآوری و انتشار صحیح اطلاعات، افزود: خبرگیری بهموقع و دقیق و همچنین اطلاعرسانی حرفهای، از ارکان حیاتی در امدادرسانی است؛ این فرآیند، پایه تصمیمگیری صحیح و سرعتبخشی به عملیات امداد است و هرگونه اشتباه در ارزیابی یا انتقال اطلاعات، میتواند روند امدادرسانی را مختل کند و تبعات جبرانناپذیری بهدنبال داشته باشد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حادثه اخیر واژگونی اتوبوس در استان کرمان خاطرنشان کرد: متاسفانه سوانح تصادف اتوبوس در کشور زیاد است.
وی ادامه داد: در این حادثه، بهواسطه ارزیابی دقیق و شناخت درست از موقعیت، امدادرسانی بهموقع و مؤثری صورت گرفت که جای تقدیر دارد، این موفقیت نتیجه آمادگی و مهارت نیروهای عملیاتی و تصمیمگیری صحیح در لحظات حساس بود.
وی افزود: در صورتی که برآورد اولیه از حادثه اشتباه باشد، نهتنها نمیتوانیم امدادرسانی مؤثر داشته باشیم، بلکه ممکن است توزیع امکانات نیز دچار اختلال شود؛ گاهی حادثهای بحرانی تصور میشود و منابع زیادی به آن اختصاص مییابد، در حالی که واقعیت خلاف آن است و این امر منجر به هدررفت منابع میشود، از سوی دیگر اگر یک حادثه را ساده فرض کنیم و آن را کماهمیت جلوه دهیم، در صورت بحرانی بودن میتواند فاجعهبار باشد.
رئیس سازمان امداد و نجات با تأکید بر اهمیت آشنایی با جغرافیای حادثهخیز و شناخت تهدیدات بالقوه، گفت: ما باید با جغرافیای مناطق پرخطر آشنا شویم، تهدیدات محتمل را شناسایی کنیم و با برنامهریزی و مدیریت صحیح، این تهدیدات را به فرصتهایی برای افزایش تابآوری و توان عملیاتی تبدیل کنیم؛ این موضوع بهویژه در شرایطی که کشور ما با سوانح متعددی از جمله تصادفات اتوبوس روبروست، از اهمیت دوچندان برخوردار است.
انتهای پیام/