شریفی: ترویج نماز نباید در قالب‌های کلیشه‌ای باقی بماند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز گفت: باید از برگزاری جلسات تکراری و نمادین عبور کنیم و با طرح‌های کاربردی و محتوای هنرمندانه، اثرگذاری واقعی نماز را در زندگی مردم و کارمندان ادارات ببینیم.
کد خبر: ۷۳۸۴۳۴
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸ - 15April 2025

به گزارش دفاع‌پرس از البرز، «ابراهیم شریفی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، در نشست هم‌اندیشی با ستاد اقامه نماز استان و جمعی از هنرمندان و اصحاب رسانه که با محوریت «نشست تخصصی معارف نماز» برگزار شد، با اشاره به ضرورت عبور از رویکرد‌های کلیشه‌ای در ترویج فرهنگ نماز، بر نقش اثرگذار رسانه‌ها، نهاد‌های فرهنگی و فعالان بخش خصوصی در تحقق این هدف تأکید کرد.

شریفی: ترویج نماز نباید در قالب‌های کلیشه‌ای باقی بماند

شریفی اظهارداشت: در دیدار‌های نوروزی با اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی، موضوع نماز به‌عنوان یکی از محور‌های اصلی گفت‌و‌گو‌ها مطرح شد. امروز نیز با افتخار در جمع اهالی رسانه استان حضور دارم و اعلام می‌کنم که پیشنهاد‌های کاربردی شما درباره ترویج فرهنگ نماز را نه‌تنها خواهیم شنید، بلکه با تمام توان اجرایی خواهیم کرد. اینگونه نخواهد بود که صرفاً در جلسات شنیده شود و بدون پیگیری رها گردد.

وی افزود: امروز باید از برگزاری جلسات نمادین یا تجلیل‌های تکراری عبور کنیم و به سمت راهکار‌هایی برویم که خروجی عملی و تأثیر اجتماعی واقعی در پی داشته باشند. اگر در اداره‌ای نماز جماعت برگزار شود، اما کار مردم به تعویق بیفتد یا برخورد نامناسبی صورت گیرد، این نه‌تنها ترویج فرهنگ نماز نیست، بلکه ظلم به مردم و تخریب همان ارزشی است که قصد پاسداری از آن را داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تأکید بر ضرورت تلفیق آموزه‌های دینی با فعالیت‌های فرهنگی هنری، ادامه داد: رویکرد ما باید به گونه‌ای باشد که آثار نماز را در سبک زندگی، روابط اجتماعی و روحیه کارکنان ادارات به‌صورت عینی مشاهده کنیم. رسانه‌ها می‌توانند در این زمینه نقش کلیدی ایفا کنند؛ از طریق تولید محتوا، فیلم، نمایش، آثار گرافیکی، طراحی ویژه کودک و نوجوان، و حتی نمایش‌های خیابانی.

شریفی با اشاره به همکاری مؤسسات قرآنی و تشکل‌های فرهنگی در استان، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، با وجود تمام تنگنا‌های مالی و مشکلات اقتصادی، شاهد همراهی دلسوزانه بسیاری از فعالان فرهنگی، به‌ویژه در بخش خصوصی بودیم. این عزیزان با وجود عدم انتظار مادی، با خلوص نیت در میدان فرهنگ ماندند.

وی همچنین به اجرای طرح‌های هنری با محوریت نماز و قرآن در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: در قالب برنامه‌ای با عنوان «لبخند خدا» فیلم‌های کوتاهی با محور نماز و تأثیر آن در رفتار کودکان و نوجوانان تولید شد. تجربه نشان داد که اگر محتوای دینی در قالب هنری و داستانی ارائه شود، اثربخشی آن در نسل جدید بسیار بیشتر خواهد بود. حتی یک فیلم ده دقیقه‌ای می‌تواند تأثیری عمیق‌تر از ده‌ها جلسه سخنرانی داشته باشد

شریفی همچنین بر لزوم هم‌افزایی بیشتر میان نهاد‌های فرهنگی استان و رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: امروز همه ما مسئولیم. باید با نگاه جدید، اجرایی و هنرمندانه به مقوله نماز نگاه کنیم. حضور رسانه‌ها در این مسیر، نه‌تنها یک همراهی، بلکه یک ضرورت است. از همه دوستان، به‌ویژه اصحاب رسانه، تقاضا دارم پیشنهاد‌های خود را همراه با راهکار‌های اجرایی ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، عملیاتی شود.

در نشست هم اندیشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با ستاد اقامه نماز با موضوع نشست تخصصی معارف نماز، از موسسات قرآنی و خادمین و فعالان در عرصه نماز تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار