صالحی‌ امیری: تسهیل حضور باستان‌شناسان اروپایی با همکاری وزارت اطلاعات/ مسؤولیتی در قبال «ساحل هرمز» نداریم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در زمینه همکاری با پژوهشگران و باستان‌شناسان اروپایی در سال ۱۴۰۴ وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.
کد خبر: ۷۳۹۵۷۳
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳ - 19April 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری «سید رضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صبح امروز (شنبه) در محل این وزارت‌خانه برگزار شد.

صالحی‌امیری: تسهیل حضور باستان‌شناسان اروپایی با همکاری وزارت اطلاعات/ مسؤولیتی در قبال «ساحل هرمز» نداریم

«سید رضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه در زمینه همکاری با پژوهشگران و باستان‌شناسان اروپایی امسال در سال ۱۴۰۴ وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته خواهیم داشت و در این زمینه تسهیل‌گیری صورت می‌گیرد، اظهار داشت: مسئله حضور و همکاری با باستان‌شناسان اروپایی در هیئات دولت مطرح شده است و مسائل مربوط به این موضوع که باید توسط وزارت اطلاعات تایید شود، دنبال می‌شود لذا ما امسال در این زمینه همکاری‌های مشترک بهتری را برمی‌داریم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مرمت ۸۰۰ مورد آثار تاریخی و باستانی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در این زمینه انجمن خیرین میراث فرهنگی ایجاد شده است؛ سعی می‌کنیم از ظرفیت این انجمن برای مرمت آثار ملی و تاریخی در استان‌های مختلف در نقاطی مانند ایلام، سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط کشور استفاده کنیم.

وی نهضت حفظ آثار تاریخی در کشورمان را یک اتفاق مبارک دانست و با تاکید بر اینکه خوشبختانه این نهضت با استقبال و همراهی مردم رو‌به‌رو شده است، گفت: دولت توان تخصیص بودجه به تمام بنا‌های سراسر کشور را ندارد چرا که بودجه‌های ما در حد پشتبانی از سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیست، اما این به معنی بن‌بست نیست. فلسفه حضور ما رفع چالش‌ها و بن‌بست‌ شکنی است.

صالحی امیری از آماده‌سازی پیش‌نویس طرح هیأت امنایی شدن بناهای تاریخی خبر داد و عنوان کرد: امسال حتماً این اقدام انجام خواهد شد. سیاست ما در ۱۴۰۴ تفویض اختیار حداکثری به استانداران و هیأت امناها برای صیانت مرمت و حفاظت است. جلسه‌ای با استانداران داشتیم دستور جلسه اولین شورای راهبردی چند روز دیگر نظام هیأت امنایی خواهد بود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: با دو هزار نیروی یگان نمی‌توان ۲۳ هزار محوطه را نگهبانی کرد. فکر کردیم تا ۱۰ هزار نیرو هم استخدام کنیم جوابگو نیست، بنابراین باید با نهادهای دیگر گفت‌وگو کنیم تا بخشی از حفاظت به آنها واگذار شود و از تکنولوژی‌های جدید نظیر پهپاد استفاده کنیم.

وی سال ۱۴۰۴ را سال تحول در میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری دانست و تاکید کرد: هر استان باید برای ۵ سال آینده با برش یک ساله یک برنامه داشته باشد. باید هر کدام بگویند که در یک سال و در ۵ سال آینده کجا قرار خواهند گرفت. باید برنامه استان‌ها شفاف سازی شود. رسانه‌ها حق نظارت بر عملکرد برنامه‌ها دارند. در آینده نزدیک از آن رونمایی می‌شود.

صالحی امیری ارزیابی استان‌ها در زمینه اقدامات صورت گرفته را از فعالیت‌های وزارت‌خانه برای استمرار فعالیت‌ها دانست و ادامه داد: از این به بعد تغییر مدیران هم در همین چارچوب مشخص خواهد شد درباره بودجه به سازمان بودجه گفت‌وگو کرده‌ایم؛ برنامه صرف بدون داشتن برنامه بودجه‌ای بی‌معنی است. هر مدیری که نتواند برنامه‌هایش را اجرا کند قطعاً خداحافظی خواهد کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت: ما مسؤولیتی درباره ساحل هرمز نداریم ولی اگر بخواهیم از منظر مسئولیت پذیری حرف بزنیم باید بگوییم که بیش از ۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم یا باید همه جا نیرو بگذاریم یا فرهنگسازی کنیم ما باید فرهنگ استفاده از منابع را داشته باشیم. تولید محتوا برای فرهنگسازی باید انجام شود. رسانه ملی آموزش و پرورش و شما باید این همکاری را با ما درباره فرهنگسازی انجام دهید.

وی تاکید کرد: سال گذشته ۵۰ درصد بودجه تملک دارایی را دریافت کردیم و بیش از هزار پروژه با بودجه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در دست اجراست. 

صالحی امیری افزود: یکی از کارهایی ما شناسایی مسائل کلان هست و باور داریم نجات گردشگری نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و رفع موانع هستیم. نیازمندیم که برای هتل‌ها امکانات فراهم کنیم تا استانداردهای بین‌المللی را اخذ کنند. ۲۷ مورد از ۲۸ مورد آن تصویب شده است. در حوزه زیرساخت‌ها قدم‌های مؤثر برداشته شده است. ۳۶ میلیون نفر بر اساس گزارش گردشگری که منبعث از ظرفیت ۹ دستگاه است در نوروز به سفر رفته‌اند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: در سال گذشته ۲۲ سفر استانی داشتیم و با معاونان به صورت جمعی سفر کرده و تلاش می‌کنیم مشکلات را دیده و مکانیزم حل آن را بررسی کنیم. تعهداتی که به استان‌ها داشتیم را عملیاتی کردیم. توسعه زیرساخت‌های گردشگری فصلی اداری و محیط کاری را به عنوان اولویت در نظر گرفتیم و بیش از ۱۲ نشست شورای راهبردی را برگزار کردیم.

انتهای پیانم/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار