آیت‌الله مروی: کرامت؛ اساس سیره پیامبر (ص) و امام رضا (ع) در شکل‌گیری جامعه اسلامی است

تولیت آستان قدس رضوی، کرامت را اساس سیره پیامبر (ص) و امام رضا (ع) در هدایت انسان‌ها و ساخت جامعه‌ای اسلامی دانست.
کد خبر: ۷۴۲۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۴ - 29April 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در مراسم اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم سبز رضوی کشور، در منطقه عباس‌آباد تهران که روز گذشته همزمان با آغاز دهه کرامت برگزار شد، در جمع خادمیاران استان تهران، با اشاره به حادثه تلخ بندر شهید رجایی، یاد درگذشتگان این حادثه را گرامی داشت و برای بازماندگان صبر و پاداش نیکو و برای مجروحان شفای کامل را از خداوند متعال مسألت کرد.

آیت‌الله مروی: کرامت؛ اساس سیره پیامبر (ص) و امام رضا (ع) در شکل‌گیری جامعه اسلامی است

وی در ادامه ضمن تبریک فرارسیدن دهه مبارک کرامت، اظهار داشت: مراسم برافراشته شدن پرچم حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) تنها یک مراسم معمولی نیست؛ این مراسم حرکتی معرفتی، پربار و نمادین است. پرچم امام رضا (ع) نماد کرامت بخشیدن به انسان‌ها است و ادامه‌دهنده همان پرچمی است که پیامبر اکرم (ص) برافراشتند؛ پرچم توحید، هدایت و کرامت بشری.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: پیامبر عظیم‌الشأن (ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام بزرگ‌ترین منادیان کرامت انسانی هستند. پیامبر اکرم (ص) در دوران جاهلیت، پرچم عزت و انسانیت را برافراشت و به بشریت شرافت بخشید، چراکه خداوند انسان را با کرامت آفریده است.

آیت‌الله مروی افزود: امام رضا (ع) در دوران تاریک بنی‌عباس، که اخلاق و فضیلت‌های انسانی فراموش شده بود، پرچمدار کرامت انسانی بود. حضرت امام رضا (ع) هنگام غذا، غلامان را به سفره خود دعوت می‌کردند و می‌فرمودند که در کنار من بنشینند. این رفتار، جلوه‌ای از کرامتی بود که امام رضا (ع) به مردم آن زمان بخشیدند.

وی تصریح کرد: مردمداری و احترام به مردم در تمامی رفتار امام رئوف حضرت رضا (ع) موج می‌زد؛ در حالیکه در آن دوران سیاه، بسیاری برای رسیدن به قدرت، به هر بی‌اخلاقی متوسل می‌شدند، امام رضا (ع) وقتی خلافت و ولایتعهدی به ایشان پیشنهاد شد، با عزت و کرامت آن را رد کردند. «فضل بن سهل» وزیر مأمون در خصوص این بی‌اعتنایی حضرت رضا (ع) به خلافت، می‌گوید: «در عمرم ندیدم کسی خلافت را این‌گونه مورد حقارت و تحقیر قرار دهد.» این رفتار امام، درس بزرگی برای شیعیان، محبان و پیروان اهل‌بیت علیهم‌السلام است.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به شرایط ایران پیش از انقلاب، ابراز داشت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ما را حقیقتاً ذلیل کرده بودند و در سفارت‌های خارجی برای سرنوشت ما تصمیم می‌گرفتند. این وضعیت با کرامتی که خداوند به بندگانش داده و پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع) بر آن تأکید داشتند، سازگار نبود.

آیت‌الله مروی ادامه داد: امام خمینی (ره) با الهام از سیره پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع)، عزت و کرامت را به ملت ایران بازگرداندند. ملتی که مضجع شریف امام رضا (ع) در میان آنها است و عشق به آن حضرت در دل‌هایشان جای دارد، شایسته بهترین کرامت‌ها و عزت‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: باید به مردم احترام گذاشت و آنها را دوست داشت، همانطور که سیره پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع) بود. در صورت مشاهده ناهنجاری، نباید اجازه داد که عصبانیت بر عقلانیت غلبه کند.

تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: امام خمینی (ره) بار‌ها فرمودند: هیچ پیامبری ملتی مانند این ملت نداشته است. رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر فضیلت‌های ملت ایران تأکید کرده‌اند. دستور دین این است که همه را تکریم کنیم و به همه احترام بگذاریم و خادمیاران رضوی باید کرامت امام رضا (ع) را در تمام زمینه‌ها فرهنگی، معیشتی، مشاوره‌ای، رسیدگی به مردم و گره‌گشایی از زندگی نیازمندان و غیره، تجلی بخشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها