در نشست خبری چهاردهمین جشنواره فیلم «سایه» مطرح شد؛

فعالیت مجدد جشنواره دانشجویی فیلم کوتاه «سایه» بعد از سه سال/ جایزه‌ فیلم اقتباسی احیا شد

دبیر چهاردهمین دوره از «جشنواره فیلم سایه» از آغاز این رویداد دانشجویی خبر داد و گفت: یکی از رویکرد‌های جشنواره سایه، ایجاد پیوند میان دانشجویان و بدنه‌ی سینمای حرفه‌ای کشور است.
کد خبر: ۷۴۲۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵ - 30April 2025

به‌گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری چهاردهمین دوره از «جشنواره فیلم سایه»، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور عوامل جشنواره در دانشگاه سوره برگزار شد.

فعالیت مجدد جشنواره دانشجویی فیلم کوتاه «سایه» بعد از سه سال/ جایزه‌ فیلم اقتباسی احیا شد

در ابتدا، احمدرضا کاویار با اشاره به احیای دوباره جشنواره سایه اظهار داشت: چند سالی بود که این جشنواره برگزار نمی‌شد، اما خوشبختانه با تلاش دانشجویان، این رویداد فرهنگی بار دیگر به جریان افتاد. دانشگاه سوره همواره از برگزاری و توسعه‌ی جشنواره‌های دانشجویی حمایت کرده است. جشنواره سایه یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های دانشجویی در حوزه فیلم کوتاه محسوب می‌شود و هدف ما تقویت و پشتیبانی از آن است. خوشحالیم که فضای همدلی میان دانشجویان و مسئولان برای تحقق این هدف شکل گرفته است و امیدواریم همه‌چیز به بهترین شکل پیش برود.

سپس، عرشیا صادق کمالی، دبیر جشنواره، با اشاره به ضرورت برگزاری چنین رویدادی در دانشگاه سوره اظهار کرد: نبود جشنواره‌ای سینمایی در فضای دانشگاه واقعاً احساس می‌شد. از همان ابتدای ورود به دانشگاه، با جدیت پیگیر احیای جشنواره شدیم و در این مسیر از همراهی مسئولان دانشگاه و تیم دبیرخانه‌ی دوره‌های پیشین بهره گرفتیم. دغدغه‌های مشترکی داشتیم؛ از نبود بودجه برای تولید آثار تا کم‌توجهی به فیلم‌هایی با هزینه‌ی اندک. به همین دلیل تمرکز ما بر خلاقیت آثار است، نه میزان بودجه‌ی آنها. یکی دیگر از رویکرد‌های مهم ما، ایجاد پیوند میان دانشجویان و بدنه‌ی سینمای حرفه‌ای کشور بود.

وی درباره روند اجرایی جشنواره با بیان اینکه فراخوان جشنواره در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ منتشر شد، افزود: در ابتدا به‌دلیل هم‌زمانی با جشنواره فیلم فجر، نگران بودیم که بازتاب مناسبی نداشته باشد؛ اما خوشبختانه فراخوان دیده شد و با استقبال خوبی مواجه شدیم. در این دوره، بخش انیمیشن نیز به جشنواره بازگشته است. جشنواره در دو بخش رقابتی و کارگاهی برگزار می‌شود. در بخش رقابتی، آثار در دو گروه «کلاسیک» و «نور» داوری خواهند شد. در بخش کارگاهی نیز ۳۲۱ اثر دریافت شد که پس از داوری اولیه، ۷۶ اثر برای ارائه‌ی طرح انتخاب شدند و در نهایت ۲۵ اثر به جلسات منتورشیپ راه یافتند.

دبیر این جشنواره ادامه داد: پیام سعیدی، عطا مجابی و جابر رمضانی مسئولیت هیأت انتخاب در بخش کارگاهی را برعهده داشتند. همچنین شهرام مکری، پوریا کاکاوند، امیرمحمد عبدی و مرجان اشرفی‌زاده از منتور‌های جشنواره هستند. همچنین ما همچنین تلاش کردیم برای نخستین بار آرشیوی از جشنواره سایه تهیه و ثبت کنیم.

در بخش دیگری از برنامه، محمدجواد ارم‌بین، قائم‌مقام دبیر جشنواره گفت: جشنواره در دهه‌ی اول خردادماه برگزار خواهد شد و هم‌اکنون در حال مذاکره برای برگزاری آن در پردیس سینمایی آزادی هستیم. یافتن مکانی که هم فضای هنری داشته باشد و هم دسترسی مناسبی برای دانشجویان فراهم کند، دشوار بود. به‌زودی تاریخ و مکان دقیق برگزاری اعلام خواهد شد. همچنین با حضور اساتید برجسته‌ی سینمای ایران، کارگاه‌هایی رایگان برگزار می‌شود که ثبت‌نام برای حضور در آنها الزامی است و اولویت حضور با کسانی است که با ارجاع به روابط عمومی بلیت فراهم کردن باشند.

وی درباره جوایز این دوره گفت: در بخش رقابتی کلاسیک، جوایز بهترین فیلم در قالب‌های داستانی، مستند، انیمیشن و تجربی، همچنین بهترین فیلم از نگاه دانشجویان سوره، بهترین فیلم از نگاه منتقدان و بهترین فیلم از نگاه مخاطبان اهدا خواهد شد. این جوایز شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی است. در کنار آن، جوایز فردی نیز در رشته‌های کارگردانی، فیلم‌برداری، فیلمنامه، تدوین، بازیگری مرد و زن و طراحی پوستر فیلم اهدا می‌شود. در گروه «نور» نیز به بهترین فیلم این بخش، تندیس نور و لوح تقدی تعلق می‌گیرد. همچنین در بخش کارگاهی جلسه‌ی پیچینگ بعد از تکمیل فیلم‌نامه پذیرفته شدگان جلسه پیچینگ با سرمایه‌گذاران برگزار خواهد شد و آثار منتخب مستقیم به بخش رقابتی پانزدهمین دوره جشنواره راه پیدا می‌کنند. جالب اینکه در این دوره نسبت به دوره‌ی پیش، تعداد آثار بخش کارگاهی دو برابر شده است.

قائم‌مقام دبیر جشنواره با اشاره به حمایت «شبکه کتاب» از جشنواره دانشجویی سایه عنوان کرد: هویت بصری این دوره از جشنواره توسط استودیوی گرافیکی «است» طراحی شده و انجمن سینمای جوانان ایران نیز در مسیر برگزاری با جشنواره همکاری دارد. یکی از اقدامات نوآورانه در این دوره، همکاری با پلتفرم «شبکه کتاب» است. در قالب این همکاری، برنامه‌ای تصویری (ویدیوکست) برای پوشش رویداد‌های جشنواره تولید خواهد شد. همچنین، با حمایت این پلتفرم، برای نخستین بار جایزه‌ی ویژه‌ی بهترین فیلم اقتباسی به یکی از آثار اهدا خواهد شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها