استاندار همدان: توسعه شهرستان‌ها نیازمند نگاه عملیاتی و مشارکت مردمی است

ملانوری‌شمسی، بر ضرورت نگاه عملیاتی و راهبردی به مسائل توسعه‌ای تأکید کرد و گفت: «حضور میدانی مسئولان و تعامل مؤثر با مردم، اعتماد و مشارکت عمومی را افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۷۴۳۰۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۸ - 03May 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، «حمید ملانوری‌شمسی» استاندار همدان شامگاه (جمعه) در جلسه ستاد توسعه و پیشرفت شهرستان بهار با تأکید بر ضرورت نگاه عملیاتی و راهبردی به مسائل توسعه‌ای، اظهار داشت: از همراهی‌های صمیمانه مسئولان و مدیران اجرایی استان تشکر می‌کنم. این سفر از جمله سفرهایی بود که با انگیزه دنبال شد و توانستیم مباحث مهمی را بررسی و مطرح کنیم.

استاندار همدان: توسعه شهرستان‌ها نیازمند نگاه عملیاتی و مشارکت مردمی است

وی افزود: یکی از بهترین برنامه‌های این سفر، بررسی مسائل شهرستان به‌صورت میدانی بود. این جلسات متعلق به یک نفر نیست، بلکه جمع زیادی از مدیران، مسئولان اجرایی و مردم استان در آن شرکت می‌کنند، و این نشان‌دهنده اهمیتی است که برای موضوع قائل هستیم. نگاه واقع‌بینانه و شناخت دقیق ظرفیت‌ها و مشکلات، مستلزم دسترسی به آمار و اطلاعات صحیح، به‌روز و جامع است.

استاندار همدان ادامه داد: در این مسیر، باید مشکلات را دسته‌بندی کنیم و اولویت‌ها را تشخیص دهیم. اگر رضایتمندی در بخش سلامت مدنظر است، باید تمرکز کنیم و آن را حل کنیم. همین‌طور در سایر حوزه‌ها. حضور ما در شهرستان‌ها باعث می‌شود ارتباط با دستگاه‌ها و مردم عمیق‌تر شود و تصمیمات بهتری اتخاذ شود.

وی افزود: اگر بتوانیم تعامل موثرتری با بخش خصوصی و مردم برقرار کنیم، اعتماد و امید ایجاد می‌شود و مشارکت بالا می‌رود. مردم باید ببینند که مدیران دلسوز و پیگیر هستند. بضاعت ما همین است که عرضه می‌کنیم، و مردم نیز قطعاً ما را یاری خواهند کرد.

ملانوری شمسی ادامه داد: در بازدید از پروژه ساخت مدرسه ۱۲ کلاسه، موضوع مناقصه و تأخیر دوماهه در آغاز پروژه مطرح شد که خوشبختانه خیرین اعلام آمادگی کردند که کل هزینه پروژه را تأمین کنند. این تصمیم، فرایند شروع پروژه را تسریع خواهد کرد و منابع آزادشده می‌توانند در پروژه‌های دیگر به‌کار گرفته شوند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای شهرستان و لزوم شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در نقاط مختلف تصریح کرد: فرمانداران موظفند همه مزیت‌های نسبی و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری شهرستان‌ها را شناسایی و تا پایان خرداد به ستاد توسعه استان اعلام کنند. این اطلاعات باید واقعی، به‌روز و کاربردی باشند، نه صرفاً رفع تکلیف. ما باید بدانیم در کدام روستا چه فرصت‌هایی بر اساس مزیت‌های همان منطقه وجود دارد.

استاندار همدان تصریح کرد: فرصت زیادی برای از دست دادن نداریم. جامعه امروز در شرایطی است که نباید لحظه‌ای را از دست داد. همه باید بدانند با توجه به منابع طبیعی، انسانی و ظرفیت‌های مدیریتی، هیچ بهانه‌ای برای کار نکردن وجود ندارد.

وی با اشاره به اعتبارات استان گفت: سال گذشته حدود ۳۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای استان در نظر گرفته شد که با تخصیص ۵۰ تا ۵۶ درصدی، حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان محقق شد. این عددها نشان می‌دهد که دولت اهتمام دارد، و ما باید بتوانیم از ظرفیت موجود بهترین بهره را ببریم. استان همدان همه آنچه دیگر استان‌ها به‌صورت پراکنده دارند، یکجا در اختیار دارد.

ملانوری‌شمسی افزود: مدیران باید به توسعه به‌عنوان یک تفکر و اعتقاد نگاه کنند، نه فقط یک وظیفه. ما باید الگو باشیم تا مردم نیز همراه شوند. در مسیر توسعه، کار تیمی و گروهی باید جایگزین عملکرد جزیره‌ای شود.

وی تاکید کرد: قرار نیست صرفاً به دنبال پروژه‌های بزرگ و کارخانه‌های عظیم باشیم. باید امکان سرمایه‌گذاری را حتی با مبالغ اندک برای مردم فراهم کنیم تا هر فردی بتواند در تولید سهم داشته باشد. در نگاه اقتصادی اسلام، کارگر شریک تولید است و مدیریت انقلابی و اسلامی باید این نگاه را ترویج کند.

استاندار همدان همچنین از طرح‌های نیروگاه‌های خورشیدی برای خانوارها به عنوان یکی از مصادیق توسعه فراگیر یاد کرد و گفت: برنامه‌ریزی شده که هر خانوار در استان همدان بتواند مالک نیروگاه پنج کیلوواتی خورشیدی شود. این طرح به‌صورت غیرمتمرکز و با رعایت کامل ملاحظات زیست‌محیطی اجرا خواهد شد.

وی افزود: مدیران باید به توسعه به‌عنوان یک تفکر و اعتقاد نگاه کنند، نه فقط یک وظیفه. ما باید الگو باشیم تا مردم نیز همراه شوند. در مسیر توسعه، کار تیمی و گروهی باید جایگزین عملکرد جزیره‌ای شود.

ملانوری‌شمسی همچنین با تأکید بر نقش ستاد توسعه شهرستان‌ها اظهار داشت: فرمانداران موظفند مزیت‌های نسبی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهرستان خود را به‌صورت دقیق، واقعی و به‌روز شناسایی و تا پیش از پایان خردادماه به ستاد استان اعلام کنند. اطلاعات نباید کلی یا رفع تکلیف باشد، بلکه باید جزئی و متناسب با ویژگی‌های هر منطقه باشد. مثلاً بدانیم در فلان روستا پنج فرصت سرمایه‌گذاری وجود دارد، از جمله حتی ایجاد کارگاه‌های کوچک.

وی تأکید کرد: باید شرایطی ایجاد کنیم که هر فردی با هر میزان سرمایه، حتی یک میلیون تومان، بتواند وارد تولید شود. این نگاه برگرفته از مکتب اقتصادی اسلام است که کارگر را شریک تولید می‌داند، نه ابزار استثمار. در حالی که در مکاتب اقتصادی دیگر، کارگر را وسیله‌ای برای سود بیشتر تلقی می‌کنند.

استاندار همدان ادامه داد: ما به‌دنبال مشارکت واقعی مردم در تولید هستیم. وقتی مردم در تولید سهیم شوند، دیگر گله‌ای ندارند از پایین بودن دستمزد یا نبود رفاه. در همین راستا، در حوزه انرژی خورشیدی نیز اقداماتی انجام داده‌ایم تا هر خانواده استان صاحب نیروگاه پنج کیلوواتی شود. این طرح به‌صورت غیرمتمرکز اجرا می‌شود و مردم می‌توانند با مالکیت کامل، از درآمد آن بهره‌مند شوند.

وی در پایان متذکر شد: در اجرای این طرح‌ها، الزامات زیست‌محیطی و منابع طبیعی کاملاً مدنظر است. هدف، توسعه پایدار است نه تخریب. همه ما باید با یک نگاه جمعی، تیمی و دلسوزانه برای پیشرفت استان تلاش کنیم. مصوبات این سفر بر اساس گزارش‌های مردمی و بازدیدهای میدانی یادداشت شده و به‌زودی با زمان‌بندی مشخص، در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان مطرح و ابلاغ خواهد شد.

انتهای پیام/

 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار