به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اهواز، «محمدجواد زمردیان» دبیرکل شهدای غریب در اسارت کشور امروز در آیین تقدیر از عوامل اولین یادواره شهدای غریب خوزستان، و رونمایی از پوستر و تمبر شهدای معلم غریب دوران اسارت در استانداری خوزستان اظهار داشت: شهدای غریب دوران اسارت، شهیدانی هستند که مظلومانه و با عزت در زندانهای بعثیها به شهادت رسیده و نزدیک به ۹۰۰ تن از پیکرهای مطهر آنها هنوز به وطن باز نگشته است.
وی افزود: دفترچه مورد نیاز پرونده پژوهشی شهدای غریب شامل ۱۳ فرم است که پیرامون اطلاعات اولیه، دوران حضور در جبهه، سوابق تحصیلی، خاطرات به جامانده از شهید و مصاحبه با خانواده، همرزمان و همبندان شهید است.
دبیرکل شهدای غریب در اسارت کشور تصریح کرد: در ماموریتی جدید رصد خانه کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت موضوع تحقیقات بر روی کیفیت شهادت ۷۲۴ شهید دوران دفاع مقدس که اسامی آنها به رصد خانه کنگره رسیده ولی مستنداتی دال بر شهادت در اسارت آنها به دست نیامده را در دستور کار قرار داد.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه تشکیل و تکمیل پروندههای پژوهشی شهدای غریب به دنبال کیفی سازی منابع، تحقیقات و پژوهشهای علمی و یافتههایی برای تولید مقالات و آثار هنری جهت معرفی هرچه بهتر این شهدای مظلوم به جامعه هستیم.
زمردیان گفت: تاکنون چهار اجلاسیه از شهدای غریب دوران اسارت در سطح کشور برگزار شده که این اجلاسیهها مربوط به چهار گروه معلمان، بانوان، روحانیان و پاسداران بوده است.
وی با اشاره به تلاش برای بازگشت پیکر مطهر ۷۰۰ شهید غریب به کشور گفت: اجلاسیه پایانی یادواره شهدای غریب، پس از بازگشت پیکر پاک این شهدا، برگزار خواهد شد.
دبیرکل شهدای غریب در اسارت کشور تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ شهید غریب دوران اسارت از جامعه فرهنگیان در ۱۴ استان شناسایی شده که سه شهید معلم از خوزستان هستند و از شهدای شاخص فرهنگی کشور نیز محسوب میشوند.
انتهای پیام/