توسعه فرهنگ و هویت روستایی از بستر شورای فرهنگ و هنر روستا

اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی طرح تشکیل شورا‌های فرهنگ و هنر روستا را با هدف معرفی توانمندی‌های فرهنگی هنری و گردشگری در ۲۵ روستای خراسان رضوی با عنوان «فرهنگ روستا» پی می‌گیرد.
کد خبر: ۷۴۳۵۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱ - 04May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، با همکاری موسسه فرهنگی و رسانه‌ای پیما و ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اولین دوره دو روزه آموزشی و توجیهی اعضای شورا‌های فرهنگ و هنر روستا در مشهد برگزار شد.

توسعه فرهنگ و هویت روستایی از بستر شورای فرهنگ و هنر روستا

«یوسف امینی» جانشین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص روند پیگیری این طرح اظهار داشت: برای پیگیری و انجام طرح مذکور در پایش نخست، هزار و ۱۰۰ روستای بالای ۱۰۰ خانوار، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و فعالیت‌ها، دغدغه‌ها و چالش‌های فرهنگی و هنری آنها رصد شد.

وی افزود: براساس دستورالعمل‌ها و اسناد بالادستی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهداف و دستورالعمل‌های این وزارت‌خانه، اساس‌نامه‌ای تنظیم و مقرر شد تا بنا بر آن، روستا‌های منتخب در پایش اولیه از جهت خبره‌های فرهنگی و هنری، شناسنامه روستا و هویت آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

جانشین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در مرحله دوم ۱۵۰ روستا از طریق مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها، گزینش شده و در نهایت ۲۵ روستای هدف از ۱۵ شهرستان خراسان رضوی به مرحله طرح نهایی رسیدند.

امینی گفت: تیم عملیاتی این طرح با حضور در هر روستا با برپایی نشست‌های آموزشی و توجیهی، مبانی طرح، شرایط و ویژگی‌های آن و نیز نمونه‌های موفق از عملیاتی شدن طرح‌های مشابه در استان‌های دیگر را ارائه کردند و مقرر شد تا دهیار روستا، امام جماعت روستا، مدیر کانون فرهنگی و هنری مسجد روستا و فعالان فرهنگی و اجتماعی روستا‌های منتخب به‌عنوان شورای فرهنگ و هنر هر روستا در دوره‌های آموزشی و توجیهی در مشهد شرکت کنند.

 نقوی مدیرمسئول موسسه پیما و مجری طرح فرهنگ روستا در خراسان رضوی نیز با ذکر جزئیات دوره آموزشی توجیهی شورا‌های روستایی بیان داشن: این دوره دو روزه آموزشی- توجیهی با معرفی توانمندی‌های فرهنگی و هنری و گردشگری ۲۵ روستای خراسان رضوی و با حضور اساتید فن به صورت کارگاهی برگزار شد.

وی افزود: در این دوره ۲ روزه، مباحثی، چون ظرفیت‌شناسی و اهمیت جایگاه روستا، معرفی فرصت‌های موجود در روستاها، مدیریت فرهنگی و اهمیت آن، مسئله‌شناسی و نحوه برنامه‌نویسی فرهنگی، توضیح و تشریح چگونگی تولید محتوای رسانه‌ای برای فضای مجازی از فعالیت‌ها و هویت روستاها، بوم‌نویسی و طراحی عملیات، تبیین اهمیت و نقش شورا‌های فرهنگ و هنر روستا، برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، کارگاه‌های تدوین برنامه و روش‌های ارائه و انتقال تجربه، پی گرفته شد. همچنین در قالب تیم‌های چند نفره مدل عملیاتی مسئله‌شناسی روستایی و تدوین برنامه اجرایی برای بازنمایی توانمندی روستا‌ها اجرا شد.

لازم به ذکر است این همایش در چارچوب اجرای برنامه‌های فر هنگی قرارگاه شهید آوینی اجرا شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها