وزیر ارشاد: «همیار کتاب» حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را فراهم می‌کند

صالحی در آیین رونمایی از سه سامانه فناورانه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سامانه «همیار کتاب» را یک کار قابل‌توجه و مهم دانست و گفت: «همیار کتاب» کمک می‌کند که ما بتوانیم حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را به‌وجود بیاوریم.
کد خبر: ۷۴۵۸۹۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵ - 13May 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از سه سامانه فناورانه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که عصر (دوشنبه) در محل نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، اظهار داشت: سامانه‌هایی که امروز رونمایی شدند، در سه حوزه بودند. بخش «آمایش سرزمینی»، در حوزه مدیریتی نهاد کتابخانه‌ها بود که حتما چنین سامانه‌هایی به یک مدیریت علمی کمک می‌کنند. شما هر مقدار بتوانید از فناوری استفاده بیشتری داشته باشید، مدیریت علمی قابل اعتمادتری پدید می‌آید. اینکه شما بتوانید تراکم جمعیتی، تراکم مکانی و فاصله‌اش را از جا‌های دیگر ببینید، طبعا به مدیریت علمی‌تر بر نهاد کتابخانه‌ها کمک می‌کند.

«همیار کتاب» حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را فراهم می‌کند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بخش دوم «اهدانش»، به نحوی کمک می‌کند به کسانی که می‌خواهند در حوزه تأمین لوازم و تجهیزات فیزیکی و فناورانه کتابخانه‌ها مشارکت کنند، از این جهت که می‌توانند با اعتماد بیشتر و سلیقه شخصی کمک کنند. اما کار قابل‌توجه و مهم، «همیار کتاب» است که مراحل اولیه را طی می‌کند. هر مقدار بتوانیم در کتابخانه‌ها از طریق فناوری این حس را به‌وجود بیاوریم که کسانی که به کتابخانه مراجعه می‌کنند، کمک‌های جانبی برایشان پدید می‌آید که به شکل شخصی برایش پدید نمی‌آید، این، یک حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی ایجاد می‌کند. «همیار کتاب» که در قدم‌های اولیه است، کمک می‌کند که ما بتوانیم حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را به‌وجود بیاوریم.

وی در حاشیه این مراسم طی گفت و گویی درباره اثربخشی کتابخانه‌های سیار نهاد کتابخانه‌ها بر مناطقی محروم کشور، گفت: این کتابخانه‌ها فرصتی برای گسترش فضای کتاب به مناطقی هستند که تردد در آنها سخت و استقرار در آنها هزینه‌بر است.

صالحی افزود: به نظر می‌آید بخشی از عدالت اجتماعی در حوزه فرهنگ را می‌توانند کتابخانه‌های سیار ایجاد کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره توسعه بیشتر کتابخانه‌های سیار توضیح داد: اگر مجموعه‌هایی که در حوزه‌های مربوط به سرزمین کتاب و فرهنگ کار می‌کنند، همکاری‌های بیشتری داشته باشند، کتابخانه‌های سیار توسعه می‌یابد.

وی تصریح کرد: البته خیرین هم می‌توانند اثربخش باشند. می‌توان در این راستا کاری روشن، جمع‌وجور و مشخص انجام داد. همه آنهایی که می‌خواهند فرهنگ مکتوب در ایران توسعه پیدا کند، می‌توانند به توسعه کتابخانه‌های سیار کمک کنند.

 سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار